Vänskap, glädje och kärlek – vad betyder det för barn?

Vinnarna presenteras!

Skrolla ner så hittar du alla vinnartexter tillsammans med namnen på författarna!

Tack till alla er elever som ansträngt er och lyckats formulera en intressant och fängslande text med bara 100 ord! Tack till alla er lärare som engagerat er för att se till att texterna nått mig.

671 texter kom in!

671 texter har kommit in! Med detta stora antal har det varit omöjligt för mig att läsa alla, men väldigt många har jag läst och det har varit mycket svårt att välja ut vinnarna bland alla fina och väl genomarbetade bidrag. Ibland har jag rättat till små misstag i texterna. Du som vunnit har gjort ett mycket bra jobb och dessutom haft lite tur. Jag hoppas att du som vinner kommer att få stor glädje av presentkortet från Solentro som jag skickar till din lärare i ett mail.

Upp till 30 vinster/presentkort utlovades, värda 300 kr/st.
Denna gång delas 38 vinster ut!
Presentkortet låter dig göra din egen bok på Solentro.
Du kan göra en fotobok eller en bok med endast text.
Avgift för frakt och emballage tillkommer: 69 kr   

 


Åk 2
• upp till 5 vinster – det blev 9 vinster.
Åk 3 • upp till 5 vinster – det blev 6 vinster.
Åk 4 • upp till 5 vinster – det blev 7 vinster.
Åk 5 • upp till 5 vinster – det blev 5 vinster.
Åk 6 • upp till 5 vinster – det blev 5 vinster.
Åk 7 • upp till 5 vinster – det blev 6 vinster.

Skriv en text med max 100 ord!

Din text måste vara kort, max 100 ord.

Inspireras av bilden

Skriv en text om varför vänskap, glädje och kärlek är så viktigt för att barn ska må bra.
eller skriv om vad vänskap eller glädje eller kärlek betyder för barn.

Du kan börja så här:
• Jag tycker att…
• Jag önskar att…
• Det är viktigt för barn att…
• Kärlek är…
• Glädje är…
• Vänskap är…
• Eller… börja hur du vill.

Låt texten vila över natten

När du skrivit din text, läs den högt för dig själv och låt den gärna vila över natten. Läs den igen nästa dag. Kanske vill du redigera texten, innan du skickar in den till tävlingen.

Vem kan delta i tävlingen?`

Du som går i åk 2-7 kan delta.

Ett bidrag per deltagare

Du kan endast skicka in ett bidrag till tävlingen.

Skriv själv eller max 3 tillsammans

Du skickar in ditt bidrag själv eller skriver du tillsammans med en eller två klasskamrater. Max 3 personer i gruppen. Om texten vinner får ni varsitt presentkort.

Anmälningsformulär finns längst ner på denna sida

Skrolla ner för att finna anmälningsformuläret. Endast bidrag sända via detta formulär blir godkända.

Deadline fredag 13 maj

Deadline för tävlingen är 13 maj.
Vinnarna utses av mig, Veronica Grönte.
Beslutet kan inte överklagas.
Texter tillsammans med vinnarnas förnamn, skola och ort publiceras i Pennvässarens Inspirationsbrev.
Lärare med vinnare i sin klass får ett mail med elevens personliga rabattkod till Solentro.

Skrivartävlingen arrangeras av Författarskola.se

Jag som inbjuder till tävlingen heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. Foto: Marita Olsson
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa vuxna skrivarkursdeltagare med. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. 
Läs om skrivarkurserna.

Skrivarverkstad som Skapande skola-projekt

Jag arbetar med skrivarverkstad som projekt inom Skapande skola tillsammans med elever i hela barn- och ungdomsskolan, från förskoleklass upp till åk 9. Till olika skolor runt om i landet reser jag.

