Boka din plats!
Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

29 augusti - 2 september 2022

Kreativa kvinnodagar med praktiskt arbete utomhus

Unna dig en vecka i sommarparadiset
Varva eget skrivande med praktiskt arbete
Utvecklas genom feedback på dina texter

Må väl i kravlös gemenskap

Jag inbjuder 6-8 kvinnor till skriv- och arbetsdagar i mitt sommarparadis. Egen skrivtid varvas med praktiskt arbete utomhus då vi ger järnet! Det praktiska arbetet blir en suverän kombination som gynnar kreativiteten, ger energi och skapar en härlig gemenskap.

Under den egna skrivtiden väljer du själv hur mycket tid du ägnar åt ditt eget skrivande och åt rekreation. Varje kväll möts vi för att lyssna och ge respons på mycket korta texter som formulerats under dagen eller texter som skrivits tidigare. Vi skriver även en kort text med inspiration från interaktiva bildkort och de som vill läser upp den i gruppen. Innan du anmäler dig, talas vi vid på telefon.

Berättelser eller faktatexter

Du kan ägna tiden åt att skriva en skönlitterär text eller en faktatext. Är du egen företagare kanske vill du arbeta med texter till din hemsida.

Måste jag ha ett skrivprojekt med mig?

Kanske kommer du till skrivardagarna utan ett påbörjat skrivprojekt. Det är oftast flera av deltagarna som gör det. Ett par av mina skrivmallar tillsammans med ett antal interaktiva bildkort, sätter garanterat igång dig!

Kreativitetshöjande aktiviteter – arbete utomhus

Din egen skrivtid varvas med kreativitetshöjande aktiviteter. Det praktiska arbetet utomhus, ett par timmar under tisdag, onsdag och torsdag, gynnar skrivarlusten och ger energi. Självklart väljer du själv hur mycket av den fria tiden du ägnar åt ditt eget skrivande och åt rekreation. Varje kväll möts vi för att skriva korta texter, lyssna och att ge respons. Innan du anmäler dig, talas vi vid på telefon. Ring mig nu direkt: 073-9012125 eller maila mig: veronica@forfattarskola.se så kommer vi överens om när du slår mig en signal.

Är det tillåtet att göra så här?

Kanske det låter lite märkligt att du som kursdeltagare i mitt sommarparadis även arbetar praktiskt? Konceptet är godkänt av Skatteverket eftersom det praktiska arbetet ingår i kursen och deltagarna betalar en kursavgift. Tidigare deltagare är dessutom alla överens om att arbetspassen gynnar kreativiteten. Så, varmt välkommen!

Vem är jag som inbjuder?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002. Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Vill du veta mera om dessa skrivardagar eller någon av mina övriga kurser? Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, maila mig: veronica@forfattarskola.se, så hör jag av mig.

Röster från kreativa kvinnodagar

Dessa röster kommer från maximalt nöjda deltagare.

✏️ Jag känner mig helnöjd till kropp och själ. Arbetet utomhus var stimulerande. Roligt att se förändringen vid arbetets slut. Jag tyckte om anonymiteten. När man är anonym talar man om andra saker än det som är vardag och rutin. Tack för att du bjöd in till kreativt skrivande och tog hand om oss på ett så kärlkesfullt vis.
Eva Edin, socionom, Jönköping 

✏️ Skrivardagarna har överträffat mina förväntningar. Kan man annat än trivas i detta paradis, med Veronica guidning och omtanke och så intressanta möten? Att vi varit anonyma inför varandra har känts skönt, både för att jag inte ska inta en roll och för att bli mer öppen. Jag uppskattar att få lära mig skriva och få en härlig lyxig semester! Bra att få jobba praktiskt med kroppen och göra nytta tillsammans. En fantastisk kombination av allt, innnehåll, mat, rörelse/arbete, skivande och människorna.
Eva Synnergren, marknadsförare, Mölnlycke 

✏️ Känner mig nöjd och glad. Det har varit vilsamt, aktivt, vänligt och kreativt. En skön, avslappnad grundatmosfär. Jag har fått fart på skrivandet som jag önskade och är motiverad att fortsätta. Det finns en ”intresserad atmosfär” runt Veronica vilket gör oss orädda. Hennes ledarskap är vänligt, inkluderande och avväpnande. Skönt med anonymiteten, speciellt i början av ”lägret”. Kanske bibehöll den en nyfikenhet. Det mest betydelsefulla under kursen var platsen, skrivtipsen och åldersfördelningen på oss deltagare.
Katarina Olsson Lundberg, sjuksköterska och musikant, Göteborg

Klicka här för att läsa fler referenser.

