Självbiografiskt grundkurs

Självbiografisk grundkurs

Vad blir resultatet?

Under denna självbiografiska grundkurs arbetar vi utifrån min kunskap och visuella skrivmetodik som finns dokumenterad i Pennvässaren/Studentlitteratur. Mina designade övningar och tillhörande responsfrågor ökar din medvetenhet och tar ditt självbiografiska skrivande till nästa nivå.

Under grundkursen får du en ökad medvetenhet om hur du skapar en röd tråd och hur du fängslar din läsare. Bland annat bygger du sammanfattning av din historia i en effektiv och väl fungerande skrivmall.

Självbiografisk skrivarkurs – innehåll

Tidslinje

Som förberedelse inför denna självbiografiska grundkurs gör du en tidslinjen över ditt liv. Från denna kommer du senare att hämta avsnitt att skriva om. Kanske kan du även lägga till det du hoppas ska hända? Under kursen får du verktyg som hjälper dig att välja ut vilka av händelserna som passar in i den berättelse som du vill skriva. Vill du få inspiration för att skapa en tidslinje, klicka här!

Utvecklingstrappa

Du planerar din berättelse i en utvecklingstrappa och får berätta om den för en annan kursdeltagare.

Karaktärsbygge i karaktärsschema

Under kursen skapar du en huvudkaraktär som motsvara dig själv. Karaktären skapas i ett karaktärsschema. Du kan använda dig av enneagrammet som hjälp i karaktärsbygget.

Läs mer här.

Vem är jag som skriver bloggen?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002.
Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren.
Se film om grundkursen – intervju från bokmässan.
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Vill du veta hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Du får veta vad mina skrivarkurser innehåller och hur de är upplagda. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. 

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5. Meddela ditt namn, din mailadress och ditt ärende, så hör jag av mig inom 24 timmar.