Boka din plats!

23 mars 2024

Symbolernas dag i Nässjö

Välkommen till en träff kring temat ”Tillit till ovissheten”. Tillsammans utforskar vi de utmaningar som möter oss i vardagen. Vi riktar oss till dig som vill lyssna, reflektera och dela dina livserfarenheter och som tycker det är spännande att möta nya människor. Inga förkunskaper kvävs. Vi samtalar och gör inga övningar där vi skriver. Max 6 deltagare.

Symbolspråk

Vi använder symbolspråket oftare än vi tror. Symboler hjälper oss att skapa helhet och förståelse i våra liv. Människan har alltid uttryckt sina känslor och upplevelser i symboler. Det är i form av symboliska bilder, berättelser och andra kreativa uttryck som vår omedvetna kunskap om oss själva visar sig. Symbolspråket är en inspirerande väg till självkännedom som hjälper oss att hitta balans och tillit i livet. 

Symbolföreningen och symbolernas dag

Symbolföreningen använder symboliska uttryckssätt som inspirerar människor att växa och utvecklas. Det kan handla om form, färg, bild, saga, myt eller berättelse, drömmar, rörelse, dans och musik.

Varje år kring vårdagjämningen bjuder medlemmar på olika platser i landet in till ”Symbolernas dag” med olika typer av träffar. Denna dag har nu blivit en tradition och ett tillfälle att ses för att dela symbolernas olika uttryck.

Bildkort som utgångspunkt

Vi använder bildkort som utgångspunkt för våra samtal. Med en kopp te, bröd och ost avrundar vi träffen, som i sin helhet är kostnadsfri. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas.

Bildkort: Cape © Marina Lukyanova och Moritz Egetmeye & OH-verlag. Klicka här för att läsa mer om bildkorten.

Välkommen!

Vi som inbjuder är Elisabeth Miller Hellqvist, socionom och symbolterapeut & Veronica Grönte, lärare och författare till skrivhandledningen Pennvässaren.

Bildkort: Habitat © Christian Gronau & OH-verlag. Klicka här för att läsa mer om bildkorten.

Röster från tidigare workshop

✏️

– En bild säger mer än tusen ord, och bildkorten kan användas på mer än tusen sätt …
Jag har under många år använt bildkorten i berättarkurser, enskilda samtal med klienter, för egen del för att sätta fart på kreativiteten och tillsammans med en kär vän för att lära känna varandra bättre.

OH-korten öppnar upp för kommunikation på ett kreativt, varsamt och oväntat sätt. Kommunikation både inåt och utåt, med sig själv och andra.
Iréne Ödmark Hall, gymnasielärare, symbolpedagog och EFT-terapeut, Stockholm

✏️

– Alla övningar fungerar och jag uppskattar de vackra korten väldigt mycket. Jag var intresserad att se om jag skulle kunna använda RESILIO-korten som ett komplement i mitt arbete som terapeut och handledare. Jag kommer använda dem en förstärkare i samtal eller som ett sätt att starta en session på.
Karin Ramhöj, dipl. gestaltterapeut och handledare, Uppsala 

✏️

– Jag har haft OH-korten i 10 år och tidigare använt dem i grupparbete som uppvärmningsövningar inför bildterapeutiskt arbete. Övningarna påminde mig om den kraft som symboler besitter och hur förtätad, viktig information som kommer fram även i relativt enkla, korta övningar.

Jag skulle gärna använda OH-korten i kollegial handledning tillsammans med kollegor som också är utbildade i kreativt gestaltande terapier. Jag skulle också kunna tänka mig att använda dem för ökad självkännedom och som stöd när beslut ska fattas.
Åsa Viklund, socionom & konstterapeut, Göteborg

Var och när?

Ort
Vi möts i Nässjö. Adress meddelas när du anmält dig.

Kursstart: lördag 23 mars kl. 14:30
Kursslut: lördag 23 mars kl. 17:30

Kostnadsfritt: 0 kr (inkl. moms) Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas.

Bildkort: OH & Personita © Ely Raman & OH-verlag. Klicka här för att läsa mer om bildkorten.

Symbolföreningen

Läs mer om symbolföreningen. Hemsida & Facebook.

Utbildning till symbolpedagog

Utbildning till symbolpedagog ges i Jämshög och i Mönsterås.

.

Anmälan stängd. Symbolernas dag i Nässjö, 23 mars 2024

Kursen har redan ägt rum.