Allt detta får du

 1. Du får 5 dagar i ljuvlig sjönära lantlig miljö.
 2. Eget rum eller sovstuga.
 3. God cateringmat med fokus på det vegetariska.
 4. Ledda skriv- och responssamlingar.
 5. Skrivtips för att skapa en karaktär och att levandegöra den i en miljö.
 6. Egen skrivtid som varvas med praktiskt utomhusarbete.
 7. Kreativitetshöjande utomhusarbete på naturtomten.
 8. Författarsamtal i grupp under 1 timme, om du vill.
 9. Enskild coachning 30 min, om du vill.
 10. Textläsning med responssamtal varje kväll. Din text tar 3 minuter att läsa.
 11. Tillgång till cyklar och kanoter.
 12. Härlig gemenskap med kvinnor som delar ditt skrivintresse.
 13. Möjlighet att vara dig själv eftersom vi möts i en slags anonymitet.

Kursavgift • På grund av flera avhopp endast 200 kr

På grund av flera sena avhopp är kursavgiften endast 200 kr.

Helpension med boende i enkelrum • 2 500 kr

Kostnad för mat och boende för 5 dagar (4 övernattningar) erbjuds för endast 2 500 kr. Enkelrum eller egen sovstuga för alla. WiFi i några av rummen samt i våra gemensamma utrymmen. Du som anmäler dig först får välja rum först, därefter i turordning efter anmälan. Lakan och handdukar ingår. Maten kommer från närliggande restaurang och är övervägande vegetariskt med inslag av fisk. Även en kycklingrätt serveras.

Standarden är enkel

Standarden är enkel och trivsam. Några bor i varsitt rum i torpet där det finns toalett och dusch. Några bor i sovstuga med el men utan vatten. Lakan och handduk ingår. Det finns 2 fräscha separettoaletter utomhus samt två uteduschar varav den ena med ständigt varmvatten. Om du väljer att delta under dessa skrivardagar behöver du tycka om lantlig enkelhet.

Varför kombinera skrivande med praktiskt arbete?

Vi kombinerar skrivande med praktiskt arbete för att kombinationen är kreativitetshöjande. Du behöver alltså tycka om att arbeta praktiskt utomhus och gilla att ta i. Under dessa arbetspass får du tid att reflektera över ditt skrivande, naturen hjälper dig att slappna av, din kreativitet spricker fram och vackra möten uppstår.

Du är den du är

För att vi ska utveckla en kravlös gemenskap i frihet och glädje, möts vi i en slags anonymitet och berättar inte om våra privatliv för varandra. Vi berättar till exempel inte om våra arbeten, inte heller om våra familjer, barn och barnbarn eller lyxiga semesterresor. Denna överenskommelse skapar en avslappnad och trivsam stämning och en vila i samvaron. Sista dagen får alla som vill möjlighet att berätta något om sig själv.

Två rum för skrivande

I den renoverade ladan med stort ljusinsläpp möts vi på kvällen till de gemensamma skriv- och responsstunderna. Här kan du under dagen i tystnad ägna dig åt ditt eget skrivande om du inte vill sitta för dig själv i ditt rum. När solen skiner, kan vi vara utomhus.

Vi sitter så klart längre ifrån varandra än så här under kursen i år.

Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

Det finns hängmattor till alla.

Alla får eget rum eller egen sovstuga.

Du kan paddla ut till sjön.

DSCN1208

skrivarkurs, skrivkurs, sommarskrivarkurs, dramaturgi, skriv ditt liv, Veronica Grönte

Du cyklar till badstranden i sjön Mien på mindre än fem minuter eller paddlar dit på en halvtimme.

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om platsen och upplägget. Skicka ett mail så bestämmer vi ett tid för ett kort samtal. veronica@forfattarskola.se
OBS! Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta eller att jag avråder dig från att anmäla dig återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 700 kr dras från summan.

Standarden är enkel

Standarden är enkel och trivsam. Några bor i varsitt rum i torpet där det finns toalett och dusch. Några bor i sovstuga med el men utan vatten. Lakan och handduk ingår. Det finns 2 fräscha separettoaletter utomhus samt två uteduschar varav den ena med ständigt varmvatten. Om du väljer att delta under dessa skrivardgar behöver du tycka om lantlig enkelhet.

Flytande svenska

För att du ska kunna vara med under skrivardagarna behöver du kunna tala och skriva flytande svenska. Har du frågor om detta, kontakta mig.

Presentkort från Solentro – en bonus

När kursen är avslutad får du ett presentkort från Solentro (värde 300 kr) som grundplåt för att trycka din egen bok! Att trycka hela din egen bok eller delar av den är en bra idé innan du skickar in manuset till ett förlag. På så vis får du en uppfattning om hur boken kommer att se ut i verkligheten. Presentkortets giltighetstid är ca 2 månader och du kan använda erbjudandet till vilken typ av bok du önskar.

