Grundkurs i dramaturgi och gestaltning

Vad blir resultatet?

Under min grundkurs i dramaturgi och gestaltning med enneagrammet, arbetar utifrån min skrivmetodik som finns dokumenterad i Pennvässaren/Studentlitteratur. Mina kortfattade föreläsningar är visuella. Flera sinnen aktiveras för att du ska förstå sambanden och kunna göra kunskapen till din egen.

Grundkurs i dramaturgi och gestaltning

Följande moment arbetar du med under skrivarkursen i dramaturgi och gestaltning med enneagrammet. Du kan fortsätta att arbeta med varje del även efter kursen, eftersom materialet finns hos dig.

✏️ Karaktärsbygge i 3D-karaktärsschema

Du lär dig hur du skapar en trovärdig karaktär, kanske med inspiration från Enneagrammet och/eller från bildkort. Klicka här för att se filmen och hur bildkort kan ge inspiration till en karaktärs liv.

✏️ Enneagram som ger karaktärerna trovärdighet

Du får med dig en glimt av Enneagrammet, det suveräna verktyget för att skapa trovärdiga karaktärer. Flertalet av kursdeltagarna brukar välja en karaktär från Enneagrammet, för att passa på att pröva dess funktion.

Grundkurs i dramaturgi och gestaltning

✏️ Skrivmallar för att strukturera berättelsen och fängsla läsaren

Du får under grundkursen i dramaturgi och gestaltning en tydlig vägledning i hur du skriver korta gestaltande text som levandegör karaktären och berör läsaren. De ”mallar” som jag designat, får du även med dig hem och kan fortsätta träna på för att utvecklas i att skapa bilder med ord för att läsaren ska få möjlighet att själv tolka och bli fängslad av texten.

Läs mer här.

Vem är jag som skriver bloggen?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002.
Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren.
Se film om grundkursen – intervju från bokmässan.
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Vill du veta hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Du får veta vad mina skrivarkurser innehåller och hur de är upplagda. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. 

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5. Meddela ditt namn, din mailadress och ditt ärende, så hör jag av mig inom 24 timmar.