Boka din plats!
Sommarskrivarkurs, Skriv ditt liv, Skrivkurs med Veronica Grönte, Författarskola.se, skrivarkurs

28 november 2014

Storyfinder i Göteborg • Berättarglädje!

En workshop med interaktiva bildkort. Storyfinder är till för var och en som vill få fatt i sin fantasi och berättarglädje. Denna workshop fungerar även som fortbildning för dig som arbetar inom skola, förskola, vård och omsorg.

Vi inspireras av 7 spännande bildkortslekar. Kombinationer av bilder, ordbrickor och ”börjor” ger oss överraskande möjligheter att skapa spännande historier. Bild- och ordkorten fungerar som inspiration både när vi bygger berättelser tillsammans i grupp och när vi skriver texter på egen hand.

Så här kan vi kan skapa en karaktär utifrån 4 slumpmässigt dragna bild- och ordkort. Se filmen.

Bildkort Eva Wallström marknadsföring

Kortlekarna kan användas som sällskapsspel och när vi vill utveckla det personliga samtalet. Bildkorten fungerar som verktyg inom olika yrkesgrupper över hela världen. Läs referenser. Du kan beställa egna bildkort.

Kursstart: fredag 28 november kl. 14:00
Kursslut: fredag 28 november kl. 20:00

Kursen hålls centralt i Göteborg.

Boka-tidigt-pris: 1 990 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 28 oktober - spara 500 kr!
Pris: 2 490 kr (inkl. moms)

Fika ingår.
Kopieringsunderlag med 100 ordbrickor och 100 börjor ingår i kursavgiften. Dessa sänds via mail.

Tips!
Storyfinder passar bra att kombinera med skrivarkursen som följer lördag och söndag, 29-30 november i Göteborg.

Röster från tidigare kursdeltagare

 • Kul och snällt sätt att komma igång med skrivandet. Härlig fröken! Jag trodde (faktiskt!) att korten skulle begränsa min fantasi, men det var ju precis tvärtom. Tack vare korten fick jag idéer och hittade historier, öden och äventyr som jag inte visste fanns. Lika spännande varje gång att dra ett kort, lite som julafton när jag var liten.

  Malin Lundskog,, professionell hälsoinspiratör/Levnadsverkstan, Göteborg

 • Är mycket nöjd med kvällen. Väldigt givande att använda bildkorten i olika kombinationer. Att de kan fungera som möjligheter till nya tankebanor och uttryck, att de kan vara till stöd för fantasi och inspiration. Bildkorten är uttrycksfulla och lätta att använda. Jag är jätteglad att som terapeut ”slippa” leta vykort som kan skildra olika känslor. Kombinationen av lekfullhet och allvar i motiven uppskattar jag mycket.

  Kina Brunedal, samtalsterapeut, Göteborg

 • En härlig kväll med fantasi och resa!  Att via bildkort vända negativt till positivt, det får
  mig att tänka, starta upp känslor och funderingar. Att skapa karaktärer från en ansiktsbild och sedan väva samman med ett miljökort, det sätter fart på fantasin. Tvingar hjärnan att tänka fritt, skapar känslor för att sedan fästa berättelser på papper.

  Har börjat en anteckningsbok som jag skriver i varje kväll. Sätter mig på sängkanten, använder OH-korten med bild och ord, skriver på en ny sida för varje dag, datum och en tanke som rör mig själv och min situation. Ibland lägger jag till en haiku eller annan kort dikt, någon gång blir det två sidor samma dag, andra gånger bara en kort mening. Helt kravlöst men mycket spännande. Vad dyker upp i tanken i kväll och vad skrev jag för två veckor sedan?

  Maj Mod, ekonom, Göteborg

 • Jag kom hit för att få fart på min fantasi som jag tycker har sinat mer och mer sedan jag var yngre. Kursen fick verkligen fart på både fantasin, inspirationen och viljan att börja skriva! Jag kände på mig att jag skulle få tvinga fram fantasin (den hade verkligen gått och gömt sig i en mörk vrå) och det var just vad bildkorten gjorde, på ett positivt sätt. De fick min hjärna att börja rota i det mörka skrymsle där fantasin gömde sig och flytta fram den till främre delen av hjärnan i stället! Nu känner jag mig redo att ta tag i det kreativa skrivandet igen. Ohämmat spännande och frigörande!

  Sofia Gallagher, marknadsförare för konsultbolag, Göteborg

 • Korten hjälper till att nå de djup inom mig som jag bara anat. De bygger också broar till nya möjligheter, som först skapas i fantasins värld. Jag kommer definitivt att börja använda korten både i samtal och i grupper. - Tack för en inspirerande kväll!

  Lill Andersson, civilekonom och coach, Göteborg

 • Dramaturgi – vad är det?

  Den metod som jag utvecklat har dramaturgin som utgångspunkt. Dramaturgin är det mest effektiva verktyget när vi vill utveckla eller förbättra vår berättelse. Alla som skapar teater och film använder dramaturgin som hjälpmedel och många litterära författare utnyttjar kraften i dramaturgin för att nå framgångar i sitt skrivande. Men, tyvärr är det väldigt få yrkesmän och kvinnor som vill avslöja på vilket sätt de dragit nytta av dramaturgins regelverk i sitt författande. Hemlighetsmakeriet är påtagligt. Min önskan är att dramaturgin ska få bli vars och ens egendom. Under mina kurser vill jag avslöja hur du kan utvecklas i ditt skrivandet med hjälp av dramaturgin.

 • Fiktivt eller självbiografiskt skrivande?

  Fördjupningskursen passar både dig som skriver fiktiva och självbiografiska berättelser. Under fördjupningskursen fortsätter vi där vi slutade på grundkursen och arbetar med struktur, karaktärsutveckling och gestaltning. Din förståelse för berättandets grammatik fördjupas och du får ännu lättare att sortera och strukturera ditt material – placera karaktärer och händelse kring den röda tråden – och göra din berättelse läsvärd och intressant.

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Storyfinder i Göteborg • Berättarglädje!, 28 november 2014

Kursen har redan ägt rum.