Boka din plats!

10-13 mars 2022

Grundkurs i självbiografiskt skrivande för kvinnor • online i direktsändning

 Få en röd tråd i din berättelse
Lär dig fängsla dina läsare
 Skapa en planering för din bok

Metod

Pennvässarmetoden – hur du hittar den röda tråden och fängslar läsaren genom hela din bok

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de läser hela din bok? Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik ger jag dig bästa starten på ditt skrivprojekt. Välkommen till min självbiografiska grundkurs, där du lär dig att hitta din plan för din bok och tar den från A till Ö. Vi träffas online i direktsändning, där det känns som om vi möts i verkliga livet, hela tiden!

OBS! Börja med intresseanmälan!

Vi talas vid innan du anmäler dig!

Innan du anmäler dig och betalar, fyller du i en intresseanmälan: Se om kursen passar för dig » för att upptäcka om kursen passar dig. Var snäll och läs igenom informationen här på sidan innan du skickar in din intresseanmälan! Jag kontaktar dig och vi talas vi vid på telefon före din definitiva anmälan.

Vem är jag som leder leder skrivarkursen?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan 25 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser presenterar Pennvässarmetoden som jag utvecklat under drygt 25 år. Boken kom ut på Studentlitteratur 2002. Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Se filmen där jag berättar om PennvässarMetoden.

Resultat av kursen i självbiografiskt skrivande?

Vi arbetar utifrån Pennvässarmetoden som jag har utvecklat under drygt 25 år. Denna visuella skrivmetod finns dokumenterad i min skrivhandledning Pennvässaren som är utgiven av Studentlitteratur. Klicka här för att läsa mer om vad de olika momenten under den självbiografiska grundkursen innebär och vad som blir resultatet. Här är en smygtitt på innehållet: 

✏️ Med dig hem från kursen har du en grovskiss över hela din berättelse.

✏️ Du vägleds av min berättarmall som gör att du trollbinder dina läsare

✏️ Du har en genomtänkt röd tråd från början till slut.

✏️ Du har skrivit en inledning till din bok.

✏️ Du har en grundläggande kunskap i dramaturgi.

✏️ Du har fått en inblick i enneagrammets personlighetsgalleri.

✏️ Du har lärt dig att levandegöra personer och miljöer på ett sätt som berör och håller kvar läsaren.

✏️ Du tränar dig att fängsla dina läsare med mina enkla skrivmallar

✏️ Du har fått bästa starten på ditt skrivprojekt, med de mest effektiva verktygen.

✏️ Du har fått nya vänner.

Pennvässarmetoden – innehåll och upplägg

Klicka här för att läsa mera om vad som blir resultatet av den självbiografiska skrivarkursen.

Vi möts i en slags anonymitet

För att prestationskraven ska minska och försvinna, har jag valt att låta deltagare under mina olika skrivarkurser vara anonyma och presentera sig endast med sitt förnamn. Så här skrev en tidigare kursdeltagare om anonymiteten:

– En enastående upplevelse att utforska mitt skrivande utan att behöva berätta vem jag är och utan att behöva förhålla mig till de andras privatliv eller CV. Två dagar där jag bara var mitt förnamn och mina karaktärer. Det här borde alla få vara med om!
Susanne Granat Ahlstrand, skolutvecklare, Nynäshamn

OBS! Börja med intresseanmälan!

Vi talas vid innan du anmäler dig!

Innan du anmäler dig och betalar, fyller du i en intresseanmälan: Se om kursen passar för dig » för att upptäcka om kursen passar dig. Var snäll och läs igenom informationen här på sidan innan du skickar in din intresseanmälan! Jag kontaktar dig och vi talas vi vid på telefon före din definitiva anmälan. Om du anmäler dig innan vi pratat med varandra och det visar sig att du inte vill gå kursen eller att jag avråder dig från att delta, får du tillbaka kursavgiften förutom 1000 kr i expeditionsavgift.

Intresseanmälan: Se om kursen passar för dig »

Online i direktsändning – hur funkar det?

Klicka här för att läsa om hur min onlinekurs i direktsändning fungerar. Om du efter att du läst vad jag skrivit om onlinekursen, fortfarande känner dig osäker att delta på grund av tekniken, kontakta mig så kan jag i förväg inbjuda dig till en test-träff där jag visar de olika funktionerna. Maila mig: veronica@forfattarskola.se

Vill du veta mera om mina skrivarkurser?

Om du vill veta mera om denna kurs innan du fyller in frågorna i Se om kursen passar för dig », ringer jag gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov.Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5, så hör jag av mig.

Deltagare som gett kursen högsta betyg

– Kursen gav mig väldigt mycket. Jag har fått enkla, bra och tydliga verktyg för att börja bygga en berättelse med en röd tråd från grunden. Den starkaste upplevelsen under kursen var just verktygen, hur jag plötsligt gick från ingenting till en början på något. Jag fick en tankestruktur. Det som överraskade mig när jag använde Veronicas skrivmallar, var hur man med dessa enkla verktyg kan skapa bilder med ord, bilder som kan uppfattas av och beröra mottagaren.

Gruppen var riktigt go, att genast känna sig trygg och välkomnad i. Givande respons, när vi var indelade 2 och 2. Vi var alla där i samma syfte med samma mål och det bidrog såklart till gemenskapen. Gruppen gav bara kärlek.

