Grundkurs – och vad händer sen? Efter genomgången grundkurs finns en plan. Ingen lämnas åt sitt öde. Författarskola.se erbjuder fortsättning och fördjupning på fyra olika sätt.

Här berättar jag om fortsättningskursen.

Skärmavbild 2014-11-02 kl. 22.26.52

1. Fördjupningskurs hemma hos mig på torpet

Varje sommar inbjuds till fördjupningskurs i mitt sommarparadis i södra Småland. För att delta krävs att du först gått grundkurs i MaketeMetoden i verkliga livet. Under fördjupningskursen arbetar vi vidare med struktur, premiss, karaktärsutveckling, gestaltning mm. Här en film från en grundkurs på torpet.

Skärmavbild 2014-10-26 kl. 15.49.22

2. Fördjupningskurs hemma hos mig i Nässjö

Varje sommar inbjuds till fördjupningskurs i mitt sommarparadis i södra Småland. För att delta krävs att du först gått grundkurs i MaketeMetoden i verkliga livet. Under fördjupningskursen arbetar vi vidare med struktur, premiss, karaktärsutveckling, gestaltning mm.

IMG_7477

 

3. Coaching på telefon

Har du kört fast, har du svårt att strukturera ditt material eller vill du bara diskutera ditt skrivprojekt? Veronica erbjuder personlig coaching via telefon. Vi samtalar om din berättelses budskap och röda tråd, om struktur och vändpunkter, om huvudkaraktär och huvudkonflikt. Vi diskuterar olika möjligheter för att skapa trovärdiga karaktärer. Vi samtalar om det som är angeläget för dig och din berättelse.

4. Grundkursen på nytt i verkliga livet

Gå grundkursen igen efter en tid. En repetition av grundkursen ger dig en chans att landa i den nya kunskapen, vilket underlättar ditt skrivande. Grundkursen blir som ny, när du skriver nya texter och får respons av helt nya kursdeltagare. Detta är en effektiv form av fördjupning, har det visat sig.

5. Skrivboken.nu – en författarskola på nätet

För närvarande är Skrivboken.nu under reparation och förnyelse.

Här repeterar du grundkursen, förankrar kunskapen och gör den till din egen.
Du tar emot och ger respons och ökar därmed din medvetenhet om texters uppbyggnad.
Skrivboken.nu har du även möjlighet att arbeta vidare med fördjupningskurs.
Nya övningar och skrivtips läggs in regelbundet.