Boka din plats!
Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

5-9 augusti 2020

Skrivardagar med praktiskt arbete utomhus

Vill du få tid till ditt eget skrivande i en avstressande och vacker miljö? Tycker du om att arbeta praktiskt utomhus tillsammans med andra? Är du kvinna? Då är du välkommen till skrivardagarna i mitt sommarparadis! Max 4 deltagare, för att vi ska kunna hålla Corona-avstånd när vi är tillsammans inomhus. Innan du anmäler dig, talas vi vid på telefon.

Ett spännande erbjudande!

Jag inbjuder 4 kvinnor till Coronasäkra skrivardagar i mitt sommarparadis. Egen skrivtid varvas med praktiskt arbete, en suverän kombination som skapar kreativ och ger energi. Självklart väljer du själv hur mycket tid du ägnar åt ditt eget skrivande och åt rekreation.

Allt detta får du

Du får 5 dagar i ljuvlig sjönära lantlig miljö, egen skrivtid som varvas med praktiskt utomhusarbete, underbar mat med fokus på det vegetariska, härlig gemenskap med kvinnor som delar ditt skrivintresse, eget rum eller sovstuga. Kostnaden är endast 2490 kr.

Varför kombinera skrivande med praktiskt arbete?

Vi kombinerar skrivande med praktiskt arbete. Du behöver alltså tycka om att arbeta praktiskt utomhus och gilla att ta i. Under dessa arbetspass får du tid att reflektera över ditt skrivande, naturen hjälper dig att slappna av, din kreativitet spricker fram och vackra möten uppstår.

Röster från tidigare kursdeltagare

Dessa röster kommer från en kurs där vi i stället för eget skrivande hade en miniskrivarkurs i kombination med praktiskt arbete utomhus.

”Det jag mest uppskattar med kursen har varit helheten, växlingen mellan praktiskt arbete, personliga möten, skrivande och vila. Befriande att vi var anonyma, eftersom andra fokus som är mer väsentliga fått tråda fram. Veronicas ledarskap har varit tydligt och lyhört i väl avvägda doser. Mina förväntningar har infriats med råge. Jag är såå glad att jag varit här.”
Birgitta Westlin, präst, Göteborg

”Jag har uppskattat det praktiska arbetet då jag fått smälta och bearbeta min skrivprocess. Har krattat meditationsstigen, skalat bort bark på aspar, skrubbat uteduschen och rensat utmed staketet. Jag gillar att röra på mig och ta i, det får tankarna att flyga. Veronicas ledarskap kan inte bli bättre. Positiv och glad och samtidigt tydlig och strukturerad. Gillar hennes dramatiska ådra! Det har varit jättefina och givande dagar i detta paradis. Tack så mycket!” 
Ulla Johansson, biomedicinsk analytiker, Kode

Du är den du är

För att vi ska utveckla en kravlös gemenskap i frihet och glädje, möts vi i en slags anonymitet och berättar inte om våra privatliv för varandra. Vi berättar till exempel inte om våra arbeten, inte heller om våra familjer, barn och barnbarn eller lyxiga semesterresor. Denna överenskommelse skapar en avslappnad och trivsam stämning och en vila i samvaron. Sista dagen får alla som vill möjlighet att berätta något om sig själv.

Rum för skrivande

I den renoverade ladan med stort ljusinsläpp äter vi våra måltider och möts på kvällen till de gemensamma skriv- och responsstunderna. Här kan du under tystnad ägna dig åt ditt eget skrivande om du inte vill sitta för dig själv i ditt rum. När solen skiner, kan vi vara utomhus.

Vi sitter så klart längre ifrån varandra än så här under kursen i år.

Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

Röst från tidigare kursdeltagare

”Anonymiteten gjorde att vi kunnat vara här och nu. Arbetsgemenskapen har varit mycket givande. Bra att få jobba med olika personer. Det fysiska och mentala har varit i god balans.”
Kia Åresund, distriktsläkare, Gävle

Läcker mat, i huvudsak vegetarisk, bland annat från Restaurang Gourmet Grön.

Det finns hängmattor till alla.

IMG_2184

Du kan paddla ut till sjön.

DSCN1208

skrivarkurs, skrivkurs, sommarskrivarkurs, dramaturgi, skriv ditt liv, Veronica Grönte

Du cyklar till badstranden i sjön Mien på mindre än fem minuter eller paddlar dit på en halvtimme.

