Målning av Jane Karlsson

Skrivartävlingens vinnare • Tolka Jane Karlssons målning • oktober 2020

3 vinster/presentkort delas ut, värda 300 kr/st.
Presentkortet låter dig göra din egen bok på Solentro.

Eftersom det kom in många vackra texter, valde vi att dela ut 5 priser i stället för 3.
Alla delar 1:a pris

Vinnare

Ella Nordal

Andreas Lindblad

Berit Watkin

Joyce Kirk

Tage Olsson

 

✏️

I ljuset finns ett nu
och i dess skugga vilar minnet
Där mitt emellan sker livet

Jag vet att där marken är mjuk
och där träd värnar
blir skogen min

I ögonblick spelar
ljuset nyanser minut för minut
I skuggan kan jag spara blicken

För var timme för var dag och år
byts på scenen dräkter
Det är tryggt för mig att veta

Precis i skuggan av ljuset
där marken är mjuk och full av färg
det är där jag vilar

Ella Nordal

✏️

Doften av tall och mossa fyller luften. Det enda ljud som hörs är en orre som kluckar från en trädtopp. Med ryggen mot ett träd sitter en man och dricker kaffe och läser morgontidningen. Han har smugit hemifrån för att få en stunds lugn och ro. Mannens hem är ett ockuperat och fyllt med släktingar på besök. Det har inte spelat någon roll vilka vallgravar han grävt. De anfallande har ändå fortsatt komma. Längre ned på den vältrampade stigen hör han ljudet av folk som närmar sig. Med en fikakorg i högsta hugg har släktingarna återigen hittat honom.

Andreas Lindblad

✏️

Kliv rakt in i det skimrande vackra.
Träd långsamt fram, akta dig för kvistar och snår.
Här slutar alla stigar. Ta för dig, njut och vila din själ.
Solstrålar som bländar då du blickar ut mot tidlös natur.

Lyssna noga. Hör hur fåglarna kvittrar till varandra.
Hör hur trädens grenar viska.
Andas, njut av skogens alla dofter.
Mjuk mossa under dina fötter.
Tallarnas långa skuggor bildar ett mönster på marken.

Ta min hand. Här och nu vill jag vara med dig.

Berit Watkin

✏️

Vandrar på jorden med trasiga skor.
Vätan som ständigt sig inåt gror.
Stigen jag går på, så oändligt lång
och skogen skrämmande och alldeles för trång.

Röster som ropar ”Men bli den du är!!”
Ack! Sådan längtan jag inom mig bär.
Men liten och vilsen, väger knappt ett gram.
Önskar rötter som slingrar för att fort ta mig fram.

Träden de glesas och mossan den andas säger ”Nu är jag här”.
Skogen den gröna frodig mig bär.
Till ljuset därframme, där jag tror att JAG är.
Men löven de viskar, ”Du är redan här”.

Joyce Kirk

✏️

Doften av färg, känslan av duk. Bilden av liv. Vår tolkning av naturen, den vi inte längre har tillgång till. Jo men visst, vi är ju en del av den, såklart, men ändå kämpar vi så hårt och anstränger oss. Allt för att slippa förknippas med den. Våra sinnen, alla på samma gång, är sällan aktiva i en skogsglänta.
Istället ser vi den på film, upplever den i spel, känner den på duk, luktar den i tvål eller smakar den i soppan på restaurangen. Men den finns där omkring oss. En stund till. Ett litet ögonblick. Vår sanna natur.

Tage Olsson

Skrivartävlingen arrangeras av Författarskola.se

Veronica Grönte heter jag som inbjuder till skrivartävlingen. Jag är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt legitimerad lärare. 2002 kom min skrivhandledningen ut; Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur..

Läs om hur jag kan hjälpa dig i ditt eget skrivande.
Läs om skrivarkurserna.

pennvassaren_2

Läs om min skrivhandledning, Pennvässaren/Studentlitteratur.

Har du frågor, maila mig: veronica@forfattarskola.se

En ny skrivartävling kommer i november!

Prenumerera på Inspirationsbrevet!

Klicka här för att prenumerera på Inspirationsbrevet, så missar du ingenting!