Boka din plats!
Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

15-19 juni 2018

Kreativa kvinnodagar • Skrivande och praktiskt arbete

Längtar du efter att ägna dig åt ditt skrivande på en avstressande och vacker plats? Älskar du att samtala om texter? Tycker du om att arbeta praktiskt tillsammans med andra? Är du kvinna? Ja, då är du välkommen till mina kreativa kvinnodagar! – Vi talas vid på telefon, innan du anmäler dig.

Du inbjuds till kreativa dagar med skrivande, författarcoaching och textsamtal hemma hos mig i södra Småland, nära sjön Mien, i Tingsryds kommun.

Referens från tidigare kursdeltagare:
”Det jag mest uppskattar med kursen har varit helheten, växlingen mellan praktiskt arbete, personliga möten, skrivande och vila. Befriande att vi var anonyma, eftersom andra fokus som är mer väsentliga fått tråda fram. Veronicas ledarskap har varit tydligt och lyhört i väl avvägda doser. Mina förväntningar har infriats med råge. Jag är såå glad att jag varit här.” – Birgitta

Du är den du är

För att vi ska få en kravlös gemenskap i frihet och glädje, möts vi i en slags anonymitet och berättar inte om våra privatliv för varandra. Vi berättar inte vad vi arbetar med, inte heller om våra familjer, barn och barnbarn, semesterresor eller vilka ambitioner vi har med vårt skrivande. Denna överenskommelse skapar en avslappnad och trivsam stämning och en vila i samvaron som brukar uppskattas av alla. • Sista dagen kan den som vill berätta lite mera om sig själv.

Olika rum för skrivande

I den renoverade ladan med stort ljusinsläpp eller i torpets största rum med den öppna spisen, möts vi under skrivarkursen. När solen skiner, sitter vi utomhus.

Referens från tidigare kursdeltagare:
”Anonymiteten gjorde att vi kunnat vara här och nu. Arbetsgemenskapen har varit mycket givande. Bra att få jobba med olika personer. Jag har fått mer skrivutbildning är vad jag trott och dessutom bättre. Det fysiska och mentala har varit i god balans.” – Kia

I denna strandnära torpidyll blir vi kreativa.

Grönadal

Eget skrivande inomhus eller utomhus.

Läcker vegetariska mat från Restaurang Gourmet Grön.  IMG_7838

Referens från tidigare kursdeltagare:
”Att få träffas helt förutsättningslöst, anonyma inför varandra, var det bästa av allt. Maximal öppenhet i gruppen. Inspirerande att skriva korta berättelser utifrån bildkort. Spännande med varje ny skrivövning. Jag har fått möta fantastiskt fina människor och lyssna till underbara berättelser. Veronica har hjärta och förståelse.” – Lisbet

Ta med dig ditt skrivprojekt till hängmattan!

IMG_0256

Det finns hängmattor till alla!

IMG_2184

Referens från tidigare kursdeltagare:
”Det var en mycket behaglig stämning i gruppen. Jag har äntligen hittat min inre röst i skrivandet. Taggad att fortsätta med min nya skrividé. Väldigt bra att vi har varit anonyma inför varandra. detta format är perfekt. Jag har känt mig fri och lusten att börja skapa har väckts. Är supernöjd!” – Jill

En kanottur blir en behaglig avkoppling.

DSCN1208

Referens från tidigare kursdeltagare:
”Uppskattade mycket att få vara anonym. Trevligt att få lära känna deltagarna medan vi jobbade i trädgården. Bra att vi delades in i nya arbetspar. Jag har fått verktyg till mitt skrivande. Bra struktur på dagarna och skönt att kunna bada varje dag!” – Liselotte

skrivarkurs, skrivkurs, sommarskrivarkurs, dramaturgi, skriv ditt liv, Veronica Grönte

Du cyklar till badstranden i sjön Mien på mindre än fem minuter. Du paddlar dit på en halvtimme. Fram till klockan 9 är du troligen helt ensam på stranden för ditt morgondopp.

IMG_1831

Referens från tidigare kursdeltagare:
”Jag är så tacksam för dessa dagar och de fina möten som uppstod medan vi arbetade praktiskt. Jättebra att få öva på att bygga en fiktiv karaktär och skriva inre monologer. Bra att få reflektera på andras texter, det ger ett nytt synsätt på mitt eget skrivande. Att vi möttes i anonymitet var mycket befriande. Vemodigt att åka hem.” – Viveka

Du kan även ta ditt morgondopp från bryggan på tomten.

img_5581

Så här ser dagarna ut • 15-19 juni 2018

Fredag 15 juni
15.30 – 16.30 deltagarna droppar in och installerar sig i rummen.
17.00 – vi möts till gemensam måltid kl 17.
18.30 – 21.30 vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i positiv anda.
21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Lördag 16 juni
08.00 – 08.45 frukost
09.15 – 10.30 gemensamt intro + arbetspass • olika uppgifter som du kan välja på; rensa ogräs, röja småbuskar, såga ner småträd, skära bort vass vid åkanten och i ån, flytta bräder, dra ris, slipa och lacka åror, måla staket, rödfärga en vägg, skala aspar, putsa fönster, fixa före och efter måltiderna… osv
10.30 – 10.50 fikapaus
11.00 – 13.00 arbetspass
13.00 – 13.45 lunch
14.15 – 15.00 Skrivarkurs – ett axplock från min grundkurs. 
15.30 – 17.30 Skrivarkurs – ett axplock från min grundkurs. 
Var och en fixar sitt eget fika under eftermiddagen.
18.00 -18.45 kvällsmat
19.30 – 21.30 vi samlas och flödesskriver utifrån bildkort. De som önskar läser en mycket kort text som vi reflekterar kring i positiv anda.
21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Söndag 17 juni
En dag för eget skrivande, samvaro, kanotpaddling, bad eller cykelturer. Inget arbetspass. Måltider som övriga dagar.

