Boka din plats!

17 november 2017

Prova på att skriva! Upptäck din kreativitet • Göteborg

Kvällen är till för dig som vill pröva ett lekfullt och kravlöst berättande och skrivande utifrån bildkort. Kvällen är till för dig som inte tidigare deltagit i någon av mina skrivarkurser.

Är du en av alla dem som skulle vilja gå en skrivarkurs, men inte riktigt vet om det är något för dig? Längtar du efter att hitta fram till din kreativitet och fantasi? Du har du kommit rätt!

Vad innehåller Prova-på-skrivarkursen?

Skrivkurs med Veronica Grönte, Författarskola.se

Lekfullt flödesskrivande

Med bild- och symbolkort stimuleras kreativitet och fantasi. Vi berättar muntligt utifrån korten och vi flödesskriver. Kravlösheten och leken i de olika övningarna lockar fram din berättarglädje. Dina texter kommer att överraska dig. 

Röster från deltagare som använt bildkorten

”Jag visste inte att jag hade så här mycket fantasi inom mig.” Galet kul! – Anna
”Omedelbar inspiration skrivet i flöde. Roligt att skriva så!” – Stina
”Stimulerande att försöka hitta en fungerande kort histora med speciella bilder och ord i fokus.” – Thomas
”Det fungerar mycket bra, jag tycker det är roligt med snäva uppgifter där man måste tänka till.” – Theresia
”Bilderna gav mig inspiration till en historia som jag aldrig kommit på annars. Väldigt roligt!” – Ann-Louise

Bildkort, skrivarkurs, skriv ditt liv, skrivkurs

IMG_0010

Nya skrivarvänner

Kom till en spännande och trivsam kväll i samvaro med andra skrivlystna och låt vänskap uppstå!

Skrivarkurser i verkliga livet och på webben

Under kvällen berättar jag om vad mina helg- och sommarkurser innehåller och hur de fungerar. Presenterar även min kommande webbkurs: Skriv berättelsen om hur ditt liv vände – förmedla hopp.

Trygghet och frihet under kvällen

Under mina skrivarkurser kan du som deltagare känna dig trygg. Hela upplägget går ut på att skrivarlusten ska få fart och prestationskraven försvinna. Även denna kväll möts vi i en slags anonymitet. Du berättar därför inte inför gruppen om dina skrivambitioner, ditt yrke, din familj eller var du bor. Vi använder oss av en alternativ presentation som skapar en avspänd ingång.

Atmosfären i gruppen blir tack vare anonymiteten kravlös, tillåtande och fri. Det är spännande att lära känna varandra endast genom texterna och responssamtalen.

Kursstart: fredag 17 november  kl. 17:00
Kursslut: fredag 17 november ca kl. 21:00

Boka-tidigt-pris: 395 kr (inkl. moms) boka senast 17 oktober - spara 300 kr!
Pris: 695 kr (inkl. moms)

Kursledare: Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur.
Lokal: Vi möts centralt i Göteborg. Du får adressen när du anmält dig.

Kombinera med helgens skrivarkurs!

Prova-på-att skriva passar bra som uppvärmning inför helgens skrivarkurs. Välkommen till skrivarkursen i Göteborg 18-19 november.

Röster från tidigare kursdeltagare

 • Jag kom hit med förväntningar att uppleva att jag gick in i och blev uppslukad av uppgiften, att jag inte skulle tänka på tid och rum. Det uppfylldes! Kul, inspirerande och det gav mersmak! Det allra mest givande var kartläggningen av huvudkaraktären och responsen på texten från en annan deltagare. Att få nya infallsvinklar.

  Betyg: 5

  Anna Arthinius, lärare, Huskvarna

 • Det känns som om jag fått mycket att smälta. Tydlig undervisning, koncentrerat och trivsamt! Förväntningarna var … att få kunskap och inblick i hur man på ett intressant sätt kan ”komma in” i en berättelse och skriva om den. Jag känner att jag fått ”smaka på det”, men har mycket kvar att lära. Det allra mest givande var att ”Gestalta sin huvudkaraktär”, som var ett nytt sätt att fundera och tänka på för mej.

