Fördjupande skrivardagar med textrespons & coaching

✏️

Energifylld, intrycksmaximerad, skön samvaro. Nödvändig och näringsrik påfyllning, som ett djupt välgörande andetag. Magisk miljö och utomordentligt välplanerade dagar som bär mig hela vägen. Skönt att vila i anonymiteten men den skapar också en nyfikenhets- och detektivtrigger inför de övriga deltagarna ❤️ Veronica har ett föredömligt, unikt, mjukt ledarskap. Mjukt och bestämt på samma gång. Så oerhört befriande att luta sig mot. Fint att få pröva mina texter på människor som inte känner mig. Fint att få respons som berör. Det allra mest betydelsefulla har varit att jag känt mig trygg i att fullkomligt kunna få vara mig själv och ingen annan. Jag ger kursen högsta betyg.
Nina Wikström, operationssköterska, Värmdö

✏️

Det har varit fantastiskt! Nu känner jag att jag kan gå vidare med skrivandet, hade knappt vågat hoppas på det. Kursen har varit tillåtande, rolig med bjussiga, generösa deltagare och Veronica som en synnerligen fantastisk kursdeltagare, mjukt styrande och kunnig som plockar tillbaka oss på spåret, när vi ballar ur och ger mängder av konkreta råd. Under skrivardagarna hann jag både fokusera på mitt skrivande och gå långa rundor. Jag ger kursen högsta betyg.
Stella L Käll, jobbfri men överbokad, Älmhult

✏️

Jag ska använda energin jag fått under kursen till att inte släppa taget om mitt projekt. De korta skrivövningarna var bra för att få fart på tankarna och tiden för eget skrivande förde mitt projekt framåt. Det ger mycket att umgås med skrivande människor som visar intresse för det jag gör och som delar med sig av sina tolkningar och funderingar. Tiden för eget skrivande var lagom och det var bra att det även fanns utrymme för rekreation. Jag ger kursen högsta betyg.
Blanka Kusova Westman, översättare, Oskarshamn

✏️

Fantastiskt! Underbara dagar! Hade gärna stannat kvar lite till! Välorganiserat, roligt, skratt och tårar, GOD MAT och världens finaste sovstuga. Känt mig fri, lugn, sedd och hörd. Jag har nått mitt skrivarmål över förväntan. Trodde aldrig att jag skulle kunna prestera så mycket. Har fått bättre självförtroende gällande skrivandet. Dagarna har varit några av de bästa i mitt liv – så lycklig att jag uppfyller mina drömmar. Jag ger kursen högsta betyg.
Marianne Hurmerinta, egenföretagare & pedagog på förskola, Höör

Vill du veta mer om hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal, så får du veta mera om mina kursers innehåll och upplägg och kan bildar du dig en uppfattning om vilken kurs som passar dig och dina behov bäst.

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, maila mig: veronica@forfattarskola.se, så hör jag av mig.

Följande utlåtande gavs av skrivpedagog Charlotte Pauli på Jakobsbergs folkhögskola, då min metodik fortfarande rymdes i studiehäftet SKRIVA – filmens dramatiska struktur som hjälpmedel när barn berättar, som getts ut på mitt eget förlag.

– Under mina femton år som skrivarkurslärare på en folkhögskola har jag oavlåtligen letat efter användbart och inspirerande undervisningsmaterial i dramaturgi och i konsten att berätta och strukturera en historia. Det har knappast funnits något sådant! […]

Jag har under höstterminen -98 använt mig av SKRIVA – filmens dramatiska struktur som hjälpmedel när barn berättar i min skrivarverkstad och funnit det oerhört stimulerande och genomtänkt. Trots att det egentligen vänder sig till lärare i grundskolan, har jag inte haft några som helst svårigheter att tillämpa stora delar av det i min kurs i skönlitteratur för vuxna deltagare. Mina 15 kursdeltagare har uppskattat uppslagen och tankarna kring hinderschema, karaktärsbeskrivningar och dramatiska modeller.

I Veronica Gröntes undervisningsmaterial presenteras de nödvändiga verktygen för att konstruera episka och dramatiska texter. Det är oerhört stimulerande och genomtänkt och har väckt idéer och lust hos mig att utveckla nya metoder för undervisning i dramatik och epik.

Materialet rymmer en bärkraftig vision och konstruktiva modeller; uppslag och verktyg som kan sättas i händerna på framtidens lärare och elever.
Charlotte Pauli, skrivpedagog och folkhögsskollärare, Jakobsbergs Folkhögskola, 25 januari 1999

Vill du veta mer?

Boka ett gratis introduktionssamtal med mig