Boka din plats!
Sommarskrivarkurs, Skriv ditt liv, Skrivkurs med Veronica Grönte, Författarskola.se, skrivarkurs

22-23 september 2016

Skrivarkurs i Nässjö för dig som deltar i Enneagramkonferensen på Ullinge

Du som har anmält dig till Enneagramkonferensen på Ullinge 23-25 september är välkommen till en förträff, en skrivarkurs hemma hos mig i Nässjö – endast en mil från Ullinge.

Nässjö jordklot atlas Nässjö i centrum

Huset2

Vi skapar karaktärer utifrån bildkort och Enneagram och skriver texter.
Du anmäler dig och betalar här på webben snarast.

Program

Torsdag 22 sept

13.00 – 14.00 • Lunch (catering)

14.00 – 16.00 • Flödesskriv utifrån interaktiva bildkort. Läs mera om bildkorten här.

  • Vad är dramaturgi – berättandets hemliga kod

  • Skapa en fiktiv karaktär utifrån interaktiva bildkort och Enneagramprofil. Se film.

  • Berätta om de fiktiva karaktärerna 2 och 2. Gissa vilken enneagramstrategi de fiktiva karaktärna har .

16.00-16.30 • Kaffe

16.30 – 18.00 • Skriv en gestaltande text utifrån tydlig vägledning.

  • Läs upp texterna 2 och 2. Ge och ta emot bekräftande respons utifrån givna frågeställningar.

  • Låt din fiktiva huvudkaraktär komma i konflikt med två andra karaktärer – vi använder bildkort och kommunikationskort.

  • Berätta om konfliktsituationen 2 och 2.

18.00 – 19.00 • Kvällsmat 

19.00 – osv    • Fortsatta samtal och berättande framför brasan

Fredag 23 sept

08.00 – 09.00 • Frukost

10.00 • Avresa. Styrelsemöte på Ullinge kl 11.00. Några av oss kommer att vara med på det.

12.00 • Lunch på Ullinge. Du betalar lunchen själv.

15.00 • Fika på Ullinge – konferensen startar så smått.

skrivarkurs, skrivkurs, författarskola, Veronica Grönte

Kostnad för skrivarkursen

Kostnaden är symbolisk. 550 kr för skrivarkurs och mat när du anmäler dig senast 10 september. Därefter 850 kr.

Övernattning

Enkelt boende. Några rum i frisk källare. Ingen kostnad för övernattning. Ta med dig lakan och handduk eller betala 50 kr för detta.

Meddela i din anmälan om du kan tänka dig att dela rum eller sova på madrass, ifall det skulle behövas.

Möjlighet att bo på Hotell Högland, 1,5 km från min bostad.

Kursdeltagare berättar
bland annat om vad enneagrammet betytt i skrivandet

Kathinka Linde

Tove Grönkvist

Margareta Ingelstam

 • IMG_6234
 • IMG_6731
 • IMG_7477_2

Röster från tidigare kursdeltagare

 • Jag kom hit med förväntningar att få uppleva mig helt uppslukad av uppgiften, att jag inte skulle tänka på tid och rum. Det uppfylldes verkligen! Kul, inspirerande och det gav mersmak! Det allra mest givande var kartläggningen av huvudkaraktären och responsen på texten om karaktären från en annan deltagare. Att få nya infallsvinklar gillar jag!

  Jag ger kursen högsta betyg.

  Anna Arthinius, lärare, Huskvarna

 • Det känns som om jag fått mycket att smälta. Tydlig undervisning, koncentrerat och trivsamt! Mina önskningar var att få kunskap och inblick i hur man på ett intressant sätt kan "komma in" i en berättelse och skriva om den. Jag känner att jag fått "smaka på det", men har mycket kvar att lära. Det allra mest givande var att "Gestalta sin huvudkaraktär", som var ett nytt sätt att fundera och tänka på för min del.

  "Pirret" i magen byttes ut mot ett stort engagemang! En väldigt rolig skrivarkurs som jag ger högsta betyg.

