På skrivarkursen samtalar vi om våra texter

Vinn skrivarkurs online i direktsändning! • Värde 2999-3990 kr

6 vinster i potten!

1:a pris • Skrivarkurs, min grundkurs i dramaturgi och gestaltning med enneagrammet, 21 och 28 mars. Värde 2990-3990 kr. Dessutom vinner 5 personer skrivarkursen Skrivglädje online i direktsändning 20 april kl 19-21. Värde 275 -375 kr.

Få bästa starten på ditt skrivprojekt!

Tävlingen är ett samarbete mellan Solentro, alltså bröderna Tobias och Hampus och mig, Veronica.

Vem kan delta i tävlingen?

Endast du kan delta som inte tidigare vunnit min grundkurs eller min Prova-på-skrivarkurs. Om du är författare och givit ut en eller flera böcker på etablerade förlag kan du inte heller delta. Har du givit ut din bok på eget förlag är du välkommen att delta.

Gör så här!

  1. För att tävla behöver du gå in på http://www.solentro.se och klicka på gilla-knappen överst på sidan.
  2. Anmäl dig i formuläret längst ner på denna sida genom att svara på frågorna och motivera varför du vill vinna en plats på skrivarkursen.
  3. Du skickar in ditt tävlingsbidrag senast måndagen den 15 februari.

Regler

Vinnare meddelas inom en vecka efter deadline.
Veronica Grönte väljer ut vinnarna.
Beslutet kan inte överklagas.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Vinstvärde

2990-3990 kr •  2-dagars skrivarkurs online (1 vinst)
275-375 kr • Skrivglädje online (5 vinster)

Vem är jag som leder skrivarkursen?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.  Foto: Marita Olsson

Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan.

Mina egna dramaturgiska förpackningar

För att jag själv skulle kunna förstå dramaturgins hemliga kod, skapade jag mina egna modeller som är unika och skyddade av upphovsrättslagen. Den ena förpackningen heter Hinderbanan (ovan) och kurvan som finns här nedan har också både start och mål och heter Den befolkade utvecklingskurvan. Mina förklaringar och övriga verktyg som kombineras med mina dramaturgiska kurvor bidrar till att du förstår sammanhangen och kan göra kunskapen till din egen. Ofta hör jag kursdeltagare säga: ”Den här kunskapen hade jag behövt för länge sedan.” Då är det oftast både mina dramaturgiska kurvor och mina designade övningar för gestaltning och struktur som åsyftas.

Anonymitet och trygghet

För att ytterligare kunna fokusera helhjärtat på skrivövningar och respons är deltagarna anonyma inför varandra. Du presenterar dig med ditt förnamn när du registrerar dig på Zoom. Vad du arbetar med, hur din familj ser ut, vad du gör på semestern eller vilka skrivambitioner du har lämnar vi därhän. I slutet av kursen finns möjlighet för var och en att presentera sig lite kort.

Metodik i Pennvässaren

Metodiken presenteras i min skrivhandledning Pennvässaren/Studentlitteratur.

pennvassaren_2

Har du frågor, maila mig: veronica@forfattarskola.se

Anmälan