Boka din plats!
Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

1-3 september 2017

Kreativ helg • Skrivande och praktiskt arbete

Älskar du att skriva, få respons på egna texter och att samtala om andras? Längtar du efter att vistas i en avstressande och vacker miljö? Trivs du att arbeta praktiskt tillsammans med andra? Då är du välkommen till mitt strandnära sommarparadis i södra Småland! – OBS! Vi talas vid på telefon, innan du anmäler dig.

Välkommen till en kreativ helg med skrivarkurs i kombination med praktiskt arbete utomhus. Skrivarkursen innehåller utvalda avsnitt från min grundkurs. Du får bland annat skapa en tredimensionell karaktär och gestalta den. Min metodik och pedagogik med tydliga ramar inför varje övning, bidrar till att du tar ditt skrivande till nästa nivå. Textsamtal utifrån anpassade frågeställningar och författarsamtal i grupp ingår som en naturlig del. Max 8 deltagare.

Citat från tidigare kursdeltagare:
”Tacksam för dessa dagar och de fina möten som uppstod medan vi arbetade praktiskt och när vi gav respons på varandras texter. Jättebra att få öva på att bygga en fiktiv karaktär och skriva inre monologer. Bra att få reflektera på andras texter, det ger ett nytt synsätt på mitt eget skrivande. Att vi möttes i anonymitet var mycket befriande. Vemodigt att åka hem.” – Viveka

Få nya skrivarvänner! 

Under måltiderna och det praktiska arbetat lär vi känna varandra. Du möter människor som har samma fokus i livet som du själv – och du får nya skrivarvänner.

Du är den du är

För att vi ska få en kravlös gemenskap i frihet och glädje, möts vi i en slags anonymitet. Vi berättar inte vad vi arbetar med, inte heller om våra familjer, våra semestrar eller våra skrivarambitioner. Denna överenskommelse bidrar till en trivsam stämning och en vila i samvaron som brukar uppskattas av alla. Sista dagen kan den som vill berätta lite mera om sig själv.

Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

I denna strandnära torpidyll blir vi kreativa.

Grönadal

Citat från tidigare kursdeltagare:
”Uppskattade mycket att få vara anonym. Trevligt att få lära känna deltagarna medan vi jobbade i trädgården. Bra att vi varje dag delades in i nya arbetspar. Jag har fått verktyg till mitt skrivande. Bra struktur på dagarna och skönt att kunna bada varje dag!” – Liselotte

Läcker vegetariska mat från Gourmet Grön.

IMG_7838

Ta med dig ditt skrivprojekt till hängmattan!

IMG_0256

Citat från tidigare kursdeltagare:
”Det var en mycket behaglig stämning i gruppen. Jag har äntligen hittat min inre röst i skrivandet. Taggad att fortsätta med min nya skrividé. Väldigt bra att vi har varit anonyma inför varandra, ja detta format är perfekt. Jag har känt mig fri och lusten att börja skapa har väckts. Jag är supernöjd!” – Jill

Hängmattor till alla!

IMG_2184

En kanottur blir en behaglig avkoppling.

DSCN1208

Citat från tidigare kursdeltagare:
”Att få träffas helt förutsättningslöst, anonyma inför varandra, var det bästa av allt. Maximal öppenhet i gruppen. Inspirerande att skriva korta berättelser utifrån bildkort. Spännande med varje ny skrivövning. Jag har fått möta fantastiskt fina människor och lyssna till underbara berättelser. Veronica har hjärta och förståelse.” – Lisbet

Mien, en av Sveriges renaste sjöar.

skrivarkurs, skrivkurs, sommarskrivarkurs, dramaturgi, skriv ditt liv, Veronica Grönte

Du cyklar till badstranden på mindre än fem minuter, promenerar på en kvart eller paddlar dit på en halvtimme. IMG_1831

Citat från tidigare kursdeltagare:
”Anonymiteten gjorde att vi kunnat vara här och nu. Arbetsgemenskapen har varit mycket givande. Bra att få jobba med olika personer. Jag har fått mer skrivutbildning är vad jag trott och dessutom bättre. Det fysiska och mentala har varit i god balans.”- Kia

Du kan även ta ditt morgondopp från bryggan på tomten.

img_5581

Citat från tidigare kursdeltagare:

”Det jag mest uppskattar med kursen har varit helheten, växlingen mellan praktiskt arbete, personliga möten, skrivande och vila. Befriande att vi var anonyma, eftersom andra fokus som är mer väsentliga fått tråda fram. Veronicas ledarskap har varit tydligt och lyhört i väl avvägda doser. Mina förväntningar har infriats med råge. Jag är såå glad att jag varit här.” – Birgitta

Så här ser dagarna ut 

Fredag 1 sept
12.00 – 12.45 Deltagarna installerar sig på rummen
13.00 – 13.45 Läcker lunch från Gourmet Grön i Karlshamn
14.15 – 15.15 Skrivarkurs: Inspirerande flödesskrivande utifrån bildkort
15.15 – 15.30 En kopp kaffe
15.30 – 17.00 Skrivarkurs: Vi skapar en tredimensionell karaktär och jobbar vidare med den
17.00 – 18.00 Egen skrivtid, vila, paddling, bad eller samvaro
18.00 -18.45 Kvällsmat
19.30 – 21.00 Skrivarkurs: Vi flödesskriver utifrån interaktiva bildkort
21.00 – Den som önskar brer sig en nattmacka

