Boka din plats!

12 oktober 2021

Kostnadsfri författartimme i Helsingborg kl 19-20

Inse hur din bok kan bli framgångsrik!
 Förstå hur du kan få ordning på dina idéer!
Upptäck hur du skapar trovärdiga karaktärer!
Kostnadsfritt med no-show-avgift

Jag erbjuder dig en kostnadsfri författartimme där vi samtalar om dina skrivarfunderingar medan vi fikar på ett café i Helsingborg. Du ställer de frågor som är aktuella för dig. Vid varje författartimme kan högst 8 personer delta. Vi håller avstånd. Var och en betalar sitt eget fika.

OBS! Författartimmen är endast till för dig som inte tidigare deltagit i en författartimme eller i någon av mina grundkurser.

✏️ Röster från maximalt nöjda deltagare

Från Författartimmen tar jag med mig glädje, gemenskap med andra som tycker om att skriva och inspiration att använda mig av min gåva. Överraskas av att träffen var så kul och att jag märkte hur jag längtat efter att skriva, det ligger och bubblar under ytan.

Marie Nygren, Kurator, Stockholm

Tack, Veronica för ”kickstarten”! Ett koncentrerat serum, en inspirationsinjektion. Blev fylld av lust att hugga in på mina karaktärer. Härligt med möten tillsammans med likasinnade, en kort stund på jorden. Förvånad att träffen på endast 60 minuter kunde väcka en omedelbar mersmak, nyfikenhet och lust. Jag har redan anmält mig till sommarskrivarkursen på landet i Småland.
Nina Wikström, operationssjuksköterska, Stockholm

Klicka här för att läsa fler referenser.

Vill du få mer information om mina skrivarkurser?

Jag ringer gärna upp dig för ett introduktionssamtal, så att du får veta om kursens innehåll och upplägg, om den passar dig och dina behov.

Så här går en författartimme till

Var och en börjar med att under en minut presentera ett samtalsämne. Några klipp från tidigare deltagares behov:
– Jag vlll skriva en självbiografi. Har en massa anteckningar och vet inte hur jag ska få ihop det till en bok.
– Jag vill få tips på hur jag kan bygga karaktärer som inte hela tiden liknar mig själv.
– I min refusering stor det att jag behöver en tydligare dramaturgi och jag vill få lite hjälp med det.
– Jag vill skriva barnböcker för 5-åringar och undrar vad jag ska tänka på för att det ska bli bra.
– När kan man skicka sitt manus till ett förlag?
– Hur gör man för att få läsaren att bli berörd och fängslas av berättelsen?

WinWin-koncept

Det vore roligt om vi kan göra denna kostnadsfria författartimme till ett WinWin-koncept. Jag bjuder på min kunskap och min tid och du kan efter träffen, om du känner dig nöjd, berätta på sociala medier vad denna författartimme gav dig. Vad tror du om det?

Vad innehåller en grundkurs?

Här mera information om vad min grundkurs innehåller.

Kursstart: tisdag 12 oktober kl. 19:00
Kursslut: tisdag 12 oktober kl. 20:00

Plats: Helsingborg. Adress till caféet meddelas när du anmält dig.
Kostnad: Författartimmen är kostnadsfri. Du betalar ditt eget fika.
Bindande: Anmälan är bindande men vid förhinder kan platsen överlåtas till annan skrivintresserad person.
WinWin: Skicka vidare! Berätta gärna i dina sociala medier om vad Författartimmen gav dig!

No-show-avgift: Eftersom dessa Författartimmar är mycket populära och ofta får många deltagare på väntelistan, använder jag mig av en ”no-show-avgift”. Om du får förhinder hör av dig i mycket god tid. Om du uteblir och inte överlåtit din plats till annan skrivintresserad person, faktureras du på 600 kr inkl moms. Blir du sjuk och kan visa läkarintyg betalar du ingen no-show-avgift.

 • Veronica är en livlig samtalspartner. Hon skapar en trygg stämning som gör att man törs lägga fram sina idéer. På ett uppmuntrande och inkännande sätt lirkar hon fram de problem i skrivandet som man står inför och hon har ett starkt teoretiskt ramverk som ibland får en att häpna - jaha! Är det mittpunkten jag kämpar med?! Nu inser jag att min 'hjälpare’ inte är tillräckligt tredimensionell än! 

  Veronica har förflyttat perspektivet på mitt skrivande och fått mig att inse att det finns en hel del hjälp och skrivteori tillgänglig - om man bara vågar! 

  Joanna Ahlkvist, chefredaktör för tidskriften Moderna Läkare, Nyköping

 • Veronica är den person i Skrivarsverige som gett mig de mest konstruktiva och initierade responserna. Veronica har en förmåga att på ett mjukt sätt poängtera det grundläggande i en historia, att konstruktivt förmedla vad som kan göras bättre i en text, utan att nedvärdera eller ifrågasätta. Hon bidrar med idéer som utvecklar dramaturgin, som gör att jag kan jobba vidare med mitt skrivande, få tillbaka hoppet om att jag kan och att det är idé med att fortsätta. 

  Anders Strigén, revisor, Hyssna • Jag gick en skrivarkurs med Veronica för fyra år sedan och min bok började ta form. Under skrivprocessen har jag sedan fått värdefulla råd från lektörer som hjälpt mig med texten på olika sätt, men när boken var klar kunde jag ändå inte släppa tanken på att något fattades. Hur jag än ansträngde mig för att leta, hittade jag inte något konkret. Det blev bara en massa frågor hängande i luften. Veronicas coaching blev helt avgörande. Det som jag haft så svårt att se på egen hand, blev plötsligt självklart och synligt. 

  Astrid Hyllsjö, föreläsare, Lekeryd

   

   

 • Dramaturgi – vad är det?

  Den metod som jag utvecklat har dramaturgin som utgångspunkt. Dramaturgin är det mest effektiva verktyget när vi vill utveckla eller förbättra vår berättelse. Alla som skapar teater och film använder dramaturgin som hjälpmedel och många litterära författare utnyttjar kraften i dramaturgin för att nå framgångar i sitt skrivande. Men, tyvärr är det väldigt få yrkesmän och kvinnor som vill avslöja på vilket sätt de dragit nytta av dramaturgins regelverk i sitt författande. Hemlighetsmakeriet är påtagligt. Min önskan är att dramaturgin ska få bli vars och ens egendom. Under mina kurser vill jag avslöja hur du kan utvecklas i ditt skrivandet med hjälp av dramaturgin.

 • Fiktivt eller självbiografiskt skrivande?

  Fördjupningskursen passar både dig som skriver fiktiva och självbiografiska berättelser. Under fördjupningskursen fortsätter vi där vi slutade på grundkursen och arbetar med struktur, karaktärsutveckling och gestaltning. Din förståelse för berättandets grammatik fördjupas och du får ännu lättare att sortera och strukturera ditt material – placera karaktärer och händelse kring den röda tråden – och göra din berättelse läsvärd och intressant.

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Kostnadsfri författartimme i Helsingborg kl 19-20, 12 oktober 2021

Kursen har redan ägt rum.