31 december 2020 - 1 januari 2021

På nyårsafton firar vi och skriver tillsammans online

För de flesta av oss blir Jul- och Nyårshelgen inte riktigt som den brukar i år. Jag har därför bestämt mig för att bjuda in till Skrivglädje online i direktsändning. Vi låter interaktiva bildkort från OH-genren bli en språngbräda för vår fantasi medan vi skriver mycket korta texter och samtalar om dem. Det blir nya bildkort och övningar vid varje tillfälle. Välkommen du som tycker om att skriva och du som vill undersöka om skrivandet är något för dig. Du deltar med din dator.

Bildkort från OH-cards.com. Dessa akvareller ingår i kortleken Habitat. I Sverige beställs kortlekarna från Bildkort.nu.

Du deltar med din dator

För att allt ska fungera bra, deltar du med din dator och inte med telefon eller surfplatta.

Nyårsafton blir fylld av skrivglädje!

Vi skriver korta texter med inspiration från bildkort från OH-genren. En härlig skrivglädje skapas när vi ger respons 2 och 2. Utifrån färdiga frågeställningar tolkar vi varandras texter, så även om du kanske aldrig tidigare gett respons på en text, kommer du att känna dig bekväm. Vi lyfter bara fram det som fungerar i miniberättelserna och föreslår aldrig några ändringar eller kritiserar på ett negativt sätt.
Klicka här för att läsa hur tidigare deltagare upplevt Skrivglädje online i direktsändning.

Vi tar en paus mitt i träffen så att vi får sträcka på benen och kanske äta något. Vi håller på till kl 23 och vi är alla med till dess, så att vi får avrunda kvällen tillsammans. En stunds eftersnack blir det för den som önskar.

Vi möts i en slags anonymitet

För att vi ska få en avspänd och prestigelös stämning under kvällen presenterar vi oss till en början endast med förnamn. Så här gör vi alltid under mina skrivarkurser. Du berättar var du bor men inget om din utbildning, ditt arbete, din familj och dina barnbarn eller gemensamma bekanta. Denna typ av anonymitet gör att alla kan känna sig fria och stämningen blir kravlös och tillåtande. Innan vi skiljs åt avslutar vi med en runda där var och en kan berätta något personligt om sig själv. Kanske kan nya vänskapsband knytas under kvällen?

Vem är jag som inbjuder?

Jag heter Veronica Grönte. Är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.  Foto: Marita Olsson

Här berättar jag lite om mig själv när det handlar om min roll som skrivarkursledare. Läs om min skrivhandledning, Pennvässaren/Studentlitteratur.

Detta händer under Nyårsafton

Nyårsafton 31 december kl 19.00-00.30
19.00 – 19.30 Vi presenterar oss med hjälp av bildkort
19.30 – 21.30 Vi skriver korta texter på lekfullt sätt
21.30 – 22.00 Paus
22.00 – 22.45 Vi samtalar om vad vi är tacksamma för just nu.
24.00 – 00.30 Vi välkomnar det nya året och avrundar
00.30 – Eftersnack för den som önskar

Vill du delta i fler skrivarkvällar under helgen?

Vi skriver med inspiration från bildkorten vid varje tillfälle och det blir nya bilder och nya övningar varje kväll.

Läs om träffen på Julafton.
Läs om 28 december.
Läs om 29 december.

Kursen sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Boka-tidigt-pris. : 475 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 10 december, spara 200 kr!
Ordinarie pris: 675 kr (inkl. moms)

Anmälan På nyårsafton firar vi och skriver tillsammans online, 31 december 2020 - 1 januari 2021

Boka-tidigt-pris.
vid bokning senast den 10 december, spara 200 kr!