Lördag 2 sept
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 10.15 Skrivarkurs; Vi flödesskriver utifrån interaktiva bildkort 
10.30 – 10.50 En kopp kaffe 
11.00 – 12.30 Skrivarkurs; Fortsatta övningar kring karaktären
13.00 – 13.45 Lunch 
14.15 – 17.00 Ca 3 timmars egen skrivtid, vila, paddling, bad eller samvaro 
14.15 – 15.15 Jag finns tillgänglig för författarsamtal i grupp
15.15 – 15.45 Den som önskar tar en kopp kaffe
17.00 – 17.45 Kvällsmat
18.15 – 19.15 Arbetspass: Arbete utomhus – plockar in trädgårdsmöbler & röjer lite sly
19.30 – 21.00 Vi samlas och flödesskriver utifrån bildkort och lyssnar till varandras texter
21.00 – Den som önskar brer sig en nattmacka

Söndag 3 sept
07.30 – 08.00 Packning till bilarna inför hemfärd
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 10.30 Arbetspass: Arbete utomhus – plockar in trädgårdsmöbler & röjer lite sly
10.30 – 10.50 En kopp kaffe 
11.00 – 12.00 Arbetspass: Arbete utomhus – plockar in trädgårdsmöbler & röjer lite sly
12.30 – 13.15 Läcker lunch från Gourmet Grön
13.15 – 14.00 Utvärdering och avslutning. Alla stannar till kl 14.00

Fördelning mellan skrivarkurs och praktiskt arbete utomhus
Skrivarkurs 7,5 tim
Praktiskt arbete 3 tim

Sysslor i köket

Olika personer får varje dag som uppgift att duka fram maten inför måltiderna och diska.

Så här kommer du till Grönadal

Skärmavbild 2016-07-12 kl. 08.56.06

Bil 
Du kör via Karlshamn, Ryd eller Urshult och får en utförlig vägbeskrivning inför resan.

Buss
Du kommer med buss via Växjö/Tingsryd eller via Ronneby/Tingsryd till Ryd torsdag kväll, 31/8 kl 21.42. Jag kan hämta i Ryd.

Tåg
Du tar tåget till Karlshamn och kan bli hämtad där kl 9.30, ankomstdagen. Välj en tidigare förbindelse för att gardera dig mot förseningar, eller välj att anlända redan dagen före och njut av Karlshamn, med unikt och vackert boende i Nya stadens B & B.

Samåkning i bil
Meddela i din anmälan om du kan tänka dig att låta en eller ett par deltagare åka med dig, så förmedlar jag kontakten.

Enskild författarcoaching

Enskild författarcoaching som du betalar för kan bokas före eller efter kursen. Läs mer om coaching här.

Kursstart: fredag 1 september kl. 12:00
Kursslut: söndag 3 september kl. 14:00

OBS! • Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om platsen och upplägget. Skicka ett mail så bestämmer vi ett tid för ett kort samtal. veronica@forfattarskola.se 
Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 500 kr dras från summan.

Kursavgift

Boka-tidigt-pris när du anmäler dig senast 15 juli: 1990 kr 

Ordinarie pris efter 15 juli: Endast 2790 kr

Kost ingår i kursavgiften. Login är kostnadsfri.

Boende och kostnad

Boende utan kostnad: Dubbelrum och enkelrum i torpet och i andra hus på tomten. Vattentoalett med inomhusdusch + 2 fräscha utetoa samt en utedusch. WiFi i alla utom ett rum. Jag fördelar deltagarna i enkelrum eller dubbelrum. Lakan och handduk ingår ej. Om du INTE kan tänka dig att dela rum, skriv detta i anmälan.

Mat: Läcker vegetarisk mat med inslag av kyckling en av dagarna ingår i kursavgiften. Catering från den exklusiva restaurangen Gourmet Grön i Karlshamn.

Kursledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. 

Boka-tidigt-pris: 1 990 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 15 juli - spara 800 kr! • OBS! • Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.
Ordinarie pris: 2 790 kr (inkl. moms) Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.

Vad har den enskilda coachingen betytt?

  • Väldigt mycket. Jag har gått in i karaktärerna till 100%. Din tvingande vänlighet har fått mig att besluta hur jag vill skriva och om vad. Coachingsamtalen har varit långa nog för att jag skulle kunna slappna av och vara med och skapa mina karaktärer.

    Åsa Fabricius, office manager, Köpenhamn

  • Att jag plötsligt fått redskap att se på mina föräldrar med distans, hjälper mig att förstå, vilket gör det lättare att börja skriva om dem. Jag begriper att det inte finns några slutgiltiga tolkningar. Du har varit mycket flexibel under samtalen. Jag var lite ofokuserad och hade inte någon lång text med mig, men vi hittade med hjälp av enneagrammet verkligt värdefulla frågor runt karaktärerna som gav mig hjälp att se sammanhangen och få inspiration att skriva. Tänk, att du kunde hjälpa mig hitta detta!

    Elisabet, lärare, Uddevalla

  • Coachingsamtalen har betytt väldigt mycket. Det är i samtalen som jag hittat vägen till slutförandet. Tillsammans med Veronica, som tagit mig i handen och försiktigt fört mig framåt, har jag kommit till beslut! Tiden för coachningsamtalen har varit generöst tilltagen och mycket bra med 3 tillfällen. Då hinner man tänka och utvecklas i väntan på nästa.

    Maj Mod, ekonom, Göteborg


Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Kreativ helg • Skrivande och praktiskt arbete, 1-3 september 2017

Kursen har redan ägt rum.