  ”Pirret” i magen byttes ut mot ett stort engagemang hela dagen!! En väldigt rolig dag!

  Betyg: 5

  Gerd Derneborg,Karttekniker/Pensionär, Huskvarna

 • Det känns bra. En mycket trevlig och lärorik kurs. Jag känner att min kreativitet har ökat. Det allra mest givande var att få höra hur andra tolkar min text. Ditt sätt att presentera, inspirerar mig mycket. Tack!

  Betyg: 5

  Anders Lindberg, brevbärare, Nässjö

 • Stimulerande. Försökte att inga förväntningar ha. Ville delta förutsättningslöst. Jag tycker kursen var bra och den gav mig en första inblick i skrivkonstens värld. Att arbete med bildkorten och samtala om texterna med olika kursdeltagare gav mycket.

  Betyg: 5

  Carina Larsson, behandlingsassistent, Habo

 • För mig var detta ett smakprov. Jag hade behövt skriva längre stunder. Kursen hjälpte mig att fundera på min text, som jag har på gång, och hur jag kan förbättra den. Det allra mest givande var att, via de olika övningarna, erfara att det finns olika mottagare till min text. Så intressant att få höra hur andra tolkar mina ord.

  Betyg: 5

  Amale Hann Dawod, lärare, Habo

 • Härligt! Jag är mycket nöjd med kursen. Det har känts kravlöst och skönt, utan prestationskrav. Bra övningar med tydliga förklaringar. Karaktärsteckning utifrån första porträttet och de sju ”längtans-frågorna” kändes allra mest givande för mig. Oavsett var du befinner dig i din skrivarprocess får du ut mycket av några få timmar hos Veronica – och du kommer hem med ny skrivarlust. Kursen ger mersmak!

  Betyg: 5

  Birgitta Fernström, skådespelare och författare, Borås

 • Att jag skulle bli inspirerad det visste jag redan, men upplägget fördjupade. Att få respons från olika personer varje gång vi jobbat med en text gav många nya dimensioner på mitt och andras skrivande och var mycket lärorikt. Att de som hörde texten kunde göra sig en bild av min karaktär och klä den med egenskaper, specifik längtan och livssituation fascinerade mig.

  Att höra andras känslor, reflektioner och tankar kring min text var lika lärorikt som att få ta del av andras texter och samtala kring dessa. Att använda bildkort som inspiration tilltalar mig och väcker min fantasi på ett lekfullt sätt. Att tiden är mycket kort för textskrivandet gör att jag släpper mina krav och bara ger min hän. Tyckte om att det var en tydlig struktur på dagen med ett väl genomtänkt upplägg.

  Betyg: 5

  Astrid Hyllsjö, föreläsare, Lekeryd

 • Dramaturgi – vad är det?

  Den metod som jag utvecklat har dramaturgin som utgångspunkt. Dramaturgin är det mest effektiva verktyget när vi vill utveckla eller förbättra vår berättelse. Alla som skapar teater och film använder dramaturgin som hjälpmedel och många litterära författare utnyttjar kraften i dramaturgin för att nå framgångar i sitt skrivande. Men, tyvärr är det väldigt få yrkesmän och kvinnor som vill avslöja på vilket sätt de dragit nytta av dramaturgins regelverk i sitt författande. Hemlighetsmakeriet är påtagligt. Min önskan är att dramaturgin ska få bli vars och ens egendom. Under mina kurser vill jag avslöja hur du kan utvecklas i ditt skrivandet med hjälp av dramaturgin.

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan Prova på att skriva! Upptäck din kreativitet • Göteborg, 17 november 2017

Pris:

Biljettyp Pris Platser
Boka-tidigt-pris
boka senast 17 oktober - spara 300 kr!
395 kr

Deltagaruppgifter

Övriga uppgifter


MaketeMetodens Inspirationsbrev:

Veronica skickar ut ett inspirationsbrev med tips, idéer och info om nya kurser då och då. Vill du också få det?