Boka din plats!

3 februari 2019

Kostnadsfri skriv- och författarträff i Malmö

Ewa Klingberg, författare som toppar försäljningslistorna i Sverige och Veronica Grönte, nyskapande skrivarkursledare inbjuder till en trivsam, inspirerande och kostnadsfri skriv- och författarträff i Malmö. Du behöver anmäla dig och din anmälan är bindande.

Vad händer under skriv- och författarträffen?

Veronica Grönte introducerar dig i skrivandets värld genom att visa hur du kan strukturera din berättelse för att få en framåtrörelse och en röd tråd. Hon introducerar användbara interaktiva bildkort som fungerar som språngbräda för din fantasi. Inga skrivövningar under kvällen.

Ewa Klingberg berättar om sitt författarskap och sin framgångssaga, Huskvarnaserien ”Lånat silver och krossat glas”, ”Manglade dukar och vikta servetter” och ”Vaxade juveler och brända hjärtan” som kom under hösten 2018. Du bör ha läst de båda första böckerna för att få ut maximalt av kvällen.

Om Ewa Klingberg – Sveriges nya Feelgood-drottning

Huskvarnasviten är samlingsnamnet på en serie feelgoodromaner som i dagsläget är tänkt att omfatta fem delar. Den första Manglade dukar och vikta servetterkom i maj 2017 då den gick upp som etta på Adlibris topplista alla kategorier. Den blev också månadens pärla och nominerades till årets ljudbok. Bonniers bokklubb lyfte fram den som ordinarie bok och senare som premiebok. Förlagsupplagan trycktes till två gånger.

I maj 2018 kom pocketen som gick till tilltryck två gånger inom fjorton dagar från utgivningen. Adlibris beställde en hel pall. Boken toppade både pocketlistan och den skönlitterära listan. Sammanlagt trycktes pocketen fem gånger.

I slutet av samma månad släpptes uppföljaren Lånat silver och krossat glas, som bland annat blev månadsbok i Bonniers bokklubb och i Lyssnarklubben som MP3. Den kommer i pocket under vecka 51, 2018.

Del tre i Huskvarnasviten, Vaxade juveler och brända hjärtansläpptes i oktober 2018 och fick tryckas till redan efter tio dagar. Också den ordinarie bok i Bonniers bokklubb och Lyssnarklubben.

OBS! Läs de två första böckerna före kvällen!

Om Veronica Grönte – Nyskapande inom kreativt skrivande

Sedan 1997 har Veronica Grönte inbjudit till skrivarkurser för olika målgrupper. 
Hon var först ut med att designa grafer och scheman för att underlätta arbetet med berättelsens röda tråd. De skrivmallar som hon konstruerat hjälper författaren att förstå hur läsaren blir fängslad.

Genom kortfilmsanalyser bygger Veronica upp förståelsen för hur den spännande berättelsen skapas och under hennes grundkurser får varje deltagare utforma en grovplanering av sin story. 

Veronica Gröntes metodik är idag mer aktuell än någonsin och finns dokumenterad i skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur 2002.

Anmälan är bindande med no-show-avgift

Din anmälan är bindande. Om du får förhinder, hör av dig i mycket god tid. Ifall du uteblir och inte överlåtit din plats till annan intresserad person, faktureras du 500 kr inkl moms. Blir du sjuk och kan visa läkarintyg betalar du ingen no-show-avgift. 

Kom tidigare och delta i Prova-på-skrivarkursen!

Samma dag och på samma plats kl 11-16 kan du delta i Prova-på-skrivarkursen! Läs mer och anmäl dig här.

Vi samarbetar med studieförbundet Sensus

Tid och plats

Datum: Söndag 3 februari kl 17.30-20.00
Plats: Vi möts centralt i Malmö, cirka 10 minuters promenad från Centralstationen. Du får adressen när du anmält dig.
Det blir ingen förtäring under kvällen.

.

Anmälan stängd. Kostnadsfri skriv- och författarträff i Malmö, 3 februari 2019

Kursen har redan ägt rum.