Boka din plats!
Skrivkurs med Veronica Grönte, Författarskola.se, skrivarkurser, sommarskrivarkurs

10-14 augusti 2015

Skrivarkurs med coaching i Smålandsidyll • Grundkurs

”Det här skulle jag ha vetat för länge sedan”, säger ofta deltagarna under mina skrivarkurser, när jag förklarar dramaturgin med hjälp av grafer, scheman och korta spelfilmer.

Skrivarkurs i rofyllt atmosfär

10-14 augusti blir en vecka där du kan vara dig själv. Samvaron skapar en atmosfär av glädje och sinnesfrid.

Fokus på struktur och gestaltning

Klassisk berättarteknik med nyslipade verktyg lockar fram, medvetandegör och utvecklar din inneboende talang. Dramaturgin, berättandets grammatik, är utgångspunkten. Max 6 deltagare.

Enskild författarcoaching

Enskild författarcoaching 1 x 45 min ingår i kursen.

Vad innehåller grundkursen?

Om grundkursen – en filmad intervju från bokmässan.

skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte, skriv ditt liv

Här följer svar på några av de frågor jag ofta får.

– Ska jag ta med egna texter till skrivarkursen?

Nej, du ska inte ta med eget material till skrivarkursen. Vi skriver nya texter efter givna förutsättningar. Om du har en bok på gång kan du skriva texter som handlar om karaktärerna i den. Den respons du får på dina texter ger dig insikter som hjälper dig vidare.

– Vad arbetar vi med under skrivarkursen?

Korta föreläsningspass varvas med lättillgängliga skrivövningar. Parallellt med övningar kring strukturkaraktärer och gestaltning, flödesskriver vi till inspiration av bild- och symbolkort. Så här kan vi kan skapa en karaktär utifrån 4 slumpmässigt dragna bild- och ordkort. Se filmen nedan. Vi bekantar oss dessutom en aning med enneagrammet som ger oss en vink om hur en väl sammansatt och trovärdig huvudkaraktär kan skapas.

Skrivarkurs, skriv ditt liv, självbiografiskt skrivande,

– Vilken typ av respons får jag under skrivarkursen?

Till de olika texterna finns anpassade frågeställningar. Respons på texter ges 2 och 2 genom att svara på frågorna. Även den som är helt ovan vid att ge respons lyckas mycket bra. Responsen handlar om att upptäcka vad som fungerar i texten och vad som döljer sig mellan raderna. Du får inte några förslag på vad som behöver ändras i texten – om du inte frågar specifikt efter detta. Under skrivarkursen arbetar vi ju med snabbskisser! Jag delar hela tiden in gruppen i nya par.

– Vilka brukar delta under skrivarkursen?

Människor i olika åldrar anmäler sig till mina skrivarkurser. Några deltagare brukar ha en bok på gång medan andra upplever sig som nybörjare. De allra flesta deltagare under årens lopp har varit extremt nöjda med skrivarkursen och flera med stor erfarenhet av både skrivande och skrivarkurser har sagt: ”Den här kunskapen borde jag ha fått långt tidigare.”

Skrivkurs med Veronica Grönte, Författarskola.se skrivarkurs, skrivarkurser

– Vågar jag verkligen anmäla mig till skrivarkursen?

Under mina skrivarkurser kan du som deltagare känna dig trygg. Hela upplägget går ut på att prestationskraven ska försvinna. Under presentationen berättar du därför inte varför du valt att anmäla dig till skrivarkursen eller vilket yrke du har. Vi använder oss i stället av en alternativ presentation som skapar en avspänd ingång.

Atmosfären i gruppen blir kravlös, tillåtande och fri. Det är spännande att lära känna varandra endast genom texterna och textsamtalen.

Referenser från denna sommarskrivarkurs – grundkurs

Margareta Ingelstam berättar.

skrivarkurs, skrivkurs, sommarskrivarkurs, dramaturgi, skriv ditt liv, Veronica Grönte

Referens från Joyce Nyström

skrivarkurs, skrivkurs, sommarskrivarkurs, dramaturgi, skriv ditt liv, Veronica Grönte

Irene Keita och Sara Badh berättar.

Skärmavbild 2015-03-08 kl. 23.54.32

Datum för skrivarkursen

Kursstart: måndag 10 augusti kl. 17:00
Kursslut: fredag 14 augusti kl. 15:00

Så här ser en dag ut

Skrivarkurs ca kl 9 – kl 15 varje dag.
Tid för eget skrivande eller vila samt enskild författarcoaching 1 x 45 min.
Kvällssamling för den som önskar. Då lyssnar vi på varandras texter och samtalar om dem.

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig vill jag berätta lite mer om upplägget för att du ska veta så mycket som möjligt. Var vänlig skicka mig ett mail, veronica@forfattarskola.se, så bestämmer vi en tid för ett telefonsamtalDin anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 500 kr dras från summan.

