Boka din plats!

10 februari 2022

Skrivglädje! Bota din skrivkramp på 2 timmar!

Upptäck hur interaktiva bildkort lockar din fantasi!
Överraskas av din kreativa förmåga!
Njut av skrivarflödet!

Vi möts i direktsändning – ja, nästan som om vi träffades i verkligheten! Lekfulla övningar får dina prestationskrav att försvinna. De interaktiva bildkorten, fungerar som en språngbräda för din fantasi och om du har problem med skrivkramp upplever du hur metodiken blåser bort den. Om du inte har någon skrivkramp just nu, inbjuds du till en härligt inspirerande skrivarkväll och samtidigt får du idéer till att återfå skrivlusten ifall skrivkrampen skulle drabba dig. Bilderna och berättelserna blir till glädje för dig själv, dina vänner, dina barn och dina elever om du undervisar.

✏️ Röster från maximalt nöjda deltagare

– Att det var så lätt att komma igång att skriva med hjälp av bildkort överraskade. Det finns hopp även för mig! Fint att få berätta sin historia för en annan kursdeltagare som lyssnar med stort intresse och även roligt att själv få ta del av någon annans berättelse. Det kändes som att vi sar duatt nära varandra trots att kursen var online. Det digitala verktyget Zoom som Veronica använde var en mycket positiv upplevelse. Det kändes nästan som en utbildning in real life. Jag ger kursen högsta betyg.
Marie-Louise Saltin, utbildare, handledare och bemanningskurator i egen regi, Alnö

– Det är intressant att möta en annan människa och dennas text, liksom det är spännande att höra vad det man själv skrivit väcker hos en annan. Det var givande att se hur mycket man hinner göra tillsammans i en grupp som aldrig tidigare sett varandra och som bara har två timmar till sitt förfogande. En bra form som pröva till en kostnad som inte skrämmer bort någon. Dessutom spännande att testa korten som jag varit lite nyfiken på ganska länge. Jag ger kursen högsta betyg.
Åsa Akre, lärare i svenska och ”kreativt skrivande för självkännedom och självutveckling” på folkhögskola, Hemse

Klicka här för att läsa fler referenser.

Skrivglädje! Bota din skrivkramp på 2 timmar!

Upplägg och innehåll

 1. Du är på plats allra senast kl 18.50! Då ser vi till att alla syns i bild och att tekniken funkar.
 2. Dörren till skrivarrummet stängs kl 19.00.
 3. Du presenterar dig endast med ditt förnamn.
 4. Du har papper, penna och mobilkamera till hands.
 5. Jag presenterar bildkorten och ger dig samtidigt en glimt av vad Pennvässarmetoden innebär.
 6. Du skriver korta texter med inspiration från bildkort.
 7. 2 & 2 läser ni texterna för varandra och ger en enkel respons utifrån färdiga frågeställningar.
 8. Du skriver en ny minitext med inspiration från bilder och ord.
 9. 2 & 2 läser ni texterna för varandra.
 10. Den som önskar stannar kvar en stund och får veta mer om mina övriga skrivarkurser.
 11. Du mailar mig en utvärdering i efterhand.

Vill du veta mera om mina övriga skrivarkurser?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5.

Skrivarkurs online? Inte alls krångligt!

Det är enkelt att komma fram till det digitala skrivrummet. Jag skickar en länk och det enda du behöver göra är att klicka på den, följa instruktionerna och du är framme! Alla har sin kamera på och syns i bild. Du kan delta med endast ditt förnamn.

Hur fungerar dessa skrivarträffar?

Under kursen Bota din skrivkramp på 2 timmar! får du skriva korta texter med inspiration från interaktiva bildkort i OH-serien. Jag bjuder på en inledningsmening och några ord som du använder, för att snabbt komma igång. Orden och bilden samverkar så att du kan formulera dig på ett lättsamt och lustfyllt sätt.

Jag delar in gruppen 2 & 2 och varje par får ett eget digitalt rum där ni, helt ostört, ger varandra respons på de korta texterna. Detta blir både enkelt och givande, eftersom jag har formulerat färdiga frågeställningar som ni utgår ifrån. Med intresse och värme tolkar ni varandras texter. Ingen negativ kritik uttalas! Texterna är snabbskrivna kladdar och därför är det endast intressant att lyfta fram det som fungerar!

Kursen Bota din skrivkramp på 2 timmar! återkommer ungefär en gång i månaden med olika typer av inspirerande skrivövningar. Du kan delta vid ett tillfälle eller hur många gånger du vill. Du behöver kunna tala och skriva flytande svenska.

Bild: OH & Personita © Ely Raman & OH-verlag. Klicka här för att läsa mer om bildkorten.

Presentkort från Solentro – en bonus

När kursen är avslutad får du ett presentkort från Solentro (värde 300 kr) som grundplåt för att trycka din egen bok! Presentkortets giltighetstid är ca 2 månader och du kan använda erbjudandet till vilken typ av bok du önskar.

