Boka din plats!

9 november 2018

Prova på att skriva! Upptäck din kreativitet • Nässjö

Är du en av alla dem som skulle vilja gå en skrivarkurs, men inte riktigt vet om det är något för dig? Längtar du efter att hitta fram till din kreativitet och fantasi? Du har du kommit rätt!

Denna kostnadsfria kurs är till för dig som vill pröva ett lekfullt och kravlöst berättande och skrivande utifrån bildkort. I första hand är kursen tänkt för dig om inte tidigare deltagit i någon av mina helg- eller prova-på-skrivarkurser.

Lekfullt kortskrivande

Med bild- och symbolkort stimuleras kreativitet och fantasi. Vi berättar muntligt utifrån korten och vi skriver mycket korta texter med inspiration från bildkorten. Kravlösheten och leken i de olika övningarna lockar fram din berättarglädje. Dina texter kommer att överraska dig. 

Skrivkurs med Veronica Grönte, Författarskola.se

Röster från deltagare som använt bildkorten och gett dem högsta betyg

– Vilken inspiration jag fick av denna kurs. Bildkorten fick mig att få fart på pennan. Min skrivkramp försvann och jag kunde bygga upp karaktärer och story fritt. Jag har fått en otrolig energikick av det här. Hela jag bubblar av glädje och energi att få skapa. Tack!
Maria Torpman, Inköpare, Åkersberga

– Bildkorten fungerade över förväntan och gav mig min huvudkaraktär och hela historien. 
Sonja Chyle Kauko, väktare och receptionist, Järna

– Bildkorten hjälpte till att sätta igång skapandeprocessen. De var en stor hjälp till inspiration! 
Ann-Carine Lyckhagen, administrativ assistent, Stockholm

– Bildkorten fungerade mycket bra som inspiration och som ett verktyg för att ”smalna av” tankarna in på ett spår, så att jag inte fastnade i ett tomrum av tankar och prestationskrav. 
Lena Diephuis, lärare på mellanstadiet, Stockholm

– Ett bildkort tillsammans med några ord att börja med sätter igång så mycket i mitt huvud. Karaktärer och scenarier skapas på nolltid. Inspirerande!
Peter Diephuis, konsult inom IT. Management, projekt och förändringsledning, Stockholm


Nya skrivarvänner

Kom till en spännande och trivsam kväll i samvaro med andra skrivlystna och låt vänskap uppstå!

Trygghet och frihet under kvällen

Under alla mina olika skrivarkurser kan du som deltagare känna dig trygg. Hela upplägget går ut på att skrivarlusten ska poppa upp och prestationskraven försvinna. Även denna kväll möts i en slags anonymitet. Du berättar därför inte inför gruppen varför du valt att anmäla dig till skrivarkvällen, vilket ditt yrke är, hur många barn du har eller var du bor. Vi använder oss av en alternativ presentation som skapar en avspänd ingång.

Atmosfären i gruppen blir tack vare anonymiteten kravlös, tillåtande och fri. Det är spännande att lära känna varandra endast genom texterna och responssamtalen.

Flytande svenska

För att du ska kunna delta i skrivarkursen behöver du kunna tala och skriva flytande svenska. Har du frågor om detta, kontakta mig

Skrivarkurser i verkliga livet och på webben

Under kvällen berättar jag om vad mina helg- och sommarkurser innehåller och hur de fungerar. Presenterar även min kommande webbkurs: Skriv berättelsen om hur ditt liv vände – förmedla hopp.

Kursstart: fredag 9 november kl. 14:00
Kursslut: fredag 9 november kl. 18:30

Kostnadsfri kurs med no-show-avgift: 0 kr (inkl. moms) Swisha först 50 kr till mig: 0739012125

Kursledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur.

Lokal: Vi möts på min altan i Nässjö. Du får adressen när du anmält dig.

Fika: Du swishar 50 kr för fika innan du anmäler dig. Om du får förhinder eller blir sjuk återbetalas ej dessa 50 kr. Läs mer om no-show-avgiften nedan.

Övernattning: Vid behov, övernatta på hotell Högland ca 1,5 km från kurslokalen. I stan finns även olika bed-and-breakfast-alternativ samt Air-bnb i och i närheten av Nässjö.

Anmälan är bindande med no-show-avgift
Din anmälan är bindande. Om du får förhinder, hör av dig i god tid. Ifall du uteblir och inte överlåtit din plats till annan intresserad person, faktureras du 500 kr inkl moms. Blir du sjuk och kan visa läkarintyg betalar du ingen no-show-avgift. Dock återbetalas 50 kr för fika.

Ta tåget till Nässjö!

Tåg från Malmö
10:04 – 12:05
11:04 – 13:02

Tåg från Stockholm
09:34 – 12:17
10:20 – 12:50

Tåg från Göteborg
09:00 – 11:39
09:35 – 12:42

Återresa

Tåg mot Stockholm
19:04 – 21:40

Tåg mot Göteborg
19:16 – 22:05

Tåg mot Malmö
19:49 – 21:43

Kombinera kvällen med helgens skrivarkurs!

Prova-på-att skriva passar bra som uppvärmning inför helgens skrivarkurs. Välkommen till skrivarkursen i Nässjö 10-11 november. OBS! Helgkursen är fullbokad.

