Boka din plats!
Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

29 april - 4 maj 2022

Kreativa kvinnodagar med praktiskt arbete

Unna dig en förlängd Valborgshelg
Varva eget skrivande med praktiskt arbete
Utvecklas genom feedback på dina texter

Må väl i kravlös gemenskap

Jag inbjuder 6 kvinnor till skriv- och arbetsdagar i mitt sommarparadis. Egen skrivtid varvas med praktiskt arbete utomhus och vårstädning inomhus. Detta är en suverän kombination som gynnar kreativiteten, ger energi och skapar en härlig gemenskap. Självklart väljer du själv hur mycket tid du ägnar åt ditt eget skrivande och åt rekreation. Varje kväll möts vi för att skriva korta texter med inspiration från interaktiva bildkort. Vi lyssnar och ger respons på korta texter som du skrivit under dagen. Innan du anmäler dig, talas vi vid på telefon.

Berättelser eller faktatexter

Du kan ägna tiden åt att skriva en skönlitterär text eller en faktatext. Är du egen företagare kanske vill du arbeta med texter till din hemsida.

Måste jag ha ett skrivprojekt med mig?

Kanske kommer du till skrivardagarna utan ett påbörjat skrivprojekt. Det är oftast flera av deltagarna som gör det. Då får du några av mina skrivmallar tillsammans med ett antal interaktiva bildkort, som garanterat sätter igång dig!

Kreativitetshöjande aktiviteter – arbete utomhus

Din egen skrivtid varvas med kreativitetshöjande aktiviteter. Det praktiska arbete utomhus gynnar skrivarlusten och ger energi. Självklart väljer du själv hur mycket av den fria tiden du ägnar åt ditt eget skrivande och åt rekreation. Varje kväll möts vi för att skriva korta texter, lyssna och att ge respons. Innan du anmäler dig, talas vi vid på telefon. Ring mig nu direkt: 073-9012125 eller maila mig: veronica@forfattarskola.se så kommer vi överens om när du slår mig en signal.

Vem är jag som inbjuder?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002. Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Vill du veta mera om dessa skrivardagar eller någon av mina övriga kurser? Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, maila mig: veronica@forfattarskola.se, så hör jag av mig.

Röster från kreativa kvinnodagar

Dessa röster kommer från maximalt nöjda deltagare.

– Jag känner mig helnöjd till kropp och själ. Arbetet utomhus var stimulerande. Roligt att se förändringen vid arbetets slut. Jag tyckte om anonymiteten. När man är anonym talar man om andra saker än det som är vardag och rutin. Tack för att du bjöd in till kreativt skrivande och tog hand om oss på ett så kärlkesfullt vis.
Eva Edin, socionom, Jönköping 

– Skrivardagarna har överträffat mina förväntningar. Kan man annat än trivas i detta paradis, med Veronica guidning och omtanke och så intressanta möten? Att vi varit anonyma inför varandra har känts skönt, både för att jag inte ska inta en roll och för att bli mer öppen. Jag uppskattar att få lära mig skriva och få en härlig lyxig semester! Bra att få jobba praktiskt med kroppen och göra nytta tillsammans. En fantastisk kombination av allt, innnehåll, mat, rörelse/arbete, skivande och människorna.
Eva Synnergren, marknadsförare, Mölnlycke 

Klicka här för att läsa fler referenser.

Allt detta får du

 1. 6 dagars vistelse i ljuvlig sjönära lantlig miljö.
 2. Eget rum eller sovstuga.
 3. God cateringmat med fokus på det vegetariska.
 4. Ledda skriv- och responssamlingar.
 5. Egen skrivtid som varvas med praktiskt utomhusarbete.
 6. Författarsamtal i grupp under 1 timme, om du vill.
 7. Enskild coachning 30 min, om du vill.
 8. Textläsning med responssamtal varje kväll.
 9. Tillgång till cyklar och kanoter.
 10. Härlig gemenskap med kvinnor som delar ditt skrivintresse.
 11. Möjlighet att vara dig själv eftersom vi möts i en slags anonymitet.
 12. Kreativitetshöjande praktiska aktiviteter ca 2 timmar under 4 av dagarna.

