Eget skrivande varvat med praktiskt arbete utomhus

Röster från deltagare som alla var maximalt nöjda

✏️

– Ett bra dagsprogram, tydliga tider, lagom mycket skrivande. Kul att jobba praktiskt utomhus. Mysig liten grupp, avspänt. Vackert och lugnt. Badat naken på avskild plats hela tiden, toppen! Jag har lärt mig mycket. Tvingat mig själv att skriva. Det är så trögt ibland. Anonymiteten har inte känts dominerande, i stället skön. Vi har varit öppna och kunnat prata om många saker. Veronica skapar en avslappnad och koncentrerad miljö. Känns tryggt att hon har så stor erfarenhet av att leda grupper. Att jobba med bildkorten och de 11 frågorna som gör att en berättelse växer fram var allra mest betydelsefulla. Överraskande att det finns så mycket att skriva om och att alla karaktärer är jag. Jag har fått verktyg och metoder som hjälpt mig jättemycket! Tack, tack, tack!
Tinna Ingelstam, teaterlärare och skådespelare, Göteborg

✏️

– Känner mig nöjd och glad. Det har varit vilsamt, aktivt, vänligt och kreativt. En skön, avslappnad grundatmosfär. Jag har fått fart på skrivandet som jag önskade och är motiverad att fortsätta. Det finns en ”intresserad atmosfär” runt Veronica vilket gör oss orädda. Hennes ledarskap är vänligt, inkluderande och avväpnande. Skönt med anonymiteten, speciellt i början av ”lägret”. Kanske bibehöll den en nyfikenhet. Det mest betydelsefulla under kursen var platsen, skrivtipsen och åldersfördelningen på oss deltagare.
Katarina Olsson Lundberg, sjuksköterska och musikant, Göteborg

✏️

– Just nu när kursen är slut känns det mycket bra! Skönt med arbetspassen, att få jobba med kroppen. Det sätter på nåt vis igång knoppen. Jag har deltagit i inspirerande samtal, fått handfasta skrivråd och varit i en oerhört härlig miljö. Jag känner mig stärkt. Om vi inte varit anonyma, hade jag nog gömt mig bakom min historia. Veronica är en snäll och omtänksam ledare men har också integritet och har gett oss deltagare space. Det mest betydelsefulla var att jag lyckades skriva en scen som gruppen både uppskattade och fattade. 😊 Det var bra med bildkortsövningarna. För mig kändes de svåra till att börja med, men de är bra, tror jag. Begränsning är ett bra författargym! Alla borde få skriva och gestalta lite då och då!
Josefina Johansson, sufflör, Malmö

✏️

– Jag vill behålla dessa dagar i mitt minne som en skimrande pärla. Bra med anonymiteten. Jag tror att deltagarna anstränger sig att bidra med samtalsämnen som kan intressera alla. Det blir en naturlig samvaro när man arbetar tillsammans och man lär känna varandra på ett annat sätt. Skönt, både fysiskt och mentalt, att varva skrivande med praktiskt arbete. En ljuvlig miljö, en semester för kropp och hjärna och framför allt för själen. Jättegod mat och nyttig dessutom.

Marija Carlsson, socionom, Kalmar

✏️

– Anonymiteten var ny och ovanlig. Det var spännande att inte genast ta reda på deltagarnas sociala sammanhang, utbildningar och så vidare. Det var skönt. Jag uppskattar Veronicas förmåga att skapa en avslappnad miljö som samtidigt är strukturerad. Är också tacksam för all den kunskap som Veronica delade med sig av. Miljön är underbart vacker, både naturen och husen. Maten var fantastiskt god.
Johanna Evenson, kyrkomusiker, Åland

✏️

– Jag känner mig riktigt nöjd! Jag fick ut mycket mer av kursen, miljön och samvaron än jag förväntade mig. Det är så underbart vackert här! Uppfriskande och stimulerande att varva skrivande med praktiskt arbete, det skapade en Instant gemenskap. Veronica är en riktigt bra och positiv ledare. Maten var verkligen jättegod! Den kommer jag att sakna!
Katla Asgeirsdottir, affärsutvecklingsansvarig på IT-företag i Reikjavik, Island

Vill du veta mer om hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal, så får du veta mera om mina kursers innehåll och upplägg och kan bildar du dig en uppfattning om vilken kurs som passar dig och dina behov bäst.

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, maila mig: veronica@forfattarskola.se så hör jag av mig.

✏️

– Jag känner mig riktigt nöjd! Jag fick ut mycket mer av kursen, miljön och samvaron än jag förväntade mig. Det är så otroligt mysigt och vackert här! Jag skulle kunna tänka mig att stanna två veckor till! Uppfriskande och stimulerande att varva skrivande med praktiskt arbete, det skapade en Instant gemenskap. Veronica är en riktigt bra och positiv ledare. Maten var verkligen jättegod! Den kommer jag också att sakna!
Katla Asgeirsdottir, affärsutvecklingsansvarig på IT-företag i Reikjavik, Island

✏️

– Anonymiteten var ny och ovanlig. Det var nytt och spännande att inte genast ta reda på deltagarnas sociala sammanhang, utbildningar och så vidare. Det avlägsnade pressen på att imponera och låta sig imponeras. Jag uppskattar Veronicas förmåga att skapa en avslappnad miljö som samtidigt är strukturerad. Är också tacksam för all den kunskap som Veronica delade med sig av. Miljön är underbart vacker, både naturen och husen. Maten fantastiskt god.
Johanna Evenson, kyrkomusiker, Åland

