Röster från deltagare som gett Författartimmen högsta betyg

✏️

– Mycket inspirerande, nu känns det inte omöjligt att skriva en bok! Det finns många olika vägar att gå. För mig personligen känns skrivarkurs avgörande nödvändigt för att gå hela vägen.
Diana Palacio, arbetar inom sjukvården, Upplands-Bro

✏️

– Varmt tack för din generositet med ditt kunnande, Veronica! Så värdefullt att få ställa frågor i en liten grupp. Vi hann beröra flera olika områden och flera saker klarnade när Veronica berättade. Samtalet om perspektiv och osynlig/synlig berättarröst tillförde insikter.
Pernilla Eklund, terapeut, lärare, Aneby

✏️

– De teorier du gick igenom angående uppbyggnad fann jag mycket intressant och upplysande just nu. Aristoteles mm. Det viktigaste med Författartimmen är att jag har fått ny kunskap men också blivit bekräftad i det som redan är, det jag redan gjort när jag skriver min bok.
Pia Östberg, sångerska, inspiratör och föreläsare, Västerås

✏️

– Tack, Veronica för ”kickstarten”! Ett koncentrerat serum, en inspirationsinjektion. Blev fylld av lust att hugga in på mina karaktärer. Härligt med möten tillsammans med likasinnade, en kort stund på jorden. Förvånad att träffen på endast 60 minuter kunde väcka en omedelbar mersmak, nyfikenhet och lust. Jag har redan anmält mig till sommarskrivarkursen på landet i Småland.
Nina Wikström, operationssjuksköterska, Stockholm

✏️

– Jag trodde inte det var möjligt att lära sig så mycket på en timme. Är glatt överraskad & imponerad av Veronica, hur hon lär ut kunskap & förmedlar glädjen med att skriva. Fick svar på mycket frågor & funderingar jag haft om det ämne jag vill skriva om. Blev så nyfiken på enneagrammet & dramaturgin, som var nytt och spännande för mig.
Linda Johansson, Nässjö

✏️

– Jag deltog i en Kostnadsfri Författartimme som skulle ha ägt rum i Eslöv men blev ett online-event pga pandemin. Jag har länge drömt om att skriva böcker men inte kommit till skott tidigare, inte minst pga alltför stor självkritik, tvivel att detta skulle gå att genomföra.

Veronica ledde med glädje och inspiration vår lilla skara under en timme och det var överraskande bra! Alla de många tvivel som jag byggt upp under åren blev häpnadsväckande snabbt pulvriserade eftersom jag under Veronicas ledning snabbt och enkelt fick klart för mig den kanske viktigaste insatsen i skrivprocessen, samt att jag redan har koll på det övriga. Det var som ett stort stenlass försvann från mina axlar, och nya perspektiv öppnades. En härlig känsla.

Sedan dess har jag gjort research och läst böcker, så huvudet börjar bli fullt av idéer nu. Kul! Jag hoppas kunna återkomma till Veronica, gå någon skrivkurs för henne längre fram. Kan rekommendera hennes förlösande coachning för alla som när författardrömmar.
Magnus Persson, präst, Kristianstad

Vill du veta mer om hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal, så får du veta mera om mina kursers innehåll och upplägg och kan bildar du dig en uppfattning om vilken kurs som passar dig och dina behov bäst.

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, maila mig: veronica@forfattarskola.se, så hör jag av mig.

✏️

– Författartimmen gav mig mycket mer än jag förväntat! Från Författartimmen tar jag med mig glädje, gemenskap med andra som tycker om att skriva och inspiration att använda mig av min gåva. Överraskas av att träffen var så kul och att jag märkte hur jag längtat efter att skriva, det ligger och bubblar under ytan.
Birgitta Dunnington, Pensionär, Stockholm

✏️

– Mycket bra och informativt! Jag har fått en kick att komma igång med mitt skrivande igen / fortsätta. Träffen gav mig mycket att smälta. Bra och informativt. Anmälde mig direkt till en av Veronicas skrivarkurser.
Svante Lundqvist, Miljöarbetare, Stockholm

✏️

– Jag fick mycket nya tankar om karaktärsbyggande och om hur man bygger en bra historia. Mycket inspiration till mitt kommande skrivande, helt enkelt. Trevligt möte i en lagom stor grupp, i en trivsam miljö.
Annika Belfrage Carlberg, Ekonom, Stockholm

✏️

– Författartimmen var mycket givande! Vikten av att skriva som att måla en bild utan att tolka den åt läsaren, det förklarade Veronica med en tydlig illustration. Författartimmen var mycket givande och gav mig inspiration.
Tora Greve, Kulturarbetare, Malmö

