Tolka detta foto med högst 100 ord.

Fotograf, Marita Olsson, Olofström

Gör så här!

Njut av fotografiet. Gå in i bilden. Tolka fotot genom att skriva en text på det sätt du själv önskar. Tänk på att rytmen har stor betydelse i texten. Du skriver max 100 ord. 

Tips! Låt texten vila över natten

När du skrivit din text, låt den gärna vila över natten. Redigera texten, innan du skickar in den till tävlingen. Jag förbehåller mig rätten att korrigera små missar i texterna.

Vem kan delta i denna amatörtävling?`

Du som älskar att skriva kan delta! Om du arbetar professionellt med skrivande kan du inte skicka in ett bidrag. Minimiålder för deltagandet är 15 år.

Ett bidrag per deltagare

Du kan endast skicka in ett bidrag till tävlingen.

Upp till 5 vinster delas ut

Vinstalternativ 1
Presentkort, värde 300 kr. Med presentkortet kan du göra din egen bok på Solentro. Du skapar en fotobok eller en bok med endast text.

Solentro

Vinstalternativ 2
Skrivarkväl via Zoom värde 375 kr: ”Skrivglädje! Bli av med din skrivkramp på 2 timmar!” Datum: 18 oktober kl 19-21. Klicka här för att läsa mer om denna inspirerande och glädjefyllda skrivarkväll. Bildkort © OH-cards.com, beställes i Sverige via bildkort.nu.

Deadline 30 september

Deadline för tävlingen är 30 september. Vinnarna utses i samarbete med Marita Olsson och mig, Veronica Grönte. Beslutet kan inte överklagas. Texter med vinnarnas namn publiceras i Inspirationsbrevet från Författarskola.se samt på Facebook. Varje vinnare får dessutom ett personligt meddelande via mail. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Skrivartävlingen arrangeras av Författarskola.se

Jag som inbjuder till tävlingen heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan 25 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. Foto: Marita Olsson som är denna skrivartävlings fotograf.
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. 
Läs om hur jag kan hjälpa dig i ditt eget skrivande. Läs om skrivarkurserna.

pennvassaren_2

Läs om min skrivhandledning, Pennvässaren/Studentlitteratur. Har du frågor, maila mig: veronica@forfattarskola.se

Välkommen till en självbiografisk skrivarkurs i november!

Klicka här för att läsa om den självbiografiska skrivarkursen 8-12 februari, om skrivarkväll via Zoom 18 oktober och skrivarträff för dig som bor i Nässjö kommun 3 oktober.

Vill du att jag slår dig en signal?

Jag bjuder dig på ett kostnadsfritt inspirationssamtal, för att du ska bättre ska förstå vad de olika skrivarkurserna innehåller och kunna välja den som passar dig bäst. Klicka här för att boka en tid, så ringer jag upp dig. Ifall det inte finns någon tid som passar dig, skicka ett mail: veronica@forfattarskolas.se så hör jag av mig.

Inspirationsbrev – få skrivtips och kursinformation

Klicka här och få ett exempel på vad ett inspirationsbrev kan innehålla. Jag skickar ut brevet nu och då, ger skrivtips och informerar om mina kurser. Klicka här för att anmäla dig. Du kan avregistrera dig när du vill.

Anmälan till skrivartävlingen:

Skrivartävling 30 september 2022 • Marita Olsson - Vinn ett presentkort! (1)

Skriv din text och fyll i dina kontaktuppgifter.

Steg 1 av 2