Röster från tidigare kursdeltagare

 • Jag kom hit med förväntningar att få uppleva mig helt uppslukad av uppgiften, att jag inte skulle tänka på tid och rum. Det uppfylldes verkligen! Kul, inspirerande och det gav mersmak! Det allra mest givande var kartläggningen av huvudkaraktären och responsen på texten om karaktären från en annan deltagare. Att få nya infallsvinklar gillar jag!

  Jag ger kursen högsta betyg.

  Anna Arthinius, lärare, Huskvarna

 • Det känns som om jag fått mycket att smälta. Tydlig undervisning, koncentrerat och trivsamt! Mina önskningar var att få kunskap och inblick i hur man på ett intressant sätt kan "komma in" i en berättelse och skriva om den. Jag känner att jag fått "smaka på det", men har mycket kvar att lära. Det allra mest givande var att "Gestalta sin huvudkaraktär", som var ett nytt sätt att fundera och tänka på för min del.

  "Pirret" i magen byttes ut mot ett stort engagemang! En väldigt rolig skrivarkurs som jag ger högsta betyg.

  Gerd Derneborg,Karttekniker/Pensionär, Huskvarna

 • Det känns riktigt bra. En mycket trivsam och lärorik kurs. Jag känner att min kreativitet har ökat. Det allra mest givande var att få höra hur andra tolkar min text. Veronicas sätt att presentera kunskap och övningar, inspirerar mig mycket. Tack!

  Kursen får högsta betyg.

  Anders Lindberg, brevbärare, Nässjö

 • En mycket stimulerande kurs. Försökte att inte ha några förväntningar alls. Ville delta förutsättningslöst. Kursen gav mig en första inblick i skrivkonstens värld och jag är mycket nöjd. Att arbete med bildkorten och samtala om texterna med olika kursdeltagare gav väldigt mycket.

  Jag ger kursen högsta betyg.

  Carina Larsson, behandlingsassistent, Habo

 • Härligt! Jag är mycket nöjd med kursen. Det har känts kravlöst och skönt, utan prestationskrav. Bra att vi var anonyma inför varandra. Bra övningar med tydliga förklaringar. Karaktärsteckning utifrån första porträttet och de sju "längtans-frågorna" kändes allra mest givande för mig. Oavsett var du befinner dig i din skrivarprocess får du ut mycket av en miniskrivarkurs hos Veronica - och du kommer hem med ny skrivarlust. Kursen ger mersmak!

  Jag ger kursen högsta betyg.

  Birgitta Fernström, skådespelare och författare, Borås

 • Att jag skulle bli inspirerad det visste jag redan, men upplägget fördjupade. Att få respons från olika personer varje gång vi jobbat med en text gav många nya dimensioner på mitt och andras skrivande och var mycket lärorikt. Att de som hörde texten kunde göra sig en bild av min karaktär och klä den med egenskaper, specifik längtan och livssituation fascinerade mig.

  Att få ta del av andras känslor, reflektioner och tankar kring min text var lika lärorikt som att få ta del av andras texter och samtala kring dessa. Att använda bildkort som inspiration tilltalar mig och väcker min fantasi på ett lekfullt sätt. Att tiden är mycket kort för textskrivandet gör att jag släpper mina krav och bara ger min hän. Uppskattade att det var en tydlig struktur på dagen med ett väl genomtänkt upplägg.

  Jag ger kursen högsta betyg.

  Astrid Hyllsjö, föreläsare, Lekeryd

 • Bildkorten som Veronica använder hjälper till att få en trivsam och avslappnad stämning i gruppen. Korten gör att det blir lätt att improvisera och det blir en rolig lek att hitta på en kort berättelse och lära känna nya karaktärer via bilderna. Många härliga skratt!

  Jag blev extra glad av att upptäcka hur intresserade vi alla blev över att få lära känna varandras karaktärer. När vi gick hem hade vi flera nya livsöden i våra tankar - ja, gruppens nyskapade karaktärer berörde oss.

  Att man kan skapa så många bilder inom läsaren genom att gestalta sin karaktär, är något jag kommer att ha nytta av i mitt eget skrivande. Jag ger kursen högsta betyg.

  Mona Strandberg, pedagog, Säve

 • Dramaturgi – vad är det?

  Den metod som jag utvecklat har dramaturgin som utgångspunkt. Dramaturgin är det mest effektiva verktyget när vi vill utveckla eller förbättra vår berättelse. Alla som skapar teater och film använder dramaturgin som hjälpmedel och många litterära författare utnyttjar kraften i dramaturgin för att nå framgångar i sitt skrivande. Men, tyvärr är det väldigt få yrkesmän och kvinnor som vill avslöja på vilket sätt de dragit nytta av dramaturgins regelverk i sitt författande. Hemlighetsmakeriet är påtagligt. Min önskan är att dramaturgin ska få bli vars och ens egendom. Under mina kurser vill jag avslöja hur du kan utvecklas i ditt skrivandet med hjälp av dramaturgin.

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Prova på att skriva! Upptäck din kreativitet • Nässjö, 9 november 2018

Kursen har redan ägt rum.

MaketeMetodens Inspirationsbrev:

Veronica skickar ut ett inspirationsbrev med tips, idéer och info om nya kurser då och då. Vill du också få det?