Boka din plats!

24 juli 2023

Kostnadsfri författartimme via Zoom kl 19.30-20.30

Förstå hur du kan strukturera dina idéer!
Upptäck hur du skapar trovärdiga karaktärer!
√ Inse hur din bok blir framgångsrik!

Samtala om att skriva en bok!

Jag erbjuder dig en kostnadsfri Författartimme, där vi samtalar om dina och gruppens funderingar kring skrivandet. Du ställer de frågor som är aktuella för dig. Vid varje författartimme kan högst 6 personer delta. Denna författartimme är endast till för dig som inte redan deltagit eller anmält dig till min grundkurs i Pennvässarmetoden.

Kostnadsfri författartimme online via Zoom

✏️ Röster från maximalt nöjda deltagare

Tack, Veronica för ”kickstarten”! Ett koncentrerat serum, en inspirationsinjektion. Blev fylld av lust att hugga in på mina karaktärer. Härligt med möten tillsammans med likasinnade, en kort stund på jorden. Förvånad att träffen på endast 60 minuter kunde väcka en omedelbar mersmak, nyfikenhet och lust. Jag har redan anmält mig till sommarskrivarkursen på landet i Småland.
Nina Wikström, operationssjuksköterska, Stockholm

– Jag fick mycket nya tankar om karaktärsbyggande och om hur man bygger en bra historia. Mycket inspiration till mitt kommande skrivande, helt enkelt. Trevligt möte i en lagom stor grupp, i en trivsam miljö.
Annika Belfrage Carlberg, Ekonom, Stockholm

– Mycket bra och informativt! Jag har fått en kick att komma igång med mitt skrivande igen och fortsätta. Träffen gav mig mycket att smälta. Bra och informativt. Anmälde mig direkt till en skrivarkurs.
Svante Lundqvist, Miljöarbetare, Stockholm

Klicka här för att läsa fler referenser.

Så här går en kostnadsfri författartimme till

Var och en börjar med att under en minut presentera ett samtalsämne. Några klipp från tidigare deltagares behov:
– Jag vlll skriva en självbiografi. Har en massa anteckningar och vet inte hur jag ska få ihop det till en bok.
– Jag vill få tips på hur jag kan bygga karaktärer som inte hela tiden liknar mig själv.
– I min refusering stor det att jag behöver en tydligare dramaturgi och jag vill få lite hjälp med det.
– Jag vill skriva barnböcker för 5-åringar och undrar vad jag ska tänka på för att det ska bli bra.
– När kan man skicka sitt manus till ett förlag?
– Hur gör man för att få läsaren att bli berörd och fängslas av berättelsen?

WinWin-koncept

Det vore roligt om vi kan göra denna kostnadsfria författartimme till ett WinWin-koncept. Jag bjuder på min kunskap och min tid och du kan efter träffen, om du känner dig nöjd, berätta på sociala medier vad denna författartimme gav dig. Vad tror du om det?

För dig som inte redan gått en kurs

OBS! Författarimmen är till för dig som inte tidigare deltagit i min grundkurs i dramaturgi och gestaltning eller varit med på en kostnadsfri författartimme. Anmälan är bindande med en no-show-avgift. Läs mera om denna längst ner på sidan.

Vem är jag som leder inbjuder till Författartimmen?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan 25 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002. Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Max 6 deltagare

Kursstart: måndag 24 juli kl. 19:30
Kursslut: måndag 24 juli kl. 20:30

Plats: Online via Zoom – vid närmaste dator.
Kursledare: Veronica Grönte, skrivarkursledare sedan 25 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarutbildning. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.
Kostnad: Kostnadsfritt med No-show-avgift. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan skrivintresserad person.
No-show-avgift: Eftersom de kostnadsfria Författartimmarna är mycket populära, ofta med många på väntelistan, använder jag mig av en ”no-show-avgift”. Ifall du uteblir och inte meddelat i god tid eller överlåtit din plats till annan skrivintresserad person, faktureras du på 600 kr inkl moms. Blir du sjuk och kan visa läkarintyg betalar du inget.

Vad innehåller min grundkurs i dramaturgi?

Här mera information om vad min grundkurs innehåller.

Vill du veta hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Du får veta vad mina skrivarkurser innehåller och hur de är upplagda. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. 

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5. Meddela ditt namn, din mailadress och ditt ärende, så hör jag av mig.

 • Veronica är en livlig samtalspartner. Hon skapar en trygg stämning som gör att man törs lägga fram sina idéer. På ett uppmuntrande och inkännande sätt lirkar hon fram de problem i skrivandet som man står inför och hon har ett starkt teoretiskt ramverk som ibland får en att häpna - jaha! Är det mittpunkten jag kämpar med?! Nu inser jag att min 'hjälpare’ inte är tillräckligt tredimensionell än! 

  Veronica har förflyttat perspektivet på mitt skrivande och fått mig att inse att det finns en hel del hjälp och skrivteori tillgänglig - om man bara vågar! 

  Joanna Ahlkvist, chefredaktör för tidskriften Moderna Läkare, Nyköping

 • Veronica är den person i Skrivarsverige som gett mig de mest konstruktiva och initierade responserna. Veronica har en förmåga att på ett mjukt sätt poängtera det grundläggande i en historia, att konstruktivt förmedla vad som kan göras bättre i en text, utan att nedvärdera eller ifrågasätta. Hon bidrar med idéer som utvecklar dramaturgin, som gör att jag kan jobba vidare med mitt skrivande, få tillbaka hoppet om att jag kan och att det är idé med att fortsätta. 

  Anders Strigén, revisor, Hyssna • Jag gick en skrivarkurs med Veronica för fyra år sedan och min bok började ta form. Under skrivprocessen har jag sedan fått värdefulla råd från lektörer som hjälpt mig med texten på olika sätt, men när boken var klar kunde jag ändå inte släppa tanken på att något fattades. Hur jag än ansträngde mig för att leta, hittade jag inte något konkret. Det blev bara en massa frågor hängande i luften. Veronicas coaching blev helt avgörande. Det som jag haft så svårt att se på egen hand, blev plötsligt självklart och synligt. 

  Astrid Hyllsjö, föreläsare, Lekeryd

   

   

 • Dramaturgi – vad är det?

  Den metod som jag utvecklat har dramaturgin som utgångspunkt. Dramaturgin är det mest effektiva verktyget när vi vill utveckla eller förbättra vår berättelse. Alla som skapar teater och film använder dramaturgin som hjälpmedel och många litterära författare utnyttjar kraften i dramaturgin för att nå framgångar i sitt skrivande. Men, tyvärr är det väldigt få yrkesmän och kvinnor som vill avslöja på vilket sätt de dragit nytta av dramaturgins regelverk i sitt författande. Hemlighetsmakeriet är påtagligt. Min önskan är att dramaturgin ska få bli vars och ens egendom. Under mina kurser vill jag avslöja hur du kan utvecklas i ditt skrivandet med hjälp av dramaturgin.

 • Fiktivt eller självbiografiskt skrivande?

  Fördjupningskursen passar både dig som skriver fiktiva och självbiografiska berättelser. Under fördjupningskursen fortsätter vi där vi slutade på grundkursen och arbetar med struktur, karaktärsutveckling och gestaltning. Din förståelse för berättandets grammatik fördjupas och du får ännu lättare att sortera och strukturera ditt material – placera karaktärer och händelse kring den röda tråden – och göra din berättelse läsvärd och intressant.

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Kostnadsfri författartimme via Zoom kl 19.30-20.30, 24 juli 2023

Kursen har redan ägt rum.