Bildkort från OH-serien som utgångspunkt – max 100 ord

Bilderna kommer från kordleken Resilio – konstnär: Emilie Marti

Under mina skrivarkurser bryter jag nu och då av med kortskrivande då bildkort inspirerar. Bildkorten hjälper deltagarna att hitta tillbaka till sin kreativitet, släppa prestationskraven och bli av med skrivkrampen. Korten är spridda över hela världen och används i terapi och coaching eller i helt privata sammanhang för att stimulera, underlätta och fördjupa samtal.

Det blir så spännande!

Det blir så otroligt spännande att upptäcka hur olika motiven tolkas och på hur många olika sätt orden kan användas!

Inspireras av förra tävlingens texter!

Klicka här för att läsa och inspireras av förra skrivartävlingens vinnartexter då bildkort och ord också var utgångspunkten.

Gör så här!

Följ instruktionen och skriv in din text i formuläret längst ner på sidan.

  1. Låt din text starta med följande ord: Ingen hade kunnat ana…
  2. Arbeta dig igenom bildkorten från vänster till höger.
  3. Du ”skriver av” och tolkar akvarellerna på ditt eget sätt och skriver texten i den form du själv önskar.
  4. Följande ord ska ingå i texten: MINNE, HAMMARE, TESKED och KÄRLEK. Du kan böja orden: minnena, teskedarna osv. I texten använder du orden i den ordning du själv bestämmer och du kan ha med samma ord vid flera tillfällen om du vill. Du skriver de 4 orden med VERSALER i texten för att det ska bli enkelt för mig att se dem. 
  5. Sätt klockan på ca 10 minuter och börja skriva på en gång! Max 100 ord. 

Varför kombinera bilder och ord?

Under mina skrivarkurser visar det sig hela tiden hur förlösande det är att använda bilder tillsammans med given början och förutbestämda ord. Vägledning kommer genom de ord som är utgångspunkten och texten blir en helt annan än om inspirationen endast kommit från bildkorten. Det blir spännande att upptäcka hur olika bilderna och orden kan tolkas!

Varför skriva med tidsbegränsning?

Om du deltagit i en av mina kurser hade jag gett dig en tidsbegränsning för att skriva texten. Skyndsamheten låter orden rinna till utan att du hinner tänka och du blir ofta mer nöjd med denna snabbskrivna text än om du hade haft en hel dag till ditt förfogande. ”Var fick jag det här ifrån”, frågar du dig kanske. Därför föreslår jag att du begränsar tiden genom att sätta klockan.

Tips! Låt texten vila över natten

När du skrivit din text, låt den gärna vila över natten. Redigera texten, innan du skickar in den till tävlingen. Se efter så att du har skrivit de 4 orden med versaler. Jag förbehåller mig rätten att korrigera små missar i texterna.

Vem kan delta i denna amatörtävling?`

Du som älskar att skriva kan delta! Om du arbetar professionellt med skrivande kan du inte skicka in ett bidrag. Minimiålder för deltagandet är 15 år.

Ett bidrag per deltagare

Du kan endast skicka in ett bidrag till tävlingen.

Upp till 5 vinster delas ut

Vinstalternativ 1
Presentkort, värde 300 kr. Med presentkortet kan du göra din egen bok på Solentro. Du skapar en fotobok eller en bok med endast text.

Solentro

Vinstalternativ 2
Skrivarkväl via Zoom värde 375 kr: ”Skrivglädje! Bli av med din skrivkramp på 2 timmar!” Datum: tisdag 6 december kl 19-21. Klicka här för att läsa mer om denna inspirerande och glädjefyllda skrivarkväll. Bildkort © OH-cards.com, beställes i Sverige via bildkort.nu.

Deadline 10 november

Deadline för tävlingen är 10 november. Vinnarna utses av mig, Veronica Grönte. Beslutet kan inte överklagas. Texter med vinnarnas namn publiceras i Inspirationsbrevet från Författarskola.se samt på Facebook. Varje vinnare får dessutom ett personligt meddelande via mail. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Skrivartävlingen arrangeras av Författarskola.se

Jag som inbjuder till tävlingen heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan 25 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. Foto: Marita Olsson 
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. 
Läs om hur jag kan hjälpa dig i ditt eget skrivande. Läs om skrivarkurserna.

pennvassaren_2

Läs om min skrivhandledning, Pennvässaren/Studentlitteratur. Har du frågor, maila mig: veronica@forfattarskola.se

Välkommen till en skrivarkurs i januari & februari!

11-15 januari
Klicka här för att läsa om den självbiografiska skrivarkursen för kvinnor 11-15 januari.

27-29 januari
Klicka här för att läsa om den självbiografiska skrivarkursen för kvinnor 27-29 januari.

8-12 februari
Klicka här
för att läsa om den självbiografiska skrivarkursen för kvinnor 8-12 februari.

Vill du att jag slår dig en signal?

Jag bjuder dig på ett kostnadsfritt inspirationssamtal, för att du ska bättre ska förstå vad de olika skrivarkurserna innehåller och kunna välja den som passar dig bäst. Klicka här för att boka en tid, så ringer jag upp dig. Ifall det inte finns någon tid som passar dig, skicka ett mail: veronica@forfattarskolas.se så hör jag av mig.

Inspirationsbrev – få skrivtips och kursinformation

Klicka här och få ett exempel på vad ett inspirationsbrev kan innehålla. Jag skickar ut brevet nu och då, ger skrivtips och informerar om mina kurser. Klicka här för att anmäla dig. Du kan avregistrera dig när du vill.

Anmälan till skrivartävlingen:

Skrivartävling 10 nov 2022 • Tolka 4 bildkort - Vinn ett presentkort eller en skrivarkväll via Zoom!

Skriv din text och fyll i dina kontaktuppgifter.

Steg 1 av 2