Vill du skriva en barnbok om djur?

Vill du skriva en barnbok om djur?

Som ledare för skrivarkurser har jag genom åren mött många blivande författare med drömmar om att skriva en barnbok.

Här vill jag lyfta fram några av de viktigaste komponenterna för att en barnbok ska bli fängslande för barn och nå ut på marknaden. När jag skriver detta tänker jag i första hand på förskolebarn som målgrupp, men det mesta är viktiga pusselbitar även när du skriver berättelser för de äldre barnen.

Det som jag berättar om i denna artikel processar vi under min skrivarkurs Skriv en barnbok om djur som i första hand riktar sig till dig som vill skriva en spännande bok utifrån fakta om djur och natur. Alla råd jag ger här är även användbara för dig som vill berätta en historia om barn, tomtar och troll eller precis vad som helst.

Klicka här för att läsa om mina aktuella barnbokskurser och mina grundkurser i dramaturgi och gestaltning.

Vill du skriva en barnbok utifrån fakta om djur?

Idag är det viktigare än någonsin att barn får en kärlek till naturen. Spännande berättelser om djur fängslar och berör på djupet. När vi utgår från verkligheten, skapar djurkaraktärer utifrån fakta och förmänskligar dem en gnutta kan vi fånga barnens intresse.

Förskolebarnen tycker det är roligt att känna igen djuren de läser om från sin promenad i skogen. Därför är det speciellt värdefullt att bygga upp spänning kring de små djur som finns i barnens närmaste omgivning, där vi kan hitta djuret i sin rätta miljö.

En berättelse kan till exempel handla om en fjärilslarv som längtar efter att få vingar att flyga med och som drabbas av olika svårigheter och överraskningar på vägen dit. En annan historia kan handla om en myra som vill hjälpa till att laga sin stack och som får utstå både det ena och det andra på vägen för att nå sitt mål.

Läs mer här.

Vem är jag som skriver bloggen?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002.
Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren.
Se film om grundkursen – intervju från bokmässan.
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Vill du veta hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Du får veta vad mina skrivarkurser innehåller och hur de är upplagda. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. 

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5. Meddela ditt namn, din mailadress och ditt ärende, så hör jag av mig inom 24 timmar.