Boka din plats!

10 maj 2017

Kostnadsfri författartimme på webben kl 19.00-20.00

Drömmer du om att skriva en bok? Behöver du få hjälp att strukturera dina idéer? Önskar du få dina karaktärer att bli än mer trovärdiga? Kom till den kostnadsfria författartimmen! Vi samtalar om dina och gruppens frågeställningar.

Jag erbjuder dig en kostnadsfri timme på webben, där vi samtalar om dina och gruppens funderingar kring skrivandet. Du ställer de frågor som är aktuella för dig. Vid varje författartimme kan högst 6 personer delta.

Samtal på webben? Inte alls krångligt!

Det är mycket enkelt att komma fram till samtalet. Jag skickar en länk och det enda du behöver göra är att klicka på den…. och du är framme! Du får länken en någon dag i förväg och kan i lugn och ro pröva länken.

För dig som inte redan gått en kurs

Endast du som inte tidigare deltagit i någon av mina skrivarkurser eller varit med på en kostnadsfri författartimme kan anmäla dig.

Så här går en författartimme till

Var och en börjar med att mycket kortfattat presentera ett samtalsämne. Några klipp från deltagares behov: 
– Jag vlll skriva en självbiografi. Har en massa anteckningar och vet inte hur jag ska få ihop det. 
– Jag vill få tips på hur jag kan bygga karaktärer som inte hela tiden liknar mig själv. 
– I min refusering stor det att jag behöver en tydligare dramaturgi och jag vill få lite hjälp med det. 
– Jag vill skriva barnböcker för 5-åringar och undrar vad jag ska tänka på för att det ska bli bra. 
– När kan man skicka sitt manus till ett förlag? 
– Hur gör man för att få läsaren att sugas in och fängslas av berättelsen? 

Så här säger tidigare deltagare

 • Nu förstår jag hur jag kan göra för att komma igång med mitt skrivprojekt.
 • Den dramatiska kurvan, den kommer jag att minnas!
 • Så inspirerad jag är och så mycket vi hann med under bara en timme.
 • Blev nyfiken på Enneagrammet för jag vill skapa trovärdiga fiktiva karaktärer.
 • Åh, tack för att jag fick vara med!
 • Så härligt att möta andra skrivande människor. Jag har ingen att prata med om detta intresse.

Önskar du information om vad min grundkurs innehåller? Klicka här.

Kursstart: onsdag 10 maj kl. 19:00
Kursslut: onsdag 10 maj kl. 20:00

Plats: Vid närmaste dator. 
Samtalsledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002 
Kostnad: Kostnadsfritt. (Värde 600 kr) Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan skrivintresserad person.

Eftersom dessa Författartimmar är mycket populära med många på väntelistan, använder jag mig av en ”no-show-avgift”. Om du uteblir och inte överlåtit din plats till annan skrivintresserad person, faktureras du på 600 kr inkl moms. Blir du sjuk och kan visa läkarintyg betalar du inget.

 • Veronica är en livlig samtalspartner. Hon skapar en trygg stämning som gör att man törs lägga fram sina idéer. På ett uppmuntrande och inkännande sätt lirkar hon fram de problem i skrivandet som man står inför och hon har ett starkt teoretiskt ramverk som ibland får en att häpna - jaha! Är det mittpunkten jag kämpar med?! Nu inser jag att min 'hjälpare’ inte är tillräckligt tredimensionell än! 

  Veronica har förflyttat perspektivet på mitt skrivande och fått mig att inse att det finns en hel del hjälp och skrivteori tillgänglig - om man bara vågar! 

  Joanna Ahlkvist, chefredaktör för tidskriften Moderna Läkare, Nyköping

 • Veronica är den person i Skrivarsverige som gett mig de mest konstruktiva och initierade responserna. Veronica har en förmåga att på ett mjukt sätt poängtera det grundläggande i en historia, att konstruktivt förmedla vad som kan göras bättre i en text, utan att nedvärdera eller ifrågasätta. Hon bidrar med idéer som utvecklar dramaturgin, som gör att jag kan jobba vidare med mitt skrivande, få tillbaka hoppet om att jag kan och att det är idé med att fortsätta. 

  Anders Strigén, revisor, Hyssna • Jag gick en skrivarkurs med Veronica för fyra år sedan och min bok började ta form. Under skrivprocessen har jag sedan fått värdefulla råd från lektörer som hjälpt mig med texten på olika sätt, men när boken var klar kunde jag ändå inte släppa tanken på att något fattades. Hur jag än ansträngde mig för att leta, hittade jag inte något konkret. Det blev bara en massa frågor hängande i luften. Veronicas coaching blev helt avgörande. Det som jag haft så svårt att se på egen hand, blev plötsligt självklart och synligt. 

  Astrid Hyllsjö, föreläsare, Lekeryd

   

   

 • Dramaturgi – vad är det?

  Den metod som jag utvecklat har dramaturgin som utgångspunkt. Dramaturgin är det mest effektiva verktyget när vi vill utveckla eller förbättra vår berättelse. Alla som skapar teater och film använder dramaturgin som hjälpmedel och många litterära författare utnyttjar kraften i dramaturgin för att nå framgångar i sitt skrivande. Men, tyvärr är det väldigt få yrkesmän och kvinnor som vill avslöja på vilket sätt de dragit nytta av dramaturgins regelverk i sitt författande. Hemlighetsmakeriet är påtagligt. Min önskan är att dramaturgin ska få bli vars och ens egendom. Under mina kurser vill jag avslöja hur du kan utvecklas i ditt skrivandet med hjälp av dramaturgin.

 • Fiktivt eller självbiografiskt skrivande?

  Fördjupningskursen passar både dig som skriver fiktiva och självbiografiska berättelser. Under fördjupningskursen fortsätter vi där vi slutade på grundkursen och arbetar med struktur, karaktärsutveckling och gestaltning. Din förståelse för berättandets grammatik fördjupas och du får ännu lättare att sortera och strukturera ditt material – placera karaktärer och händelse kring den röda tråden – och göra din berättelse läsvärd och intressant.

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur).
Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.
Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.
Läs mera om bakgrunden här: Personligt Bakgrund

Anmälan stängd. Kostnadsfri författartimme på webben kl 19.00-20.00, 10 maj 2017

Kursen har redan ägt rum.