Zoom är ett fantastiskt kommunikationsverktyg för onlinekurser i direktsändning.
Ingmari Svensson, rådgivare, Kyrkhult 

– Detta är en skrivarkurs som verkligen ger medel och verktyg för att komma vidare med ord och tankar som är svåra att sortera för att veta hur man ska uttrycka sig för att det ska bli intressant för andra. Jag trodde det skulle vara omöjligt att sortera allt jag vill säga men alla verktyg och metoder har varit till stor hjälp. Utvecklingstrappan både utmanande och mycket givande. Man tvingas att släppa allt och öppna alla känslor.

Veronicas skrivmallar med frågeställningar överraskade mig. Att man med så få meningar kunde beskriva ett rum, en person och en känsla. Imponerande! Responsen 2 & 2 gjorde att jag började tro på min egen text och berättelse.

Veronica är inkluderande, tydlig, ger möjlighet till frågor, otroligt duktig och varm. Heja dig!!!
Klicka här för att lyssna till en kortfilm där Ulrika berättar om några av sina upplevelser från kursen.
Ulrika Nilsson, projektledare, Alingsås

Hur jag knäckte dramaturgins dolda kod

För att jag själv skulle kunna förstå dramaturgins dolda kod, skapade jag mina egna förpackningar som är unika för Pennvässaren och har upphovsrättsskydd. Genom Pennvässarmetoden presenterar jag modellerna Hinderbanan och Den befolkade dramaturgiska utvecklingskurvan. Mina förklaringar, verktyg, strategier och skrivmallar som kombineras med dessa dramaturgiska kurvor bidrar till att du förstår de berättartekniska sammanhangen och kan göra kunskapen om berättelsens uppbyggnad till din egen. Ofta hör jag deltagare som tidigare gått många andra skrivarkurser säga: ”Den här kunskapen hade jag behövt för länge sedan.” 

Hinderbanan som förklaringsmodell

Befolkad dramaturgisk utvecklingskurva

Fortsättningskurs?

Om de flesta av deltagarna önskar fortsätta träffas online för att läsa texter, få respons och samtala om skrivprocessen, möts vi ungefär var 6:e vecka, 2-2,5 timme per gång. Kostnaden är beroende av hur stor gruppen blir.

  OBS! Vi talas vid innan du anmäler dig!

  Innan du anmäler dig och betalar för kursen, fyller du i detta formulär: Se om kursen passar för dig » Därefter talas vi vid på telefon. Om du anmäler dig innan vi pratat med varandra och det visar sig att du inte vill gå kursen eller att jag avråder dig från att delta, får du tillbaka kursavgiften förutom 1000 kr i expeditionsavgift.

  Se om kursen passar för dig »

  Max 12 deltagare

  Den lilla gruppen ger oss möjlighet att dela våra texter med varandra och samtala om dem. Vi betraktar alla texter som fiktiva, vilket innebär att all respons som ges på texten handlar om texten och inte om författaren. Du kan känna dig trygg.

  Flytande svenska

  För att du ska kunna delta i skrivarkursen behöver du kunna tala och skriva flytande svenska. Har du frågor om detta, kontakta mig.

  Tid och plats

  För att kunna delta i kursen behöver du vara närvarande hela tiden.

  Torsdag-söndag 10-13 mars 2022

  Torsdag och fredag
  17.00 – 18.30 Skrivarkurs med kort paus
  18.30 – 19.10 Paus
  19.30 – ca 21.00 Skrivarkurs med kort paus

  Lördag och söndag
  09.00 – 11.00 Skrivarkurs med kort paus
  11.00 – 11.40 Paus
  11.40 – ca 13.00 Skrivarkurs med kort paus

  Presentkort från Solentro – en bonus

  När kursen är avslutad får du ett presentkort från Solentro (värde 300 kr) som grundplåt för att trycka din egen bok! Att trycka hela din egen bok eller delar av den är en bra idé innan du skickar in manuset till ett förlag. På så vis får du en uppfattning om hur boken kommer att se ut i verkligheten. Presentkortets giltighetstid är ca 2 månader och du kan använda erbjudandet till vilken typ av bok du önskar.

   

  Kursavgift

  Boka-tidigt-pris: 4 900 kr (inkl. moms) Fyll i formuläret "Se om kursen passar mig" före anmälan! Vid bokning senast den 25 februari, endast 4900 - spara 1000 kr!
  Ordinarie pris: 5 900 kr (inkl. moms) Fyll i formuläret "Se om kursen passar mig" innan du anmäler dig!

  OBS! Vi talas vid innan du anmäler dig!

  Innan du anmäler dig och betalar för kursen, fyller du i ett kort formulär för att se om kursen passar dig. Därefter talas vi vid på telefon. Om du anmäler dig innan vi pratat med varandra och det visar sig att du inte vill gå kursen eller att jag avråder dig från att delta, får du tillbaka kursavgiften förutom 1000 kr i expeditionsavgift.

  Se om kursen passar för dig »

  Vill du veta hur mina skrivarkurser fungerar?

  Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Du får veta vad mina skrivarkurser innehåller och hur de är upplagda. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. 

  Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5. Meddela ditt namn och din mailadress, så hör jag av mig.

   

  Anmälan stängd. Grundkurs i självbiografiskt skrivande för kvinnor • online i direktsändning, 10-13 mars 2022

  Kursen har redan ägt rum.