Målning av Jan Karlsson. Klicka här för att se fler av Janes akvareller på hennes Facebooksida.

Vilken är din upplevelse av bilden?

Gör så här!

Skriv en miniberättelse med början, mitt och slut eller formulera en dikt eller en reflektion. Texten innehåller max 100 ord. Tänk på att rytmen har betydelse i texten, även om den inte är utformad som en dikt.

Tips! Låt texten vila över natten

När du skrivit din text, låt den gärna vila över natten. Redigera texten, innan du skickar in den till tävlingen. Jag förbehåller mig rätten att korrigera små missar i texterna.

Vem kan delta i tävlingen?`

Du som älskar att skriva kan delta! Om du är skrivpedagog eller arbetar som tex skrivarkursledare, lektör eller har gett ut en bok på traditionellt förlag kan du inte delta. Minimiålder för deltagandet är 15 år.

Ett bidrag per deltagare

Du kan endast skicka in ett bidrag till tävlingen.

Minst 5 vinster

Minst 5 vinster delas ut. Vinn presentkort till skapande av bok och som bonus en skrivarträff online.

Vinst: Presentkort, värde 300 kr/st. Med presentkortet kan du göra din egen bok på Solentro. Du skapar en fotobok eller en bok med endast text.
Bonusvinst: Som bonus får du även en kostnadsfri plats på skrivarträffen 15 mars: Skrivglädje! Bota din skrivkramp på 2 timmar! En lekfull och kreativ skrivarkväll, värde 475 kr. Klicka här för att läsa mer om skrivarträffen.

Deadline 7 mars

Deadline för tävlingen är 7 mars. Vinnarna utses i samarbete med Jane Karlsson och mig, Veronica Grönte. Beslutet kan inte överklagas. Texter med vinnarnas namn publiceras i Inspirationsbrevet från Författarskola.se samt på Facebook. Varje vinnare får dessutom ett personligt meddelande via mail. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Skrivartävlingen arrangeras av Författarskola.se

Jag som inbjuder till tävlingen heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.  Foto: Marita Olsson
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. 
Läs om hur jag kan hjälpa dig i ditt eget skrivande. Läs om skrivarkurserna.

pennvassaren_2

Läs om min skrivhandledning, Pennvässaren/Studentlitteratur. Har du frågor, maila mig: veronica@forfattarskola.se

Har du sett vilka skrivarkurser jag inbjuder till?

Klicka här och botanisera bland kurserna!

Inspirationsbrev – få skrivtips och kursinformation

Klicka här och få ett exempel på vad ett inspirationsbrev kan innehålla. Jag skickar ut brevet nu och då, ger skrivtips och informerar om mina kurser. Klicka här för att anmäla dig. Du kan avregistrera dig när du vill.

Vill du att jag slår dig en signal?

Jag bjuder dig på ett kostnadsfritt inspirationssamtal, för att du ska bättre ska förstå vad de olika kurserna innehåller och kunna välja den som passar dig bäst. Klicka här för att boka en tid, så ringer jag upp dig.
Ifall det inte finns någon tid som passar dig, skicka ett mail: veronica@forfattarskolas.se eller sms 073-90 12 125, så hör jag av mig. 

Anmälan till skrivartävlingen:

Skrivartävling 7 mars 2022 • Jane Karlsson - Vinn ett presentkort

Skriv din text och fyll i dina kontaktuppgifter.

Steg 1 av 3