Genom åren har jag bland annat besökt Växjö, Karlshamn, Huskvarna, Luleå, Sundbyberg, Motala, Ulricehamn, Göteborg, Varberg, Helsingborg, Lund, Gislaved, Mariestad, Lidköping, Kil, Norsjö, Eskilstuna, Stockholm, Trelleborg, Eslöv, Lilla Edet, Ljungby, Ysby, Bollebygd, Borås, Kvillsfors, Holsbybrunn, Mölnlycke, Oskarshamn, Kungsbacka, Härlanda, Strömstad, Huddinge, Jönköping, Halmstad, Teckomatorp, Alvesta, Österbymo, Hedemora, Vimmerby, Kinna, Linköping, Tofteryd, Falköping, Klippan, Kisa, Lindesberg, Värnamo, Tjörn, Kinna, Lammhult, Karlskoga, Torshälla, Torsby, Nöbbele, Mantorp, Mönsterås, Malå, Vara, Kävlinge och under våren har jag mött elever i Skara kommun. Till hösten ser jag fram emot nya äventyr med början i Täby i september!

Till dig som är lärare

Vill du att jag kommer till din skola med min skrivarverkstad? Hör med samordnaren i din kommun om det finns pengar från Kulturrådet att använda och hör sedan av dig till mig!

Läs om min skrivhandledning, Pennvässaren/Studentlitteratur.
Har du frågor, maila mig: veronica@forfattarskola.se

Här kan du läsa vinnartexterna!

Åk 2

✏️

Det är viktigt att ha vänskap, glädje och kärlek. En sorts kärlek är syskonkärlek. Det innebär att syskon har kärlek mellan varandra. Glädje är när man har minst en kompis som stöttar en. Glädje är när man får vara glad och må bra.

Ines, Mellanvångsskolan, Staffanstorp

✏️

Jag tycker man ska va snäll. Man får inte slåss. Man får inte svära i skolan och inte skylla på någon annan. MAN SKA INTE SKYLLA på någon annan.

Ebba, Prästgårdsskolan, Götene

✏️

Vänskap är viktigt för barn, för utan vänner är det inte roligt, det är tråkigt.
Utan vänner är livet tråkigt och man kan inte göra något. Vänner är bra för barn.

Glädje är när det är roligt. Glädje är viktig för barn.
Glädje är bra tycker jag.
Utan Glädje tycker man att allt är tråkigt och inget är roligt. Glädje är när man är Glad.

Kärlek är när man är kär.
Man kan dela med sig kärlek.
Kärlek är bra för barn.
Man kan vara kär i djur, barn eller någon annat.

Linnéa, Prästgårdsskolan, Götene

✏️

Jag tycker att man ska leka med alla. Glädje är att vara med alla. Vänskap är att man är snälla mot varandra. Kärlek är vänner, mamma, pappa, syskon, kramas och pussas. Det är viktigt för barn att vara vänner med alla. Man ska vara snäll mot alla. Man ska dela med sig. Man ska säga fina ord till varandra.

Renée, Mellanvångsskolan, Staffanstorp

✏️

Vänskap är viktigt för att man ska ha roligt.
Jag vill att man ska ha vänskap.
Kärlek är viktigt för barn.
Glädje är viktigt för barn.
Barn ska få kärlek.
Det kännas bra inuti.

Oliver, Mellanvångsskolan, Staffanstorp

✏️

Barn måste sova ordentligt för att må bra och vara pigga. Barn måste äta mycket för kunna leka. Barn måste gå i skolan för att lära sig. Barn måste kunna ha kompisar att leka med. Det är viktigt för barn att ha en familj. Om man är sjuk så är det viktigt att villa. Om man byter skola kan man få nya kompisar.

Simon och Lucas gillar att leka med kompisar. De flesta i Sverige går på sporter för att pigga upp sig och inte bara sitta med skärm. Man ska ha kul tillsammans.

Simon och Lucas, Karstorpskolan norra, Lomma

✏️

Jag tycker att alla barn ska vara glada och att dom ska vara trygga. Glädje är bra för då blir barn glada. Jag önskar att alla ska vara glada på skolan för annars känner de sig inte trygga. Jag känner mig trygg när jag kör fotboll med mina vänner.

Mohammed, Mellanvångsskolan, Staffanstorp

✏️

Kärlek
Kärlek är livsviktigt. Utan kärlek inga romantiska middagar. Inga barn. Vilket betyder att alla skolor och förskolor skulle rivas, vilket är både slöseri med utbildning åt lärarna och pengar. Kärlek kan också bli pinsamt om det är någon i ens klass och man gör slut och träffar personen varje dag fast man inte vill.

Vänskap
Vänskap är livsviktigt det också. Om man inte blir vän med någon har man ingen att leka med.

