Skrivarkurs online i direktsändning – hur funkar det?

Skrivarkurs online i direktsändning – hur funkar det?

Denna typ av onlinekurs innebär att vi kopplar upp oss via det välfungerande programmet Zoom och möts med våra datorer i direktsändning. Vi ser varandra och pratar med varandra. Eftersom vi oftast möts i en mindre grupp, funkar det att vi nu och då pratar där alla har sina mikrofoner på. Medan jag föreläser och deltagarna skriver stänger vi alltid av mikrofonerna.

Skrivarkurs online i direktsändning

Precis som när vi möts till skrivarkurs i en kurslokal, föreläser jag under denna skrivarkurs online i direktsändning, medan jag visar mina powerpoint-bilder. Hela tiden syns även mitt ansikte i bild.

Textrespons i digitala grupprum

Gruppen delas slumpmässigt in i responspar i digitala rum. Du får hela tiden en ny responspartner. Här ger du och din skrivkamrat respons på varandras texter utifrån färdiga frågeställningar. Jag tittar under korta stunder in i de digitala grupprummen för att se att ni har det bra och att allt fungerar.

Gemenskap

Detta sätt att gå en en skrivarkurs online i direktsändning, skiljer sig helt och hållet från en traditionell webbkurs, där du sitter för dig själv och arbetar med olika uppgifter. I denna onlinekurs i direktsändning blir du inspirerad av gemenskapen i gruppen och vi är tillsammans under hela kursen. Trots att vi är ”anonyma” och presenterar oss endast med våra förnamn, lär vi känna varandra medan vi tolkar och samtalar om varandras texter. Vänskapsband kan uppstå som fortsätter och blir värdefulla även efter skrivarkursen.

Läs mer här.

Vem är jag som skriver bloggen?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002.
Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren.
Se film om grundkursen – intervju från bokmässan.
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Vill du veta hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Du får veta vad mina skrivarkurser innehåller och hur de är upplagda. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. 

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, sms:a mig på telefon 073-90 12 12 5. Meddela ditt namn, din mailadress och ditt ärende, så hör jag av mig inom 24 timmar.