✏️

– Jag vill behålla dessa dagar i mitt minne som en skimrande pärla. Bra med anonymiteten. Jag tror att deltagarna anstränger sig att bidra med samtalsämnen som kan intressera alla. Det blir en naturlig samvaro när man arbetar tillsammans och man lär känna varandra på ett annat sätt. Skönt, både fysiskt och mentalt, att varva skrivande med praktiskt arbete. En ljuvlig miljö, en semester för kropp och hjärna och framför allt för själen. Jättegod mat och nyttig dessutom.
Marija Carlsson, socionom, Kalmar

✏️

– Jag har haft kul, samtidigt som jag känt mig både vettig och produktiv. Jag har varit onaturligt avslappnad och så förbannat inspirerad. Jag valde den här kursen för att jag trivs med pennan i hand. Jag har fått skriva och fått så mycket mer. Att i gruppen få mina texter betraktade med samma ögon som de texter som skrevs av 55-åringar var betydelsefullt. (Jag är 18.) Anonymiteten har varit viktigt och jag tror att den påverkade mig mer än vad jag förstår. Veronicas ledarskap är helt förträffligt. Jag kände mig respekterad, trygg och omhändertagen av henne så som en Alfahona inkluderar och ser var och en.
– Du är fantastisk Veronica och du kommer att finnas i mitt hjärta så länge jag lever.
Marta Kjellberg, studerande, Göteborg

✏️

– Jag känner mig helnöjd till kropp och själ. Arbetet utomhus var stimulerande. Roligt att se förändringen vid arbetets slut. Jag tyckte om anonymiteten. När man är anonym talar man om andra saker än det som är vardag och rutin. Tack för att du bjöd in till kreativt skrivande och tog hand om oss på ett så kärlkesfullt vis.
Eva Edin, anställd som socionom inom staten, Jönköping 

✏️

– Under skrivardagarna har jag upplevt en stor frihet, fått utbildning, arbetat med kroppen, fått god mat och trevliga kurskamrater, bra boende och lagom långa arbetspass. Anonymiteten gör att man får vara den man är utan förklaringar. Veronica har planerat kursen väl och lett den strukturerat och vänligt.
Monica Malmlöf, pensionär, Åstorp 

✏️

– Jag känner mig lätt och fri i sinnet och har fått mer tro på mig själv. Jag har fått inspiration att fortsätta framåt, både i skrivandet och i livet. Anonymiteten har betytt mycket. Den har gjort att vi befunnit oss i samma utgångsläge, på alla plan. Att få känna trygghet och samhörighet med alla i gruppen har betytt så mycket. Veronica är en mycket bra ledare, lugn och lyhörd.
Marita Olsson, fotograf mm, Olofström 

✏️

– Anonymiteten gjorde att vi kunnat vara här och nu. Arbetsgemenskapen har varit mycket givande. Bra att få jobba med olika personer. Jag har fått mer skrivutbildning är vad jag trott och dessutom bättre. Det fysiska och mentala har varit i god balans.
Kia Åresund, distriktsläkare, Gävle

✏️

– Skrivardagarna har överträffat mina förväntningar. Kan man annat än trivas i detta paradis, med Veronicas guidning och omtanke och så intressanta möten? Att vi varit anonyma inför varandra har känts skönt, både för att jag inte ska inta en roll och för att bli mer öppen. Jag uppskattar att få lära mig skriva och få en härlig lyxig semester! Bra att få jobba praktiskt med kroppen och göra nytta tillsammans. En fantastisk kombination av allt, innnehåll, mat, rörelse/arbete, skivande och människorna.
Eva Synnergren, marknadsförare, Mölnlycke

✏️

– Det jag mest uppskattar med kursen har varit helheten, växlingen mellan praktiskt arbete, personliga möten, skrivande och vila. Befriande att vi var anonyma, eftersom andra fokus som är mer väsentliga fått tråda fram. Veronicas ledarskap har varit tydligt och lyhört i väl avvägda doser. Mina förväntningar har infriats med råge. Jag är såå glad att jag varit här.
Birgitta Westlin, präst, Göteborg

Följande utlåtande gavs av skrivpedagog Charlotte Pauli på Jakobsbergs folkhögskola, då min metodik fortfarande rymdes i studiehäftet SKRIVA – filmens dramatiska struktur som hjälpmedel när barn berättar, som getts ut på mitt eget förlag.

– Under mina femton år som skrivarkurslärare på en folkhögskola har jag oavlåtligen letat efter användbart och inspirerande undervisningsmaterial i dramaturgi och i konsten att berätta och strukturera en historia. Det har knappast funnits något sådant! […]

Jag har under höstterminen -98 använt mig av SKRIVA – filmens dramatiska struktur som hjälpmedel när barn berättar i min skrivarverkstad och funnit det oerhört stimulerande och genomtänkt. Trots att det egentligen vänder sig till lärare i grundskolan, har jag inte haft några som helst svårigheter att tillämpa stora delar av det i min kurs i skönlitteratur för vuxna deltagare. Mina 15 kursdeltagare har uppskattat uppslagen och tankarna kring hinderschema, karaktärsbeskrivningar och dramatiska modeller.

I Veronica Gröntes undervisningsmaterial presenteras de nödvändiga verktygen för att konstruera episka och dramatiska texter. Det är oerhört stimulerande och genomtänkt och har väckt idéer och lust hos mig att utveckla nya metoder för undervisning i dramatik och epik.

Materialet rymmer en bärkraftig vision och konstruktiva modeller; uppslag och verktyg som kan sättas i händerna på framtidens lärare och elever.
Charlotte Pauli, skrivpedagog och folkhögsskollärare, Jakobsbergs Folkhögskola, 25 januari 1999

Vill du veta mer?

Boka ett gratis introduktionssamtal med mig