Glädje
Glädje är viktigt. Om glädjen inte fanns skulle inget vara kul. Lekland skulle vara onödiga. Spel skulle vara onödiga. Onödigt alltså.

Tuva, Karstorpskolan norra, Lomma

✏️

Jag tycker att om någon går ensam på skolgården ska man gå fram till personen och fråga om den vill vara med. Om man ser att någon har trillat och gråter så kan man gå till personen och hjälpa den upp och gå med personen till en vuxen som är ute på skolgården. Det är bra att ha vänner att leka med.

Linnea, Mellanvångsskolan, Staffanstorp

Åk 3

✏️

Vänskap är att man har kompisar som är snälla och man gör saker tillsammans som man gillar.
Vänskap är viktigt och bra för barn för att man ska inte känna sig ensam. Jag tycker också att vänskap är bra för barn så att man kan ha någon att leka med. Vänskap kan också göra att man är lycklig.

Glädje är att man känner sig bra, glad och rolig.

Kärlek kan vara att man är kär men det betyder även om man är älskat av sina föräldrar och kompisar och att de tar hand om en.

Obada, Johannesskolan, Malmö

✏️

Vänskap tycker jag det är när man delar med sig, när till exempel man ser någon som inte har frukt. Glädje är när man gör någon glad.

Kärlek säger jag att det kan vara två olika saker. Den första saken är när man är älskad och den andra är när man är kär i någon.

Agnes, Högåsskolan, Knivsta

✏️

Jag tycker att alla barn ska bli älskade oavsett kön eller hudfärg. Alla barn ska ha vänner och familj. Nu ska jag berätta var kärlek, glädje och vänskap är.

Vi börjar med kärlek och det är något eller någon man gillar som familj, kille/tjej, någon maträtt eller ett djur eller en massa annat. Vänskap är en eller flera vänner som man litar på och som är omtänksamma och snälla. 

Och till slut glädje. Glädje är också familj, någon sak man gillar och blir glad av. Så från och med nu måste alla börja leka med varandra.

Agnes, Flogstaskolan, Uppsala

✏️

Vänner är en väldigt bra sak. Vänner är viktiga. Som en vän ska man försöka peppa sina kompisar och aldrig stjäla saker. Det är viktigt för oss barn att man har kompisar i svåra tider så att de kan göra oss gladare! Om man inte har vänner så kan man vara ledsen för att det inte finns någon vän för dig.

Man kan vara vänner med vem som helst från liten till stor från barn till vuxen. Så länge de är snälla så är de din vän.

Oscar, Hagalundsskolan, Dalby, Lund

✏️

Vi tycker att kärlek är viktigt för barn. Att bli älskad kan vara bra. Kärlek kan betyda olika saker både för vuxna och barn. Kärlek kan betyda att vara kär. Att vara kär är en underbar känsla. Man har någon att älska, och att krama och att hålla kär. När man är kär så är man oftast ihop med någon men inte alltid.

Kärlek kan betyda något annat. Till exempel du är ju inte kär i din mamma eller pappa, men ni har kärlek.
Och det är superviktigt för barn att känna sig älskade och att de har kärlek.

Ruth och Thelma, Stockfallets skola, Karlstad

✏️

Det är alltid vänskapen som övervinner allt. Vänner stöttar en vart man än går och vem man än är. Vänner är det bästa man kan ha. Oavsett vad någon annan säger så är du min vän och jag släpper dig aldrig.

Vänner är obeskrivliga och helt enkelt fantastiska. Om man har en vän så skrattar man varje dag. Det finns inget bättre än en vän. Det är bara fantastiskt.

Timéah, Hagalundsskolan, Dalby, Lund

Åk 4

✏️

Glädje för mig är fotboll, för då får jag umgås med mina kompisar. Jag älskar att röra på mig och utmanas av att sparka boll.

Det bästa jag vet är att vinna. Då känner jag mig lycklig och varm i hela kroppen. Det är en härlig känsla att vinna som ett lag, och förlorar vi så muntrar vi upp varandra igen.

Ville, Sommarhemskolan, Uddevalla

✏️

Att ha en vän sprider glädjen inom en och tiden går så fort när man har kul och man vill inte att det ska ta slut.

När man har en vän så finns den där för dig både i vått och torrt men om man inte har en vän så känns livet grått. Med en vän kan man göra en hel del grejer och det kan vara både med killar och tjejer.