Måndag 18 juni
08.00 – 08.45 frukost
09.15 – 10.30 samma upplägg som lördag
10.30 – 10.50 fikapaus
11.00 – 13.00 arbetspass
13.00 – 13.45 lunch
14.15 – 15.00 Skrivarkurs – ett axplock från min grundkurs. 
15.30 – 17.30 Skrivarkurs – ett axplock från min grundkurs. 
Var och en fixar sitt eget fika under eftermiddagen.
18.00 -18.45 kvällsmat
19.30 – 21.30 vi samlas och flödesskriver utifrån bildkort. De som önskar läser en mycket kort text som vi reflekterar kring i positiv anda.
21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Tisdag 19 juni 
08.00 – 08.45 frukost
09.15 – 10.30 arbetspass, samma upplägg som lördag och måndag
10.30 – 10.50 fikapaus
11.00 – 11.30 arbetspass
12.15 – 13.00 lunch
13.15 – 14.00 Utvärdering och avslutning

Olika personer får varje dag som uppgift att duka fram maten inför måltider och diska.

Så här kommer du till Grönadal

Skärmavbild 2016-07-12 kl. 08.56.06

Bil 
Du kör via Karlshamn, Ryd eller Urshult och får en utförlig vägbeskrivning inför resan.

Tåg
Du tar tåget till Karlshamn och kan bli hämtad där kl 14, ankomstdagen. Välj en tidigare förbindelse för att gardera dig mot förseningar, eller välj att anlända redan dagen före och njut av Karlshamn, med unikt och vackert boende i Nya stadens B & B.

Tåg och buss
Du kommer med buss till Ryd på torsdagskvällen vid 21.30-tiden och jag hämtar dig med bil.

Samåkning i bil
Meddela om du kan tänka dig att plocka upp en eller ett par deltagare på vägen, så förmedlar jag kontakten.

Enskild författarcoaching

Det blir ingen tid för enskild författarcoaching under veckan, men du kan boka och få den i efterhand. Läs mer om coaching här.

Kursstart: fredag 15 juni  kl. 17:00
Kursslut: tisdag 19 juni ca kl. 14:00

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om platsen och upplägget. Skicka ett mail så bestämmer vi ett tid för ett kort samtal. veronica@forfattarskola.se 
Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 500 kr dras från summan.

Kursavgift

Boka-tidigt-pris när du anmäler dig senast 1 april: 2 490 kr

Ordinarie pris efter 1 april: 3 290 kr

Kost ingår i kursavgiften. Login är gratis.

Boende och kostnad

Boende utan kostnad: Enkelrum och dubbelrum, vattentoalett med inomhusdusch + 2 fräscha utetoa samt en utedusch. WiFi i alla utom ett rum. Du som bokar kursen först, väljer rum först. Lakan och handduk ingår ej. Skriv i din anmälan om du kan tänka dig att dela rum.

Eget tält som alternativ: Vi kan bli upp till 9 deltagare. Det finns 6 sovrum. Vill du gardera dig om en plats i enkelrum, anmäl dig i mycket god tid eller ta med ditt eget tält.

Mat: Läcker vegetarisk mat med inslag av fisk eller kyckling. Catering från Gourmet Grön ingår i kursavgiften.

Kursledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002

Boka-tidigt-pris: 2 490 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 1 april - spara 800 kr! • OBS! • Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.
Ordinarie pris: 3 290 kr (inkl. moms) Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.

Vad har den enskilda coachingen betytt?

  • Väldigt mycket. Jag har gått in i karaktärerna till 100%. Din tvingande vänlighet har fått mig att besluta hur jag vill skriva och om vad. Coachingsamtalen har varit långa nog för att jag skulle kunna slappna av och vara med och skapa mina karaktärer.

    Åsa Fabricius, office manager, Köpenhamn

  • Att jag plötsligt fått redskap att se på mina föräldrar med distans, hjälper mig att förstå, vilket gör det lättare att börja skriva om dem. Jag begriper att det inte finns några slutgiltiga tolkningar. Du har varit mycket flexibel under samtalen. Jag var lite ofokuserad och hade inte någon lång text med mig, men vi hittade med hjälp av enneagrammet verkligt värdefulla frågor runt karaktärerna som gav mig hjälp att se sammanhangen och få inspiration att skriva. Tänk, att du kunde hjälpa mig hitta detta!

    Elisabet, lärare, Uddevalla

  • Coachingsamtalen har betytt väldigt mycket. Det är i samtalen som jag hittat vägen till slutförandet. Tillsammans med Veronica, som tagit mig i handen och försiktigt fört mig framåt, har jag kommit till beslut! Tiden för coachningsamtalen har varit generöst tilltagen och mycket bra med 3 tillfällen. Då hinner man tänka och utvecklas i väntan på nästa.

    Maj Mod, ekonom, Göteborg

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan Kreativa kvinnodagar • Skrivande och praktiskt arbete, 15-19 juni 2018

Pris:

Biljettyp Pris Platser
Boka-tidigt-pris
vid bokning senast den 1 april - spara 800 kr! • OBS! • Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.
2 490 kr

Deltagaruppgifter

Övriga uppgifter


MaketeMetodens Inspirationsbrev:

Veronica skickar ut ett inspirationsbrev med tips, idéer och info om nya kurser då och då. Vill du också få det?