✏️

Tack, Veronica för ”kickstarten”! Ett koncentrerat serum, en inspirationsinjektion. Blev fylld av lust att hugga in på mina karaktärer. Härligt med möten tillsammans med likasinnade, en kort stund på jorden. Förvånad att träffen på endast 60 minuter kunde väcka en omedelbar mersmak, nyfikenhet och lust. Jag har redan anmält mig till sommarskrivarkursen på landet i Småland.
Nina Wikström, operationssjuksköterska, Stockholm

✏️

– Trivsam träff med spännande människor. Har skrivit flera böcker, men kunskapen omdanarna om  premissen/budskapet som Veronica presenterade, var helt ny för mig.
Monica Ulfsparre, Sjuksköterska, Malmö

✏️

– Jag fick ny och värdefull kunskap. Insikt om betydelsen av budskap/premiss i berättelsen. Tar även med mig deltagarnas berättelser.
Kristina Dobricic, Egen Företagare, Malmö

✏️

– Vi hann med så mycket på kort tid. Väldigt bra samtal och bra exempel på hur en berättelse kan byggas upp och gestaltas. Från Författartimmen tar jag med mig de andras historier och problem som inspirerar och ger perspektiv på min egen berättelse. Det som jag blivit påmind om är att berättelsens budskap är så viktigt.
Monica Andersson, Pensionär Och Musiker, Malmö

✏️

– Författartimmen gav väldigt mycket. Över förväntan! Så många tänkvärda idéer, konkreta modeller och tips på så kort tid. Bara 60 minuter. Trodde verkligen inte att vi skulle hinna med så mycket matnyttigt.
Carina Kristensen, Mormor Och Personlig Assistent, Malmö

✏️

– Över mina förväntningar! Att få träffa andra som skriver är värdefullt – ta del av deras historier. Tänk så mycket man kan hinna på en kort stund. Tankar kring gestaltning som Veronica presenterade var viktigt.
Ewa Olsson, Forskare Och Utredare, Lund

✏️

– Det känns bra. Jag har fått många tips och mycket inspiration om hur en berättelse blir intressant, så att jag kan bygga vidare på det. Veronica är en bra och livfull kursledare. Kommer att skicka min dotter nästa gång!
Dagmar Grote
, Hälsokonsult, Bodafors

✏️

– Mycket inspirerande! Många tankar och tips att ta itu med. Viktig information och intressanta möten med övriga deltagare. Veronicas bidrag var avgörande, vägledande och perspektivgivande. Känner mig fylld och lustfylld.
Ann Gäre, Journalist, Åkarp

✏️

– Bra verktyg gör det lättare att komma igång! Det känns väldigt bra. Har övat och lärt mig använda bra verktyg och skrivmallar. Kan nu lättare strukturera mina idéer och lättare komma igång och skriva. Karaktärsschemat är verkligen användbart och bra att kunna beskriva utan många adjektiv. Tack för en bra kurs!
Victoria Hallqvist, informationschef, Trollhättan

✏️

– Inspirerande att möta så många människor i sin hemstad som delar skrivpassionen med mig. Jag har nu fått en klarare bild av hur man berättelse ska byggas upp.
Gunilla Hellgren, filmare, Växjö

✏️

– Intressant med den synliga röda tråden och den magiska osynliga röda tråden! Jag ser hinderbanan framför mig och jag ”tar” den!
Vibeke Hyltèn-Cavallius, lärare och berättare, Växjö

Följande utlåtande gavs av skrivpedagog Charlotte Pauli på Jakobsbergs folkhögskola, då min metodik fortfarande rymdes i studiehäftet SKRIVA – filmens dramatiska struktur som hjälpmedel när barn berättar, som getts ut på mitt eget förlag.

– Under mina femton år som skrivarkurslärare på en folkhögskola har jag oavlåtligen letat efter användbart och inspirerande undervisningsmaterial i dramaturgi och i konsten att berätta och strukturera en historia. Det har knappast funnits något sådant! […]

Jag har under höstterminen -98 använt mig av SKRIVA – filmens dramatiska struktur som hjälpmedel när barn berättar i min skrivarverkstad och funnit det oerhört stimulerande och genomtänkt. Trots att det egentligen vänder sig till lärare i grundskolan, har jag inte haft några som helst svårigheter att tillämpa stora delar av det i min kurs i skönlitteratur för vuxna deltagare. Mina 15 kursdeltagare har uppskattat uppslagen och tankarna kring hinderschema, karaktärsbeskrivningar och dramatiska modeller.

I Veronica Gröntes undervisningsmaterial presenteras de nödvändiga verktygen för att konstruera episka och dramatiska texter. Det är oerhört stimulerande och genomtänkt och har väckt idéer och lust hos mig att utveckla nya metoder för undervisning i dramatik och epik.

Materialet rymmer en bärkraftig vision och konstruktiva modeller; uppslag och verktyg som kan sättas i händerna på framtidens lärare och elever.
Charlotte Pauli, skrivpedagog och folkhögsskollärare, Jakobsbergs Folkhögskola, 25 januari 1999

Vill du veta mer?

Boka ett gratis introduktionssamtal med mig