Denna skrivarträff är endast till för lärare i grundskolan.

✏️ 

Workshopen fick mig att tänka på ett annat och nytt sätt. Det gav mig inspiration att utveckla och förändra min undervisningen. Att det inte ska ligga någon värdering i responsen som vi ger på elevernas texter. Tack för en mycket bra föreläsning. Det var verkligen inspirerande!
Elin Olander, Glömminge skola, Mörbylånga

✏️ 

Att först pröva och få en upplevelse av det jag ska undervisa om/i är så viktigt och det tar jag med mig från workshopen. Det som hände i mig, var att jag än mer förstod hur viktigt det är att vara tydligt förberedd och ha en specifik tanke bakom det jag gör. Övningarna gav också inspiration till skrivandet. Att få den neutrala, bekräftande feedbacken var roligt. Jag blev sedd! 😊 Tack!
Veronica Strömbäck, Baraskolan, Svedala

✏️

Jag har använt materialet i 15 år. Det jag inte kunde läsa mig till i materialet, var den känsla och hängivenhet som du Veronica förmedlade till oss genom det du berättade; barns tankar, reaktioner och dina egna upplevelser av att lyckas med skrivandet/uttrycksformerna som är så viktigt för varje människa oavsett ålder. • Jag gillar förstås skarpt att du i din metod så ofta lyfter fram naturen (de flesta barn gillar ju den) och uppmanar barn att lära sig fakta om djur för att använda det i sitt skrivande! • Det viktigaste jag tar med mig är hur vi kan skriva och ”läsa mellan raderna”. Alltid intressant att höra om hur man kan utveckla sitt skrivande. Veronica ger verkligen nycklar till detta.
Ann-Sofie Hagen, Naturskolan, Eskilstuna

✏️

Ett förlösande sätt att ge respons på en text. Träffen gav mig väldigt mycket. Jag fick en förståelse för varje text jag själv skrev och det gjorde att det blir lättare att förklara för elever. Det blev så tydligt att använda sig av de två karaktärerna Lumumma och Takete. Om jag förstod så tror jag att eleverna också kommer att förstå tanken bakom karaktärerna Lumumma och Takete.
Britt-Marie Johansson, Leteboskolan, Mark

✏️

Jag tycker att träffen var väldigt inspirerande. Det var en intressant tanke om two stars and a wish och hur vi kan ge respons som alternativ till den. Mycket att fundera på, kring vår respons och hur vi lär eleverna att ge respons. Jag funderar på hur jag skulle vilja göra med Takete som en han och Lumumma som en hon, och hur karaktärerna beskrivs utifrån hård och mjuk. Det vill jag tänka vidare på. • Frågan om hur vi kan och bör ge respons på våra elevers texter och om att vi kan lära våra elever att ge god respons på varandras texter var mycket viktig.
Petra Hertzberg, Valleskolan, Skara

✏️

Träffen gav inspiration till ett roligt sätt att arbeta med berättande text, och ett sätt att kanske få fler elever engagerade för att skriva. Ska bli kul att prova, och jag tänkte göra det redan med mina ettor, men kanske förenkla lite. Tack för en väldigt inspirerande timme och jag skulle gärna delta fler gånger om jag har möjlighet. Jag fick idéer för skrivande med mina ettor som jag tänker prova med dem. Kul att det också fungerar trots Corona-tiden.
Thereze Göransson, Släbroskolan, Nyköping

✏️

Jag fick se nya perspektiv när det handlar om att ge respons på elevtexter. Att läsa mellan raderna och gestaltning är spännande och texter kan tolkas så olika.. Tack för intressant upplägg på mötet.
Shahad Al-Hamawi, Albanoskolan, Landskrona

Vill du veta mer om hur mina skrivarkurser fungerar?

Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal, så får du veta mera om mina kursers innehåll och upplägg och kan bildar du dig en uppfattning om vilken kurs som passar dig och dina behov bäst.

Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, maila mig: veronica@forfattarskola.se, så hör jag av mig.

✏️

Att det var lätt att skriva en text genom att svara på de givna frågeställningarna överraskade mig.
Lena Jogmark, Sandåkraskolan, Stockholm

✏️

Övningen som vi gjorde fick mig att förstå hur mina elever kan känna det när de har ett tomt ark framför sig, kopplat till prestation. Känslan efteråt med responsövningen 2 och 2 i smårummen var mycket fin.
Pernilla

✏️

Det viktigaste jag tar med mig var hur jag kan inspirera eleverna med mina egna modelltexter. Språk är makt. Det skrivna ordet är ett verktyg för att göra sin röst hörd och utan denna förmåga blir man språklös och riskerar att förlora makten över sig själv. SÅ viktigt!
Anna Paris, Musiklådans friskola, Uppsala

✏️

Jag tar med mig att det är fantastiskt vilka texter man kan skapa på så kort tid. Det kändes lite jobbigt när jag skulle läsa upp min egen text och få respons på den men det var en mycket positiv upplevelse. Bra också att få vara i elevens sits. Jag förstod på nytt vikten av och känslan av att få positiv, konkret bekräftande respons på något skrivet. När det är viktigt för mig är det ännu viktigare för mina elever. Tack för inspiration och engagemang!
Julia Anersson, Balingsnässkolan, Huddinge

✏️

Det viktigaste jag tar med mig från träffen är påminnelsen om betydelsen av den positivt konkreta responsen, som gör att man växer.
Karolina Trygg, Hagbyskolan, Linköping

✏️

Gillade konceptet med att man skrev och sedan responsade i par. Fick även inspiration om hur jag skulle kunna använda detta i engelskaundervisningen då många elever har det väldigt svårt att formulera dig.
Marie Bodmar, Häggvallskolan, Tjörns kommun

✏️

Övning kring gestaltningar var mycket givande! Trevlig och givande!
Jessica Ranta, Fjällenskolan, Järfälla

 

Följande utlåtande gavs av skrivpedagog Charlotte Pauli på Jakobsbergs folkhögskola, då min metodik fortfarande rymdes i studiehäftet SKRIVA – filmens dramatiska struktur som hjälpmedel när barn berättar, som getts ut på mitt eget förlag.

– Under mina femton år som skrivarkurslärare på en folkhögskola har jag oavlåtligen letat efter användbart och inspirerande undervisningsmaterial i dramaturgi och i konsten att berätta och strukturera en historia. Det har knappast funnits något sådant! […]

Jag har under höstterminen -98 använt mig av SKRIVA – filmens dramatiska struktur som hjälpmedel när barn berättar i min skrivarverkstad och funnit det oerhört stimulerande och genomtänkt. Trots att det egentligen vänder sig till lärare i grundskolan, har jag inte haft några som helst svårigheter att tillämpa stora delar av det i min kurs i skönlitteratur för vuxna deltagare. Mina 15 kursdeltagare har uppskattat uppslagen och tankarna kring hinderschema, karaktärsbeskrivningar och dramatiska modeller.

I Veronica Gröntes undervisningsmaterial presenteras de nödvändiga verktygen för att konstruera episka och dramatiska texter. Det är oerhört stimulerande och genomtänkt och har väckt idéer och lust hos mig att utveckla nya metoder för undervisning i dramatik och epik.

Materialet rymmer en bärkraftig vision och konstruktiva modeller; uppslag och verktyg som kan sättas i händerna på framtidens lärare och elever.
Charlotte Pauli, skrivpedagog och folkhögsskollärare, Jakobsbergs Folkhögskola, 25 januari 1999

Vill du veta mer?

Boka ett gratis introduktionssamtal med mig