Enkelt boende och vegetarisk mat

Enkelrum eller dubbelrum. Tillgång till WiFi. Vegetarisk mat med bland annat catering från Gourmet Grön i Karlshamn. Vi turas om med det praktiska i köket. Utedusch och torrtoalett. WIFI. Cyklar och kanot finns att låna för den som vill ta en paus i skrivandet.

Strandnära

Kursen hålls i Södra Småland, Tingsryds kommun, på landet nära sjön Mien – en av Sveriges renaste sjöar.

Boka-tidigt-pris: 4 800 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 7 juli - spara 1000 kr!
Pris: 5 500 kr (inkl. moms)

För mat, boende i enkelrum betalar du 2400 kr separat.

Du betalar 2400 kr för mat och logi

Skrivarkursens totala kostnad är 7 2000 kr. För mat, boende i enkelrum betalar du 2400 kr. Inbetalning ca tre veckor före kursstart. Lakan och handduk ingår. En toalett och dusch inomhus + utedusch och torrtoalett.

Vad har du fått ut av skrivarkursen som helhet?

 • Veronica hjälpte mig sätta hela den dramatiska kurvan. Innan jag kom till skrivarkursen på Marstrand hade jag en bra story. Veronica hjälpte mig att få en röd linje och att förstå värdet av tydliga och säregna karaktärer. Kursen var otroligt nyttig och kamratskapen bland deltagarna hjärtlig! Efter kursen omarbetade jag hela händelseförloppet enligt Veronicas föreläsningar. Jag fick en huvudkaraktär som tydligt följde sin dramatiska kurva.

  Resultatet blev en rysare  som antogs av Kalla Kulor Förlag 24 timmar efter att de hade läst manuset. Av 34.000 rysare och skräckisar på Bokus låg “Inga kelgrisar, inga styvbarn” på 5:e plats bland de mest populära under flera veckor våren 2015!

  Cia Sigesgård, författardebutant med folkhemsrysaren “Inga kelgrisar, inga styvbarn”
  Läs bokens recensioner i Sydsvenskan. Se Bokens trailer

 • Jag har fått ut mer än jag trodde. Jag äger mina karaktärer. Vill gå in i dem och vara dem, jag vill skriva om dem så att de blir levande också för andra. Genom de andra kursdeltagarna har jag lärt och inspirerats till ett ännu enklare språk

  Åsa Fabricius, office manager, Köpenhamn

 • En fantastisk vecka som givit mycket. En positiv bekräftande utgångspunkt i allt, av oss alla. En sån god gemenskap. Vi har delat, gett respons, kunnat ge spontana kopplingar. Ingen prestige, vi har fått vara där vi är.

  Elisabet, lärare, Uddevalla

 • Det har förutom dramaturgi och gestaltning blivit en fördjupningskurs i det reella arbetet, i själva skrivandet, utgivningsråd. Tips på hur jag gör sen och vart mitt projekt ska ta vägen. Mycket tid till samtal, skrivövningar och projektskrivande. Det kändes lyxigt att vi var en så liten grupp. Få deltagare skapar en trygghet i gruppen som gör att man vågar dela med sig och alla får ta plats. Att det finns tillfälle för egentid är också bra. Då kan man rensa tanken under en långpromenad, vila på kammaren, läsa en bok eller skriva. Spännande och intressant var övningen där vi fick gå in i varandras projekt och skriva. Gav en del att tänka på!

  Jag längtar redan nu till nästa tillfälle, vill så gärna komma tillbaka.

  Maj Mod, ekonom, Göteborg

Vad har den enskilda coachingen betytt?

 • Väldigt mycket. Jag har gått in i karaktärerna till 100%. Din tvingande vänlighet har fått mig att besluta hur jag vill skriva och om vad. Coachingsamtalen har varit långa nog för att jag skulle kunna slappna av och vara med och skapa mina karaktärer.

  Åsa Fabricius, office manager, Köpenhamn

 • Att jag plötsligt fått redskap att se på mina föräldrar med distans, hjälper mig att förstå, vilket gör det lättare att börja skriva om dem. Jag begriper att det inte finns några slutgiltiga tolkningar. Du har varit mycket flexibel under samtalen. Jag var lite ofokuserad och hade inte någon lång text med mig, men vi hittade med hjälp av enneagrammet verkligt värdefulla frågor runt karaktärerna som gav mig hjälp att se sammanhangen och få inspiration att skriva. Tänk, att du kunde hjälpa mig hitta detta!

  Elisabet, lärare, Uddevalla

 • Coachingsamtalen har betytt väldigt mycket. Det är i samtalen som jag hittat vägen till slutförandet. Tillsammans med Veronica, som tagit mig i handen och försiktigt fört mig framåt, har jag kommit till beslut! Tiden för coachningsamtalen har varit generöst tilltagen och mycket bra med 3 tillfällen. Då hinner man tänka och utvecklas i väntan på nästa.

  Maj Mod, ekonom, Göteborg


Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Skrivarkurs med coaching i Smålandsidyll • Grundkurs, 10-14 augusti 2015

Kursen har redan ägt rum.