Boka din plats!

11 april 2020

2-timmars online-skrivarkurs med inspiration från bildkort

Välkommen till en lekfull skrivarkurs – gemenskap online! De interaktiva bildkorten som vi använder, fungerar som en språngbräda för din fantasi. Upptäck spännande karaktärer och berättelser du inte visste fanns! Bildkorten och de historier de skapar, blir till glädje för dig själv, dina vänner och dina elever om du undervisar.

Du väljer lördag 11 april eller söndag 12 april

Jag erbjuder samma skrivarkurs den 11 och den 12 april, för att du ska kunna välja den tid som passar dig bäst.
Denna kurs ges lördag 11 april kl 19-21
Klicka här för att komma till kursen 12 april kl 10-12.

Skrivarkurs på webben? Inte alls krångligt!

Det är mycket enkelt att komma fram till skrivrummet. Jag skickar en länk och det enda du behöver göra är att klicka på den…. och du är framme! Du får länken en någon dag i förväg och kan i lugn och ro pröva länken i god tid. Klicka här för att se en film som visar hur enkelt du kommer in i skrivarrummet.

Bild: Persona/Personita © Ely Raman, Marina Lukyanova & OH-verlag/ Bildkort.nu

Röster om bildkorten

Bildkorten använder jag väldigt mycket. Tar fram dem på kvällen för att hitta in till mig själv. Ofta träffar korten rätt och jag undrar hur det kan komma sig. Det är som magi, eller lägger jag in tolkningar efter min sinnesstämning? Ibland roar jag mig bara och låter fantasin fara iväg och hamnar i ett skrivflöde.
Maj Mod, ekonom, Göteborg

Jag trodde min fantasi hade gått och självdött, men så fick jag pröva bildkorten. Min fantasi var långt ifrån död. Gick hem från skrivarkursen med känslan att min hjärna är helt fantastisk som kan skapa sådana överraskande karaktärer och berättelser.
Ann Hempel Pertmann, romanskrivare, Lödderköpinge


Bild: Habitat © Christian Gronau & OH-verlag/ Bildkort.nu

Fler röster om bildkorten

Bildkorten gav mig inspiration direkt. Jag fastnade inte i mitt “tänk” utan kom på direkt vad jag skulle skriva om.
Christina Blomquist, skolledare, Karlskoga

Bildkorten är ett sätt att släppa på kontrollen. Jag tillåter mig att svepas med i kreativiteten som väcks av en bild. Det blir ett lektfullt sätt att skriva.
Marie Hedegård, författare och lärare, Stockholm

Bild: Personita © Marina Lukyanova & OH-verlag/ Bildkort.nu

Fler röster om bildkorten

Det överraskade mig att jag genom bildkorten hade så lätt för att hitta en historia.
Annika Brink

Blev nu, precis som under den förra kursen med Veronica, positivt överraskad av kraften i bildkorten.
Annika Blomquist 

Klicka här och se filmen hur en karaktär skapas med inspiration från bildkort.

Vad innehåller en grundkurs?

Denna skrivarkurs med inspiration från bildkort innehåller delar från min prova-på-skrivarkurs och från min grundkurs i dramaturgi och gestaltning. Här mera information om vad min grundkurs innehåller.

Röster från grundkursen i dramaturgi och gestaltning

Vill du lyssna till deltagare som gått längre kurser, klicka här!

Grundkurs i självbiografiskt skrivande ges i Nässjö i mitt hem 30 okt-3 nov. Klicka här och läs mer om den kursen!

Denna skrivarkurs sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Begränsat antal platser

Kursstart: lördag 11 april kl. 19:00
Kursslut: lördag 11 april kl. 21:00

Plats: Vid närmaste dator.
Kursledare: Veronica Grönte, skrivarkursledare under drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarutbildning. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.
Kostnad: 50 kr

 • Veronica är en livlig samtalspartner. Hon skapar en trygg stämning som gör att man törs lägga fram sina idéer. På ett uppmuntrande och inkännande sätt lirkar hon fram de problem i skrivandet som man står inför och hon har ett starkt teoretiskt ramverk som ibland får en att häpna - jaha! Är det mittpunkten jag kämpar med?! Nu inser jag att min 'hjälpare’ inte är tillräckligt tredimensionell än! 

  Veronica har förflyttat perspektivet på mitt skrivande och fått mig att inse att det finns en hel del hjälp och skrivteori tillgänglig - om man bara vågar! 

  Joanna Ahlkvist, chefredaktör för tidskriften Moderna Läkare, Nyköping

 • Veronica är den person i Skrivarsverige som gett mig de mest konstruktiva och initierade responserna. Veronica har en förmåga att på ett mjukt sätt poängtera det grundläggande i en historia, att konstruktivt förmedla vad som kan göras bättre i en text, utan att nedvärdera eller ifrågasätta. Hon bidrar med idéer som utvecklar dramaturgin, som gör att jag kan jobba vidare med mitt skrivande, få tillbaka hoppet om att jag kan och att det är idé med att fortsätta. 

  Anders Strigén, revisor, Hyssna • Jag gick en skrivarkurs med Veronica för fyra år sedan och min bok började ta form. Under skrivprocessen har jag sedan fått värdefulla råd från lektörer som hjälpt mig med texten på olika sätt, men när boken var klar kunde jag ändå inte släppa tanken på att något fattades. Hur jag än ansträngde mig för att leta, hittade jag inte något konkret. Det blev bara en massa frågor hängande i luften. Veronicas coaching blev helt avgörande. Det som jag haft så svårt att se på egen hand, blev plötsligt självklart och synligt. 

  Astrid Hyllsjö, föreläsare, Lekeryd

   

   

 • Dramaturgi – vad är det?

  Den metod som jag utvecklat har dramaturgin som utgångspunkt. Dramaturgin är det mest effektiva verktyget när vi vill utveckla eller förbättra vår berättelse. Alla som skapar teater och film använder dramaturgin som hjälpmedel och många litterära författare utnyttjar kraften i dramaturgin för att nå framgångar i sitt skrivande. Men, tyvärr är det väldigt få yrkesmän och kvinnor som vill avslöja på vilket sätt de dragit nytta av dramaturgins regelverk i sitt författande. Hemlighetsmakeriet är påtagligt. Min önskan är att dramaturgin ska få bli vars och ens egendom. Under mina kurser vill jag avslöja hur du kan utvecklas i ditt skrivandet med hjälp av dramaturgin.

 • Fiktivt eller självbiografiskt skrivande?

  Fördjupningskursen passar både dig som skriver fiktiva och självbiografiska berättelser. Under fördjupningskursen fortsätter vi där vi slutade på grundkursen och arbetar med struktur, karaktärsutveckling och gestaltning. Din förståelse för berättandets grammatik fördjupas och du får ännu lättare att sortera och strukturera ditt material – placera karaktärer och händelse kring den röda tråden – och göra din berättelse läsvärd och intressant.

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. 2-timmars online-skrivarkurs med inspiration från bildkort, 11 april 2020

Kursen har redan ägt rum.