Skrivarkurs online i direktsändning, hur funkar det?

Denna typ av onlinekurs innebär att vi kopplar upp oss via det välfungerande programmet Zoom och möts med våra datorer i direktsändning. Vi ser varandra och pratar med varandra. Eftersom vi oftast möts i en mindre grupp, funkar det att vi nu och då pratar där alla har sina mikrofoner på. Medan jag föreläser och deltagarna skriver stänger vi alltid av mikrofonerna.

Precis som när vi möts till skrivarkurs i en kurslokal, föreläser jag medan jag visar mina powerpoint-bilder. Hela tiden syns även mitt ansikte i bild.

Textrespons i digitala grupprum

Gruppen delas slumpmässigt in i responspar i digitala rum. Du får hela tiden en ny responspartner. Här ger du och din skrivkamrat respons på varandras texter utifrån färdiga frågeställningar. Jag tittar under korta stunder in i de digitala grupprummen för att se att ni har det bra och att allt fungerar.

Gemenskap

Detta sätt att gå en kurs online, skiljer sig helt och hållet från en traditionell webbkurs, där du sitter för dig själv och arbetar med olika uppgifter. I denna onlinekurs i direktsändning blir du inspirerad av gemenskapen i gruppen och vi är tillsammans under hela kursen. Trots att vi är ”anonyma” och presenterar oss endast med våra förnamn, lär vi känna varandra medan vi tolkar och samtalar om varandras texter. Vänskapsband kan uppstå som fortsätter och blir värdefulla även efter skrivarkursen.

Hur har onlinekursen funkat för tidigare deltagare?

Här har jag klippt ut avsnitt från referenser som handlar just om hur tekniken fungerat. Referenserna kommer från personer som deltagit i min grundkurs i dramaturgi och gestaltning. Samma nöjdhet har uppstått oavsett kurs.

– Denna onlinekurs med Zoom fungerade mycket bra. Det var inte särskilt stor skillnad mot ett riktigt möte skulle jag säga.
Mårten Ståhl, projektledare inom byggbranschen, Göteborg

 – Zoom fungerade riktigt bra! Veronica är rolig, inspirerande och helt outtröttlig verkar det som! Hon verkade i alla fall ha lika kul som vi, jag tror detta är hennes passion.
Marianne Andreasson, lärare, Lur

– Zoomprogrammet fungerade bra. Jag fick med mig så många fina verktyg.
Paulina Ny, Studerar till studie- och yrkesvägledare, Olofström

– Det har funkat jättebra att mötas online med Zoom.
Marita Carlsson, Specialpedagog, Kvicksund

– Veronica är väldigt kompetent, både tekniskt och ämnesmässigt. Onlinepedagogik är krävande och hon bemästrade den till fullo. Lägg därtill en stor pedagogisk kompetens.

Nyttan med responsen överraskade mig! Alla responser under kursen var utvecklande, är det alltid så eller hade jag turen att delta tillsammans med ovanligt givande personer? Jag som brukar vara så skeptisk….

För mig som hörselskadad, fungerade tekniken alldeles förträffligt. Det var en härlig upplevelse att slippa tänka på att behöva placera mig så att jag både hör läraren och de som mumlar… Live i en lokal får jag nästan alltid kompromissa, vilket gör att jag sällan tillgodogör mig hela undervisningen. Har väldigt svårt för videokonferenser, där flera delar kamera, men detta upplägg passade mig perfekt! Är såååå glad, hoppas på fler sådana kurser!
Anneli Bodin, pensionär, Deje

Vi kan pröva Zoom-programmet i förväg om du vill!

Ifall du känner dig osäker på hur onlinekursen i direktsändning kommer att fungera, kan du och jag testa funktionerna i förväg. Hör av dig så skapar jag ett textmöte för bara dig och mig. Då kan jag visa dig hur allt fungerar.

Varmt välkommen till min onlinekurs i direktsändning!

Vem är jag som leder leder skrivarkurserna?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002.
Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren.
Se film om grundkursen – intervju från bokmässan.
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Vill du veta hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Du får veta vad mina skrivarkurser innehåller och hur de är upplagda. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5. Meddela ditt namn, din mailadress och ditt ärende, så hör jag av mig inom 24 timmar.