  Gerd Derneborg,Karttekniker/Pensionär, Huskvarna

 • Det känns riktigt bra. En mycket trivsam och lärorik kurs. Jag känner att min kreativitet har ökat. Det allra mest givande var att få höra hur andra tolkar min text. Veronicas sätt att presentera kunskap och övningar, inspirerar mig mycket. Tack!

  Kursen får högsta betyg.

  Anders Lindberg, brevbärare, Nässjö

 • En mycket stimulerande kurs. Försökte att inte ha några förväntningar alls. Ville delta förutsättningslöst. Kursen gav mig en första inblick i skrivkonstens värld och jag är mycket nöjd. Att arbete med bildkorten och samtala om texterna med olika kursdeltagare gav väldigt mycket.

  Jag ger kursen högsta betyg.

  Carina Larsson, behandlingsassistent, Habo

 • Härligt! Jag är mycket nöjd med kursen. Det har känts kravlöst och skönt, utan prestationskrav. Bra att vi var anonyma inför varandra. Bra övningar med tydliga förklaringar. Karaktärsteckning utifrån första porträttet och de sju "längtans-frågorna" kändes allra mest givande för mig. Oavsett var du befinner dig i din skrivarprocess får du ut mycket av en miniskrivarkurs hos Veronica - och du kommer hem med ny skrivarlust. Kursen ger mersmak!

  Jag ger kursen högsta betyg.

  Birgitta Fernström, skådespelare och författare, Borås

 • Att jag skulle bli inspirerad det visste jag redan, men upplägget fördjupade. Att få respons från olika personer varje gång vi jobbat med en text gav många nya dimensioner på mitt och andras skrivande och var mycket lärorikt. Att de som hörde texten kunde göra sig en bild av min karaktär och klä den med egenskaper, specifik längtan och livssituation fascinerade mig.

  Att få ta del av andras känslor, reflektioner och tankar kring min text var lika lärorikt som att få ta del av andras texter och samtala kring dessa. Att använda bildkort som inspiration tilltalar mig och väcker min fantasi på ett lekfullt sätt. Att tiden är mycket kort för textskrivandet gör att jag släpper mina krav och bara ger min hän. Uppskattade att det var en tydlig struktur på dagen med ett väl genomtänkt upplägg.

  Jag ger kursen högsta betyg.

  Astrid Hyllsjö, föreläsare, Lekeryd

 • Bildkorten som Veronica använder hjälper till att få en trivsam och avslappnad stämning i gruppen. Korten gör att det blir lätt att improvisera och det blir en rolig lek att hitta på en kort berättelse och lära känna nya karaktärer via bilderna. Många härliga skratt!

  Jag blev extra glad av att upptäcka hur intresserade vi alla blev över att få lära känna varandras karaktärer. När vi gick hem hade vi flera nya livsöden i våra tankar - ja, gruppens nyskapade karaktärer berörde oss.

  Att man kan skapa så många bilder inom läsaren genom att gestalta sin karaktär, är något jag kommer att ha nytta av i mitt eget skrivande. Jag ger kursen högsta betyg.

  Mona Strandberg, pedagog, Säve

 • Dramaturgi – vad är det?

  Den metod som jag utvecklat har dramaturgin som utgångspunkt. Dramaturgin är det mest effektiva verktyget när vi vill utveckla eller förbättra vår berättelse. Alla som skapar teater och film använder dramaturgin som hjälpmedel och många litterära författare utnyttjar kraften i dramaturgin för att nå framgångar i sitt skrivande. Men, tyvärr är det väldigt få yrkesmän och kvinnor som vill avslöja på vilket sätt de dragit nytta av dramaturgins regelverk i sitt författande. Hemlighetsmakeriet är påtagligt. Min önskan är att dramaturgin ska få bli vars och ens egendom. Under mina kurser vill jag avslöja hur du kan utvecklas i ditt skrivandet med hjälp av dramaturgin.

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Skrivarkurs i Nässjö för dig som deltar i Enneagramkonferensen på Ullinge, 22-23 september 2016

Kursen har redan ägt rum.