 

Planering • 29 augusti – 2 september

Måndag 29 augusti
16.00 – 16.30 Deltagarna droppar in och installerar sig i rummen.
17.00 – 17.45 Vi möts till gemensam måltid kl 17.
18.30 – 21.00 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en mycket kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.00 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Tisdag 30 augusti
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 12.00 Eget skrivande eller rekreation
09.15 – 10.15 Författartimme med samtal om skrivande för den som önskar
10.30 – 10.50 Fikapaus för den som vill – du kan även ta med fika till stranden
12.00 – 13.00 Eget skrivande eller rekreation
13.00 – 13.45 Lunch
14.15 – 17.00 Gemensamt intro + arbetspass. Olika uppgifter som kan bli aktuella är är röja buskar i ekbacke, såga ner miniträd, dra ris, göra ren brygga, trädäck och utomhustrappa.
17.00 – 18.00 Paus
18.00 -18.45 Kvällsmat
19.30 – 21.00 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en mycket kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Onsdag & torsdag
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 12.00 Gemensamt intro + arbetspass. Olika uppgifter som kan bli aktuella är är röja buskar i ekbacke, såga ner miniträd, dra ris, rödfärga en vägg, göra ren brygga och utomhustrappa.
10.30 – 10.50 Fikapaus
11.00 – 13.00 Eget skrivande eller rekreation
13.00 – 13.45 Lunch
14.15 – 18.00 Eget skrivande eller rekreation
18.00 -18.45 Kvällsmat
19.30 – 21.00 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en mycket kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Fredan 2 september
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 10.15 Avslutande gemensam skriv- och samtalsträff
10.45 – 11.00 Fikapaus
11.00 – 12.00 Packning och städning av rummen
12.15 – 13.00 Lunch
13.15 – 14.00 Utvärdering och avslutning. Alla stannar kvar till 14.00.

Fördelning mellan skrivande och praktiskt arbete utomhus
Eget skrivande eller rekreation ca 14 timmar
Gemensamma skrivsamlingar med respons ca 10 timmar
Praktiskt arbete ca 8 tim

Övriga sysslor
Två deltagare i olika konstellationer diskar efter måltiderna. Var och en städar sitt rum före avfärd.

Så här kan du färdas till skrivardagarna

Skrivardagarna hålls på landet i Södra Småland nära sjön Mien, en av Sveriges renaste sjöar. Tingsryds kommun.

Skärmavbild 2016-07-12 kl. 08.56.06

Bil: Kör via Karlshamn, Ryd eller Urshult. Du får en utförlig vägbeskrivning.

Tåg och buss till Ryd: Välkommen kvällen före kursstarten, 28 augusti. När du kommer med tåg till Växjö, fortsätter du med buss 240 till Tingsryd. Du byter buss i Tingsryd till buss 361 mot Ryd där jag hämtar dig kl 20.45. (Ev behöver du inte byta buss utan sitter kvar på samma buss till Ryd.) Du betalar 550 kr för hämtning och extra natt med enkel mat som du serverar dig själv från kylen.

Tåg och buss till Tingsryd: Jag kan hämta max 2 deltagare vid busstationen i Tingsryd på kursdagen, 29 augusti kl 13.05. Du kommer med tåg till Växjö och fortsätter med buss 240 till Tingsryd. Om du åker tåg hem, kan du oftast åka med en kursdeltagare till Alvesta. Vi samtalar på telefon innan du anmäler dig och bokar din resa.

Kursstart: måndag 29 augusti kl. 17:00
Kursslut: fredag 2 september kl. 14:00

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om platsen och upplägget. Skicka ett mail så bestämmer vi ett tid för ett kort samtal. veronica@forfattarskola.se
OBS! Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta eller att jag avråder dig från att anmäla dig återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 700 kr dras från summan.

Kursavgift • Boka-tidigt-pris • 500 kr

Boka-tidigt-pris fram till 1 augusti: 500 kr. Ordinarie pris: 1500 kr. I kursavgiften ingår skrivarsamlingar varje kväll där vi samtalar om varje deltagares korta texter. En timmes gemensamt samtal om skrivande utifrån deltagarnas frågeställningar. Enskild coaching 30 minuter. Det blir ofta samtal om skrivande under måltiderna. Praktiskt arbete utomhus på naturtomten, då du bearbetar ditt skrivande och får kreativa idéer inför ditt fortsatta textbyggande.

Helpension med boende i enkelrum • 2 500 kr

Kostnad för mat och boende för 5 dagar (4 övernattningar) erbjuds för endast 2 500 kr. Du betalar denna kostnad 2 veckor före kursstarten. Du bor i enkelrum eller egen sovstuga. WiFi finns i några av rummen samt i våra gemensamma utrymmen.  Du som anmäler dig först får välja rum först, därefter i turordning efter anmälan. Lakan och handdukar ingår. Maten kommer från närliggande restaurang och är övervägande vegetariskt med inslag av fisk. Även en kötträtt serveras.

Specialpris på grund av flera sena avhopp: 200 kr (inkl. moms) Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig. • Mat och logi betalas separat.

Anmälan stängd. Kreativa kvinnodagar med praktiskt arbete utomhus, 29 augusti - 2 september 2022

Kursen har redan ägt rum.