Antonia, Bräckeskolan, Göteborg

✏️

Vänskap är bra för barn för att dom ska känna sig trygga, vara glada och våga hjälpa och fråga om hjälp.

Vänskapen är stor och viktig och alla måste ha vänner som är omtänksamma och man måste kunna gå till skolan utan att ha ont i magen för att man inte känner sig trygg utan man måste kunna gå till skolan och vara glad, känna sig trygg och se fram emot dagen.

Man ska inte känna att man ska bli slagen eller skadad. Saker man kan göra inom vänskapen är att kramas, leka och göra saker som man tycker är roligt.

Alve och Sixten, Margretelundsskolan, Åkersberga

✏️

För oss betyder vänskap att vara trygg med sin vän i alla lägen. Vänskap värmer inombords. Att ha en vänner är en av de bästa sakerna man kan ha.

Vänner och vänskap betyder mer än allt annat i världen. Utan vänskap skulle världen vara tyst och tråkig. När man mår dåligt är en vän det bästa man kan ha.

För oss betyder kärlek att älska sina nära och kära vad som än händer. Det är viktigt att stötta när allt känns svårt. Alla är lika värda. Alla är värda att ha en vän eller att bli älskad av någon!

Elvira, Milla och Anna, Margretelundsskolan, Åkersberga

✏️

Det är viktigt för ett barn att få vänner för att må bra. Vänner är bra att ha för man inte ska vara ensam. Det är bra att ha vänner så man är trygg. Det är bra att vara älskad av andra för att må bra.

Man ska känna sig trygg när man är med sina föräldrar. Man ska känna sig trygg i skolan. Man ska behandla personer som man själv vill bli behandlad.

Signe, Lova och Milia, Kilaforsskola, Kilafors, Bollnäs

✏️

Jag tycker att kärlek är viktigt för barn för ju mer kärlek ett barn får, desto mer kärlek kan ett barn skicka vidare sen. 

Ett barn behöver vänner för att livet ska bli roligare och för att man inte bara ska sitta ensam hela dagarna. 

Vänner är också viktigt för att man ska kunna prata med någon om något har hänt, så att man inte stänger in alla känslorna och går med den klumpen i magen varenda dag. 

Glädje behövs för att barn ska få vara barn, man måste ta vara på den tiden.

Tyra, Varmsätra skola, Sala

✏️

Vänskapen
Jag på en häst. Farten, vinden, det är som att galoppera in i drömmarnas land.
Det finns inget bättre än hästar enligt mig.
Dom förstår mig om jag beter mig rätt:
Dom förstår mig alltid vad som än krävs.

Glädjen
Ja, exakt på en hästrygg galopperar jag in i drömmarnas land.
Det vill jag och då gör jag det.
Jag blir så lycklig och glad av att bara sitta på hästen.

Kärleken
Om du skulle sitta på en häst, då vet du hur det känns för mig iallafall.
Det känns toppen att bli som ett med hästen.
Där finns kärleken.

Siri, Vibackeskolan, Alnö, Sundsvall

Åk 5

✏️

Jag tycker att det är viktigt att alla har en vän, som de kan göra roliga saker med. Jag önskar att alla hade haft en vän och en meningsfull fritidsaktivitet, själv så spelar jag saxofon och hockey. Om föräldrarna visar kärlek och uppfostrar sitt barn, så kommer de långt i livet.

Glädje är när man har kul eller att ha gjort en bra gärning. Det kan också vara att sporta, lyssna på musik eller att bara vara med sitt eget sällskap och koppla av. Vänskap är vänner som man kan lita på och som är snälla.

Abbe, Tångvalla-skolan, Falsterbo

✏️

Jag tycker att alla barn har rätt till att få kärlek och rätt till att ha vänner och att de som bryr sig om varandra. Ingen ska behöva må dåligt i hemmet, skolan eller i allmänheten. Så därför är det viktigt att barn ska få mycket kärlek av sina vänner eller av sina föräldrar. 

Det är 10% av alla barn i världen som är utsatta i våld i hemmet. Med tanke på att det inte ska vara nåt våld alls, så är det mycket. Så tänk på det, ge kärlek till alla barn och även vuxna. 

