Fotograf: Marita Olsson, Olofström

Vinnarna presenteras!

Skrolla ner för att finna vinnartexterna och deras författare.

Upp till 5 vinster delas ut

Vinstalternativ 1
Presentkort, värde 300 kr. Med presentkortet kan du göra din egen bok på Solentro. Du skapar en fotobok eller en bok med endast text.

Solentro

Vinstalternativ 2
Skrivarkväl via Zoom värde 375 kr: ”Skrivglädje! Bli av med din skrivkramp på 2 timmar!” Datum: 18 oktober kl 19-21. Klicka här för att läsa mer om denna inspirerande och glädjefyllda skrivarkväll. Bildkort © OH-cards.com, beställes i Sverige via bildkort.nu.

Deadline 30 sept

Deadline för tävlingen är 30 sept. Vinnarna utses i samarbete med Marita Olsson och mig, Veronica Grönte. Beslutet kan inte överklagas. Texter med vinnarnas namn publiceras i Inspirationsbrevet från Författarskola.se samt på Facebook. Varje vinnare får dessutom ett personligt meddelande via mail. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Skrivartävlingen arrangeras av Författarskola.se

Jag som inbjuder till tävlingen heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan 25 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. Foto: Marita Olsson som är denna skrivartävlings fotograf.
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. 
Läs om hur jag kan hjälpa dig i ditt eget skrivande. Läs om skrivarkurserna.

pennvassaren_2

Läs om min skrivhandledning, Pennvässaren/Studentlitteratur. Har du frågor, maila mig: veronica@forfattarskola.se

Inspirationsbrev – få skrivtips och kursinformation

Klicka här och få ett exempel på vad ett inspirationsbrev kan innehålla. Jag skickar ut brevet nu och då, ger skrivtips och informerar om mina kurser. Klicka här för att anmäla dig. Du kan avregistrera dig när du vill.

Välkommen till en skrivarkurs i vinter!

 ✏️ 11-15 jan • Skrivardagar i mitt hem i Nässjö – max 8 deltagare
Eget skrivande, textsamtal i grupp och enskild coaching
Klicka här för att läsa mer.
Vill du läsa referenser från en liknande kurs på sommaren? Klicka här!

✏️ 27-29 jan • Grundkurs i mitt hem i Nässjö – max 8 deltagare
 
Eget skrivande, textsamtal i grupp och enskild coaching
Klicka här för att läsa mer.
Vill du läsa referenser från tidigare grundkurser i NässjöKlicka här!

✏️ 8-12 februari • Självbiografisk grundkurs i mitt hem i Nässjö
Få en röd tråd i din berättelse och fängsla läsaren.
Klicka här för att läsa mer.

Vill du veta mer om skrivarkurserna? Jag ringer upp dig!

Jag bjuder dig på ett kostnadsfritt inspirationssamtal, för att du ska bättre ska förstå vad de olika skrivarkurserna innehåller och kunna välja den som passar dig bäst. Klicka här för att boka en tid, så ringer jag upp dig. Ifall det inte finns någon tid som passar dig, skicka ett mail: veronica@forfattarskolas.se så hör jag av mig.

Presentation av vinnartexterna

🌷

Morgonmossan kittlar mina nakna fötter.
Den skog jag badar i är den jag känner utan och innan.
Så långt ögat når är träden mina vänner.
Allt omfamnar, ingenting skrämmer.
Lägger mig på den mjuka stenen och vilar kinden mot dess kropp.
Varm är doften när den våta natten dunstar.
Spindeln vittjar sitt glittrande nät, en fluga har sett sin sista natt.
Studerar en myras eviga kamp, sveper koftan om mig.
En ny dag väntar som välkomnar och lockar.
Beger mig hem till barn, frukost, jobb, plikter och vardag.
Tack min vän skogen för den här stunden.
Vi ses igen.

Carina Åslund

🌷

Gryningsljuset målade en stig på den mossmjuka marken och mina stövlar lämnade ljudlösa små avtryck i mattan.

Grenarnas knotiga fingrar pekade djupare in i den daggdoftande skogen. Allt var vackert och beslöjat men jag kunde förnimma en spänning.

Vinden höll andan i väntan på ögonblicket och någonstans anade jag att denna morgon skulle bli till en återkommande dröm där varje höstlöv, sten och insekt fastnat som på en film som spelas om och om igen.

Snart skulle barndomen vara förbi och före. I gläntan skulle jag strax möta honom, förlora min kompass och aldrig mer hitta vägen tillbaka.

Anna Stenlund

🌷

Det är här jag bor,
bland de gåtfulla
och vackra träden.

Jag bor också
på de vidsträckta ängarna,
i det doftande gräset
och på de varma
sandstränderna.

Jag bor i vinden,
i buskarna
och bland djuren.
Jag finns överallt.

Det är jag
som är naturen.
Och det enda
som plågar mig,
är den expanderande
mänskligheten.

Pär Dunge

🌷

aldrig
har dagen
varit så mörk

aldrig
har tystnaden
varit så ljudlig

aldrig
har det hårda
varit så mjukt

och så fullt
av liv

som
i gammelskogen

Birk Andersson

🌷

Sida vid sida
nära varandra
i ljus och mörker
står stammarna
de krumma och de raka

Små och stora grannar
delar blåbärsriset
grenarna krokar arm
tar varandra i hand
blad och barr hälsar varandra

Stormen rister i barken
fäller den högste till marken
ger plats
åt den minste

Birgit Fankhauser

🌷

Låt mig omfamnas av ditt rum
Fly in i ditt gröna
Vila mina trötta fötter i din mossa

Låt mig andas din friska luft
Gömma mig bland träden
Skyddas under dina kronor

Låt mig känna din stillhet
Insupa doften av din växtlighet
Se solen dansa mellan lövverk och gran

Här vill jag omfamnas
Här vill jag andas
Här vill jag vila

Sofia-Kristina Carling