 

 

Begränsat antal platser

Kursstart: torsdag 10 februari kl. 19:00
Kursslut: torsdag 10 februari kl. 21:00

Boka-tidigt-pris: 275 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 1 februari - spara 200 kr!
Ordinarie pris: 475 kr (inkl. moms)
Black Friday - Kostnadsfritt: 0 kr (inkl. moms) när du bokar senast måndag 29 november kl 17.00

Plats: Vid närmaste dator. Det fungerar mycket bättre att använda datorn än telefonen.
Kursledare: Veronica Grönte

Bild: Habitat-kort © Christian Gronau & OH-verlag. Klicka här för att läsa mer om bildkorten.

Är du intresserad av att delta i min grundkurs?

Läs röster från mycket nöjda deltagare

Klicka här för att läsa om hur tidigare kursdeltagare upplevt grundkursen online i direktsändning.

Klicka här för att läsa om hur tidigare kursdeltagare upplevt att få grundkursen på Ekolsunds vackra slott och omgivningar.

Klicka här för att läsa om hur tidigare kursdeltagare upplevt den självbiografiska skrivarkursen online i direktsändning.

Klicka här för att läsa om hur tidigare kursdeltagare upplevt grundkursen på Smögen i mitten av juli.

Klicka här för att läsa om de kreativa kvinnodagarna hemma hos mig på landet med skrivande och praktiskt arbete utomhus.

Vem är jag som leder leder skrivarkurserna?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002.
Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren.
Se film om grundkursen – intervju från bokmässan.
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Vill du veta hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Du får veta vad mina skrivarkurser innehåller och hur de är upplagda. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. 

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5. Meddela ditt namn, din mailadress och ditt ärende, så hör jag av mig inom 24 timmar.

 • Veronica är en livlig samtalspartner. Hon skapar en trygg stämning som gör att man törs lägga fram sina idéer. På ett uppmuntrande och inkännande sätt lirkar hon fram de problem i skrivandet som man står inför och hon har ett starkt teoretiskt ramverk som ibland får en att häpna - jaha! Är det mittpunkten jag kämpar med?! Nu inser jag att min 'hjälpare’ inte är tillräckligt tredimensionell än! 

  Veronica har förflyttat perspektivet på mitt skrivande och fått mig att inse att det finns en hel del hjälp och skrivteori tillgänglig - om man bara vågar! 

  Joanna Ahlkvist, chefredaktör för tidskriften Moderna Läkare, Nyköping

 • Veronica är den person i Skrivarsverige som gett mig de mest konstruktiva och initierade responserna. Veronica har en förmåga att på ett mjukt sätt poängtera det grundläggande i en historia, att konstruktivt förmedla vad som kan göras bättre i en text, utan att nedvärdera eller ifrågasätta. Hon bidrar med idéer som utvecklar dramaturgin, som gör att jag kan jobba vidare med mitt skrivande, få tillbaka hoppet om att jag kan och att det är idé med att fortsätta. 

  Anders Strigén, revisor, Hyssna • Jag gick en skrivarkurs med Veronica för fyra år sedan och min bok började ta form. Under skrivprocessen har jag sedan fått värdefulla råd från lektörer som hjälpt mig med texten på olika sätt, men när boken var klar kunde jag ändå inte släppa tanken på att något fattades. Hur jag än ansträngde mig för att leta, hittade jag inte något konkret. Det blev bara en massa frågor hängande i luften. Veronicas coaching blev helt avgörande. Det som jag haft så svårt att se på egen hand, blev plötsligt självklart och synligt. 

  Astrid Hyllsjö, föreläsare, Lekeryd

   

   

 • Dramaturgi – vad är det?

  Den metod som jag utvecklat har dramaturgin som utgångspunkt. Dramaturgin är det mest effektiva verktyget när vi vill utveckla eller förbättra vår berättelse. Alla som skapar teater och film använder dramaturgin som hjälpmedel och många litterära författare utnyttjar kraften i dramaturgin för att nå framgångar i sitt skrivande. Men, tyvärr är det väldigt få yrkesmän och kvinnor som vill avslöja på vilket sätt de dragit nytta av dramaturgins regelverk i sitt författande. Hemlighetsmakeriet är påtagligt. Min önskan är att dramaturgin ska få bli vars och ens egendom. Under mina kurser vill jag avslöja hur du kan utvecklas i ditt skrivandet med hjälp av dramaturgin.

 • Fiktivt eller självbiografiskt skrivande?

  Fördjupningskursen passar både dig som skriver fiktiva och självbiografiska berättelser. Under fördjupningskursen fortsätter vi där vi slutade på grundkursen och arbetar med struktur, karaktärsutveckling och gestaltning. Din förståelse för berättandets grammatik fördjupas och du får ännu lättare att sortera och strukturera ditt material – placera karaktärer och händelse kring den röda tråden – och göra din berättelse läsvärd och intressant.

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Skrivglädje! Bota din skrivkramp på 2 timmar!, 10 februari 2022

Kursen har redan ägt rum.