Isabel, Murbergtskolan, Härnösand

✏️

Jag tycker att alla barn förtjänar att känna kärlek och ha både någon att se upp till och någon att prata ut med.
Det är viktigt att man känner kärlek från sina nära och kära och att man får dom där pratstunderna ibland
där man säger hur man mår och kan diskutera det.

Ingen ska må så pass dåligt att man börja fundera på att leva eller inte leva. Därför vill jag att alla ska få kärlek, ge kärlek och för det mesta må bra!

Maja, Nyavarvetskolan, Västra Frölunda, Göteborg

✏️

Vänskap

Vänskap är bra när man är ensam eller om man har klump i magen eller ledsen. Man kan börja röra sig genom att gå rundor med kompisar. Om man har något som man vill ha hjälp med kan man fråga kompisar om de kan hjälpa till med den saken som man behöver hjälp med.

Glädje

Att ha roligt är väldigt viktigt. Tex man kan gå och leka med kompisar. Det är viktigt för att då kan man ha roligt. Man kan gå ut med kompisar och leka med varandra och kanske hoppa studsmatta med varandra och spela med vänner.

William, Hampus och Ahmad, Östa Torpskolan, Lyckeby, Karlskrona

✏️

Vänskap handlar om glädje, omtanke, förståelse, kamp och om att skapa minnen. En vän ska alltid finnas där för dig, och du ska alltid finnas där för den. Du ska förstå dem, hjälpa dem eller bara finnas där för dem.

Utan vänner så blir ditt liv inte samma sak. Vänner är något man behöver varje dag, i skollivet, på fritiden, när man känner sig glad och när man mår dåligt. En vän ska hjälpa dig igenom det som känns svårt. Vänner är viktigt och även om du har en älskande familj så behövs de ändå. Så ta väl hand om dina vänner!

Roxana, Vittangiskolan, Vittangi, Kiruna

Åk 6

✏️

Det är viktigt att ha vänner för att man ska känna sig bekväm i skolan. Utan vänner i ung ålder kan bidra till mindre självförtroende i tonåren och uppåt.

En bra vänskapsrelation bygger på att man kan ha respekt, komplettera varandra och prioriterar varandra.
En bra vän ska alltid finnas vid din sida, stötta dig, vara ärlig och ha ett gott hjärta. Vänskap kan leda till glädje och livslust.

Desto fler vänner man har desto längre lever man.
Om man söker en ny vän så behöver man inte ha samma intressen.
Det finns en vän för alla!

Sigrid och Tindra, Kyrkskolan, Norrköping

✏️

Jag tror att nästan alla tänker att kärlek är något glatt, men kanske inte alla. Vissa barn kanske tycker att kärlek är att man är kär i någon, och vissa tror kanske att kärlek är något man får från sina familjer och vänner.
För mig är kärlek glädje, men för dig kanske det är sorg och förvirrande. 

Vänskap är något du kan ha med alla, du kanske är bästa vän med en människa och en annan kanske med ett djur. Du får oftast ut glädje av vänskap och kärlek, men ibland kanske du får ut tårar.

Tilde, Varmsätra skola, Sala

✏️

Jag önskar att fler barn känner vänskap, kärlek och glädje. Vänskap är det som gör så att vi tycker om kärlek och glädje. Kärlek gör att vi känner oss trygga. Glädje gör att vi inte känner oss nere. För om vi skulle känna oss nere så skulle vi nog inte vilja leka och då kanske man inte kan få någon vänskap.

Det är väldigt viktigt för barn att känna de här sakerna. För utan de här sakerna skulle vi nästan inte kunna leva. Det är de här sakerna som vi inte klarar oss utan.

Astrid, Varmsätra skola, Sala

✏️

Vänskap och kärlek är samtidigt de mest viktiga och oförklarliga känslorna som finns. I grund och botten är det kemiska reaktioner i hjärnan, men det är svårt att förstå varför det händer och hur det funkar. Jag tycker det är viktigt att som barn vara mycket med andra människor, både i din egen ålder, men även äldre. Förstå andra människors tankar, jämför med dina egna.

Det är även väldigt svårt att ta sig igenom tuffa stunder utan någon som kan stötta dig. Andra människor är det som gör livet helt. Middagar, fester, konserter – allt blir roligare med vänner!