Kursavgift • 600 kr

I kursavgiften, 600 kr, ingår skrivarsamlingar varje kväll där vi samtalar om varje deltagares korta texter. En timmes gemensamt samtal om skrivande utifrån deltagarnas frågeställningar. 30 minuter enskild författarsamtal för den som önskar. Det blir ofta samtal om skrivande under måltiderna. Praktiskt arbete utomhus på naturtomten, då du bearbetar ditt skrivande och får kreativa idéer inför ditt fortsatta textbyggande.

Helpension i enkelrum 6 dagar • 2 600 kr

Kostnad för mat och boende för 6 dagar (5 övernattningar) erbjuds för endast 2 600 kr. Enkelrum eller egen sovstuga för alla. WiFi i några av rummen samt i våra gemensamma utrymmen.  Du som anmäler dig först får välja rum först, därefter i turordning efter anmälan. Lakan och handdukar ingår. Maten kommer från närliggande restaurang och är övervägande vegetariskt med inslag av fisk. Även en kötträtt serveras.

Varför kombinera skrivande med praktiskt arbete?

Vi kombinerar skrivande med praktiskt arbete. Du behöver alltså tycka om att arbeta praktiskt utomhus, gilla att ta i och du behöver gilla vårstädning inomhus. Under arbetspassen får du tid att reflektera över ditt skrivande, miljön hjälper dig att slappna av, din kreativitet spricker fram och vackra möten uppstår mellan deltagarna.

Du är den du är

För att vi ska utveckla en kravlös gemenskap i frihet och glädje, möts vi i en slags anonymitet och berättar inte om våra privatliv för varandra. Vi berättar till exempel inte om våra arbeten, inte heller om våra familjer, barn och barnbarn eller lyxiga semesterresor. Denna överenskommelse skapar en avslappnad och trivsam stämning och en vila i samvaron. Sista dagen får alla som vill möjlighet att berätta något om sig själv.

Två rum för skrivande

I den renoverade ladan med stort ljusinsläpp möts vi på kvällen till de gemensamma skriv- och responsstunderna. Här kan du under dagen i tystnad ägna dig åt ditt eget skrivande om du inte vill sitta för dig själv i ditt rum. När solen skiner, kan vi vara utomhus.

Kvällsträff då vi läser texter och ger respons.

Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

Du kan paddla ut till sjön.

DSCN1208

skrivarkurs, skrivkurs, sommarskrivarkurs, dramaturgi, skriv ditt liv, Veronica Grönte

Du cyklar till badstranden i sjön Mien på mindre än fem minuter eller paddlar dit på en halvtimme.

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om kursen, platsen och boendet. Skicka ett mail så bestämmer vi ett tid för ett kort samtal på telefon. veronica@forfattarskola.se
OBS! Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta eller att jag avråder dig från att anmäla dig återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 700 kr dras från summan.

Standarden är enkel

Standarden i sommarparadiset är enkel och trivsam. Alla får ett eget rum. Några bor i varsitt rum i torpet där det finns toalett och dusch. Några bor i sovstuga med el men utan vatten. Lakan och handduk ingår. Det finns 2 fräscha separettoaletter utomhus samt två uteduschar varav den ena med ständigt varmvatten. Om du väljer att delta under dessa skrivardagar behöver du tycka om lantlig enkelhet.

Flytande svenska

För att du ska kunna vara med under skrivardagarna behöver du kunna tala och skriva flytande svenska. Har du frågor om detta, kontakta mig.

Presentkort från Solentro – en bonus

När kursen är avslutad får du ett presentkort från Solentro (värde 300 kr) som grundplåt för att trycka din egen bok! Att trycka hela din egen bok eller delar av den är en bra idé innan du skickar in manuset till ett förlag. På så vis får du en uppfattning om hur boken kommer att se ut i verkligheten. Presentkortets giltighetstid är ca 2 månader och du kan använda erbjudandet till vilken typ av bok du önskar.

 

Planering • 29 april – 4 maj

Fredag 29 april
16.00 – 16.30 Deltagarna droppar in och installerar sig i rummen.
17.00 – 17.45 Vi möts till gemensam måltid kl 17.
18.30 – 21.30 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt. Genomgång av inspirerande övning inför de egna skrivarpassen.
21.30 – Den som önskar brer sig en nattmacka.

