Boka din plats!
Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

2-6 juli 2018

Skrivarstuga – eget skrivande och god mat

Är du en av alla dem som drömmer om att åka hemifrån en vecka för att bara ägna dig åt ditt eget skrivande? Söker du en lugn och vacker plats? Trivs du med att dela måltider och textsamtal med andra som också skriver?

Skrivarstuga i rofylld miljö

Du inbjuds till en skrivarvecka i södra Småland, nära sjön Mien, i Tingsryds kommun. Du bor i egen sovstuga eller i eget rum. Under dagtid finns två olika gemensamma utrymmen där du kan sitta och skriva. I det ena råder tystnad och i det andra kan det blir lite småprat under skrivandet.

Varje morgon efter frukost kan du delta i inspirerande flödesskrivande tillsammans med hela gruppen och under kvällarna möts vi till gemensamma textsamtal som jag leder. 

Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

Till sjön Mien cyklar du på mindre än fem minuter. Fram till klockan 9 är du troligen helt ensam på stranden.

 

Cyklar, roddbåt och kanoter finns att låna. Hängmatta till alla!

Här i den renoverade ladan samlas vi på kvällarna och lyssnar till axplock från varandras texter.

Solen skiner självklart och skrivglädjen flyttar ut!

Så här ser veckan ut • 2-6 juli

Måndag 2 juli – enkel välkomstmåltid kl 17. Gemensamt flödesskrivande för den som önskar.
Tisdag till torsdag – Eget skrivande med avbrott för gemensamma måltider. Rekreation efter önskemål. Gemensamt flödesskrivande på morgonen och gemensamma textsamtal på kvällen, för den som vill.
Fredag 6 juli – Gemensamt morgonskrivande. Eget skrivande under förmiddagen. Avslutning efter lunch med utvärdering. Alla deltagare stannar kvar till kl 14. 
Lite assistens i köket – Kursdeltagarna hjälps parvis åt att plocka undan och diska efter måltiderna. Dessa gemensamma arbetspass brukar uppskattas!

Förbered dig så här

Du som inte har gått min grundkurs kan, om du vill, förbereda dig genom att delta i grundkursen 26-30 juni. Annan förberedelse du kan göra är att läsa min skrivhandledning Pennvässaren, som ger dig hjälp att strukturera och gestalta din berättelse.

Enskild författarcoaching

Viss möjlighet till enskild författarcoaching finns. 40-minuterspass bokas och betalas separat.

Kursstart: måndag 2 juli kl. 17:00
Kursslut: fredag 6 juli kl. 14:00

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om platsen och upplägget. Skicka ett mail så bestämmer vi tid för ett kort samtal. veronica@forfattarskola.se Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 500 kr dras från summan. 

IMG_7842


Boende och mat

Antal deltagare: Max 8 deltagare
Boende: Enkelrum. Några rum har toalett och dusch i samma hus. Övriga utetoa, utedusch. WiFi i 4 av rummen. Den som bokar kursen först, väljer rum först. Lakan och handduk ingår.
Mat: Mat ingår i avgiften. Catering från bland annat Gourmet Grön i Karlshamn. Läcker och spännande mat med betoning på det vegetariska.
Kursledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002

Så här tar du dig till sommarens skrivarstuga

Välkommen till Södra Småland nära sjön Mien, en av Sveriges renaste sjöar i Tingsryds kommun.

Skärmavbild 2016-07-12 kl. 08.56.06

Bil: Kör via Karlshamn, Ryd eller Urshult. Du får en utförlig vägbeskrivning inför resan. 

Samåkning i bil: Meddela om du kan tänka dig att plocka upp en eller ett par passagerare på vägen, så förmedlar jag kontakten. 

Tåg: I Karlshamn kan jag hämta 2 deltagare vid stationen kl 14, ankomstdagen. Välj en tidigare förbindelse för att gardera dig mot förseningar, eller välj att anlända redan dagen före och njut av Karlshamn. Bo vackert i Nya stadens B & B

Buss: Om du väljer att komma med tåg/buss kan jag hämta dig i Ryd 20.37 på söndagskvällen före kursstarten. 

Boka-tidigt-pris: 4 900 kr (inkl. moms) vid bokning senast 1 juni, 1000 kr rabatt.
Pris: 5 900 kr (inkl. moms) vid bokning efter 1 juni

Kostnad 4 900 kr (5 900 kr efter 1 juni)

Kursavgift inklusive kost och logi är endast 4900 kr när du bokar din plats senast den 1 juni. Du betalar när du anmäler dig.

Boka-tidigt-pris: 4 900 kr (inkl. moms) vid bokning senast 1 juni, 1000 kr rabatt.
Pris: 5 900 kr (inkl. moms) vid bokning efter 1 juni

Kombinera skrivarveckan med grundkursen 26-30 juni

Klicka här och läs mera om grundkursen som hålls på samma plats som skrivarveckan. 
Se en filmad intervju om vad grundkursen innehåller:

skarmavbild-2016-10-29-kl-00-33-31

Vad har den enskilda coachingen betytt?

  • Väldigt mycket. Jag har gått in i karaktärerna till 100%. Din tvingande vänlighet har fått mig att besluta hur jag vill skriva och om vad. Coachingsamtalen har varit långa nog för att jag skulle kunna slappna av och vara med och skapa mina karaktärer.

    Åsa Fabricius, office manager, Köpenhamn

  • Att jag plötsligt fått redskap att se på mina föräldrar med distans, hjälper mig att förstå, vilket gör det lättare att börja skriva om dem. Jag begriper att det inte finns några slutgiltiga tolkningar. Du har varit mycket flexibel under samtalen. Jag var lite ofokuserad och hade inte någon lång text med mig, men vi hittade med hjälp av enneagrammet verkligt värdefulla frågor runt karaktärerna som gav mig hjälp att se sammanhangen och få inspiration att skriva. Tänk, att du kunde hjälpa mig hitta detta!

    Elisabet, lärare, Uddevalla

  • Coachingsamtalen har betytt väldigt mycket. Det är i samtalen som jag hittat vägen till slutförandet. Tillsammans med Veronica, som tagit mig i handen och försiktigt fört mig framåt, har jag kommit till beslut! Tiden för coachningsamtalen har varit generöst tilltagen och mycket bra med 3 tillfällen. Då hinner man tänka och utvecklas i väntan på nästa.

    Maj Mod, ekonom, Göteborg


Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Skrivarstuga – eget skrivande och god mat, 2-6 juli 2018

Kursen har redan ägt rum.