Sixten, Annelundsskolan, Kävlinge

✏️

Jag tycker att vänskap är viktigt för barn för att alla förtjänar en vän oavsett vad. En vän är jätteviktigt för att jag tycker att man ska ha någon att vara med och kunna prata med och allt sånt där. Jag vet själv att det inte är roligt att vara ensam och inget ha att göra.

Det finns jättemycket saker man kan göra med en vän och man har för det mesta alltid roligt med en vän så jag tycker alla borde ha en vän så man inte känner sig ensam och missar roliga saker man kan göra tillsamammans.

Tuva, Varmsätra skola, Sala

Åk 7

✏️

Kärlek är att bry sig om någon, och att förlåta en om hen gör fel.
Kärlek kan också vara många saker som till exempel djurkärlek, syskonkärlek, romantisk kärlek, man kan också ha kärlek till en hobby.

Vänskap är att ställa upp för sin vän och finnas där när ens vän behöver det.
En bra vän ska man också kunna prata med, och om man själv ska vara en bra vän ska man själv kunna lyssna.

Glädje är en känsla som man får av andra bra känslor som till exempel kärlek och vänskap.
Man mår bra av glädje.

Asker, Ekebyholmskolan, Rimbo, Norrtälje

✏️

• Det är viktigt för mig att mina vänner betyder mycket för mig för att dom lämnar mig aldrig utanför, dom frågar om jag vill vara med.

• Vänskap är att man ska vara en bra vän mot andra. Man ska låta alla vara med även om du inte gillar den personen. 

Kärlek är att man kan vara kär i vem man vill killar kan vara kära i killar ich tjejer kan vara kära i tjejer. Glädje är att man ska vara glad för det man har, den familjen man har, de saker man har och maten man får.

Theodore, Guldhedsskolan, Göteborg

✏️

För ett barn känns kärleken i hela ens kropp

den sätter allting i full galopp

Men du får passa dig för den

den är olika för var och en

Kärleken känner sig lätt utelämnad

som barnet som blev kvarlämnad

Ytliga komplimanger må vara ballt 

men det är verkligen inte allt 

Nya kläder varje dag täcker kropp 

men kommer inte få en att för evigt känna sig på topp

Barnet behöver omtanke, förståelse och trygghet 

sånt man önskade hade gått via ärftlighet 

Kärleken i ett barns ögon är svår att förstå 

den går för ett barn inte alltid att förutspå

Selma, Fäladsgården, Lund

✏️

Du går barfota ut i naturen, en strålande sommardag, varthelst dina ben vill föra dig, även om det tar dig ett tag. För ju längre du går där och vankar, desto bättre blir ditt humör och glädjen blir till sist något, du runtomkring dig strör.

Jag har själv gått där och strosat, det har blivit många dikter till dig. Kan nu rimma på både dig och mig, på hjärta, smärta och sej. Sitt inte still framför datorn, gå ut och få lite lita andlig spis, så kommer dina problem snart att försvinna i en sommarbris.

Linus, Vallbackaskolan, Gävle

✏️

Jag tror kärlek är det viktigaste för genom kärlek kan barn känna vänskap och glädje. Kärlek från och till föräldrar, syskon, vänner och andra anhöriga är en viktig del för att ett barn ska känna trygghet och att må bra.

Genom kärlek kan ett barn växa, lära sig grunder till rätt och fel, ha en trygg famn att vända sig till för tröst och för att bli upplyft. Kärleken växer med barnet och är något som alltid kommer finnas i ens liv.

Mathilda, Göingeskola, Broby

✏️

Det är väldigt viktigt för barn att må bra eftersom det är både bra för deras fysiska och psykiska hälsa. För att ett barn ska må bra ska det få tillräckligt med kärlek, glädje och vänskap.

Dessa tre är det viktigaste för ett barn för att om man har haft en dålig dag ska man inte komma hem till föräldrar som bråkar eftersom det kan orsaka trauma.

Barnet ska känna sig tryggt var det än är. Det ska känna sig älskat av sina föräldrar, sedd av dess vänner och det viktigaste är att barnen ska känna sig glada.

Laila, Göingeskola, Broby

✏️

Delta i nästa skrivartävling – deadline 3 juni

Välkommen att delta i skrivartävlingen med deadline 3 juni. Klicka här för att läsa mer.