Lördag 30 april
08.00 – 08.45 Frukost då jag berättar lite om de olika praktiska uppgifterna
09.15 – 10.15 Författartimme med samtal om skrivande – frivilligt
10.20 – 10.40 Uppdelning av olika uppgifter
10.40 – 11.00 Kaffepaus
11.00 – 13.00 Praktiskt arbete inne eller ute
13.00 – 13.45 Lunch
14.00 – 15.00 Praktiskt arbete inne eller ute
15.00 – 18.00 Eget skrivande & enskilda författarsamtal, 30 min
18.00 – 18.45 Kvällsmat
19.15 – 21.15 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.00 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Söndag, måndag & tisdag
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 10.30 Praktiskt arbete inne eller ute
10.30 – 10.50 Kaffepaus
10.50 – 13.00 Praktiskt arbete inne eller ute
13.00 – 13.45 Lunch
14.00 – 18.00 Eget skrivande & enskilda författarsamtal, 30 min
18.00 – 18.45 Kvällsmat
19.15 – 21.15 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Onsdag 4 maj
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 10.15 Avslutande gemensam skriv- och samtalsträff
10.45 – 11.00 Kaffepaus
11.00 – 12.00 Packning och städning av rummen
12.15 – 13.00 Lunch
13.15 – 14.00 Utvärdering och avslutning. Alla stannar kvar till 14.00.

Fördelning mellan skrivande och praktiskt arbete utomhus
Eget skrivande eller rekreation drygt 15 timmar
Gemensamma skrivsamlingar med respons drygt 10 timmar
Praktiskt arbete drygt 12 tim

Övriga sysslor
Två deltagare i olika konstellationer diskar efter måltiderna. Var och en städar sitt rum före avfärd.

Så här kan du färdas till skrivardagarna

Skrivardagarna hålls på landet i Södra Småland nära sjön Mien, en av Sveriges renaste sjöar. Tingsryds kommun.

Skärmavbild 2016-07-12 kl. 08.56.06

Bil: Kör via Karlshamn, Ryd eller Urshult. Du får en utförlig vägbeskrivning.

Tåg och buss till Ryd: Välkommen kvällen före kursstarten, 28 maj. När du kommer med tåg till Växjö, fortsätter du med buss 240 till Tingsryd. Du byter buss i Tingsryd till buss 361 mot Ryd där jag hämtar dig kl 21.40. Du betalar 500 kr för hämtning och extra natt med enkel mat som du serverar dig själv från kylen.

Tåg och buss till Tingsryd: Jag kan hämta max 2 deltagare vid busstationen i Tingsryd på kursdagen, 29 april kl 13.00. Du kommer till Tingsryd med tåg till Växjö och fortsätter med buss 240.

Kursstart: fredag 29 april kl. 17:00
Kursslut: onsdag 4 maj kl. 14:00

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om kursen, platsen och boendet. Skicka ett mail så bestämmer vi ett tid för ett kort samtal på telefon. veronica@forfattarskola.se
OBS! Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta eller att jag avråder dig från att anmäla dig återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 700 kr dras från summan.

Kursavgift • 600 kr

Kursavgiften är endast 600 kr. I den ingår skrivarsamlingar varje kväll där vi samtalar om varje deltagares korta texter. En timmes gemensamt samtal om skrivande utifrån deltagarnas frågeställningar. Enskild coaching 30 minuter. Det blir oftast samtal om skrivande under måltiderna. Praktiskt arbete utomhus på naturtomten, då du bearbetar ditt skrivande och får kreativa idéer inför ditt fortsatta textbyggande.

Helpension i enkelrum 6 dagar • 2 600 kr

Kostnad för mat och boende för 6 dagar (5 övernattningar) erbjuds för endast 2 600 kr. Enkelrum eller egen sovstuga för alla. WiFi i några av rummen samt i våra gemensamma utrymmen.  Du som anmäler dig först får välja rum först, därefter i turordning efter anmälan. Lakan och handdukar ingår. Maten kommer från närliggande restaurang och är övervägande vegetariskt med inslag av fisk. Även en kötträtt serveras.

Ordinarie pris: 600 kr (inkl. moms) Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig. • Mat och logi betalas separat.

Anmälan stängd. Kreativa kvinnodagar med praktiskt arbete, 29 april - 4 maj 2022

Kursen har redan ägt rum.