Standarden är enkel

Standarden är enkel och trivsam. Du bor i ett rum eller sovstuga med el men utan vatten. Lakan och handduk ingår. Det finns 2 fräscha separettoaletter utomhus samt två uteduschar varav den ena med ständigt varmvatten. Om du väljer att delta under dessa skrivardagar behöver du tycka om lantlig enkelhet på detta sätt.

Coronasäkerhet

Du kommer till skrivardagarna endast om du inte har några influensasymtom. Vi håller avstånd till varandra. Du har med egen handsprit och det finns även på plats. Du tvättar händerna ofta. Det finns bekväma och säkra visir att använda för den som önskar.

Flytande svenska

För att du ska kunna vara med under skrivardagarna behöver du kunna tala och skriva flytande svenska. Har du frågor om detta, kontakta mig.

Ungefär så här ser dagarna ut • 5-9 augusti

Onsdag 5 augusti
16.00 – 16.30 Deltagarna droppar in och installerar sig i rummen.
17.00 – 17.45 Vi möts till gemensam måltid kl 17.
18.30 – 21.00 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.00 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Torsdag 6 augusti
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 12.00 Eget skrivande eller rekreation
10.30 – 10.50 Fikapaus för den som vill – du kan även ta med fika till stranden
12.00 – 13.00 Eget skrivande eller rekreation
13.00 – 13.45 Lunch
14.15 – 17.00 Gemensamt intro + arbetspass. Olika uppgifter som kan bli aktuella är är röja buskar i ekbacke, såga ner miniträd, dra ris, göra ren brygga, trädäck och utomhustrappa.
17.00 – 18.00 Paus
18.00 -18.45 Kvällsmat
19.30 – 21.00 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Fredag – lördag 
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 12.00 Gemensamt intro + arbetspass. Olika uppgifter som kan bli aktuella är är röja buskar i ekbacke, såga ner miniträd, dra ris, rödfärga en vägg, göra ren brygga och utomhustrappa.
10.30 – 10.50 Fikapaus
12.00 – 13.00 Eget skrivande eller rekreation
13.00 – 13.45 Lunch
14.15 – 18.00 Eget skrivande eller rekreation
18.00 -18.45 Kvällsmat
19.30 – 21.00 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Söndag 9 augusti
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 10.15 Avslutande gemensam skriv- och samtalsträff
10.45 – 11.00 Fikapaus
11.00 – 12.00 Packning och städning av rummen
12.15 – 13.00 Lunch
13.15 – 14.00 Utvärdering och avslutning. Alla stannar kvar till 14.00.

Fördelning mellan skrivande och praktiskt arbete utomhus
Eget skrivande eller rekreation ca 14 timmar
Gemensamma skrivsamlingar med respons ca 10 timmar
Praktiskt arbete ca 8 tim

Sysslor
2 deltagare i olika konstellationer diskar efter måltiderna. Var och en städar sitt rum före avfärd.

Så här tar du dig till skrivardagarna

Skrivardagarna hålls på landet i Södra Småland nära sjön Mien, en av Sveriges renaste sjöar. Tingsryds kommun.

Skärmavbild 2016-07-12 kl. 08.56.06

Bil: Kör via Karlshamn, Ryd eller Urshult. Du får en utförlig vägbeskrivning.

Tåg och buss: Du kan komma sista sträckan med buss till Ryd kvällen den 12:e och jag hämtar dig kl 21.40. Du sitter i baksätet och kan använda visir. Du betalar 550 kr för hämtning och extra natt med enkel frukostlunch som du serverar dig själv.

Kursstart: onsdag 5 augusti kl. 17:00
Kursslut: söndag 9 augusti kl. 14:00

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om platsen och upplägget. Skicka ett mail så bestämmer vi ett tid för ett kort samtal. veronica@forfattarskola.se  OBS! Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 500 kr dras från summan.

Detta ingår i kursavgiften

Boende i enkelrum: Enkelrum eller egen sovstuga för alla. WiFi i ett av rummen samt i vårt gemensamma utrymme.  Du som anmäler dig först får välja rum först. Därefter i turordning efter anmälan. Lakan och handdukar ingår. 

Mat: God och vacker mat, övervägande vegetarisk, bland annat från Gourmet Grön.

Kursledare: Veronica Grönte, skrivarkursledare under drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarutbildning. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.

Boka-tidigt-pris: 2 490 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 20 juli - spara 1000 kr! • OBS! • Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.
Ordinarie pris: 3 490 kr (inkl. moms) Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.

.

Anmälan stängd. Skrivardagar med praktiskt arbete utomhus, 5-9 augusti 2020

Kursen har redan ägt rum.