Boka din plats!
Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

27 april - 1 maj 2023

Kreativa kvinnodagar med praktiskt arbete

Unna dig en förlängd Valborgshelg
Varva eget skrivande med praktiskt arbete
Utvecklas genom feedback på dina texter

Trivs i en varm gemenskap

Jag inbjuder 8 kvinnor till 5 avslappnade skriv- och arbetsdagar i mitt sommarparadis. Egen skrivtid varvas med praktiskt arbete utomhus och vårstädning inomhus. Du får en suverän kombination av arbeta och vila som gynnar kreativiteten, ger energi och skapar en härlig gemenskap. Självklart väljer du själv hur mycket tid du ägnar åt ditt eget skrivande och åt rekreation. Varje kväll möts vi för att skriva korta texter med inspiration från interaktiva bildkort. Vi lyssnar och ger respons på korta texter som du skrivit under dagen. Innan du anmäler dig, talas vi vid på telefon.

Berättelser eller faktatexter

Du kan ägna tiden åt att skriva en skönlitterär text eller en faktatext. Du kanske är egen företagare och vill du arbeta med och få feedback på texter till din hemsida?

Måste jag ha ett skrivprojekt med mig?

Kanske kommer du till skrivardagarna utan ett påbörjat skrivprojekt. Det är oftast flera av deltagarna som gör det. Då får du några av mina skrivmallar tillsammans med ett antal interaktiva bildkort, som garanterat sätter igång dig!

Kreativitetshöjande aktiviteter – arbete ute och inne

Din egen skrivtid varvas med kreativitetshöjande aktiviteter. Det praktiska arbete ute och inne gynnar skrivarlusten och ger energi. Självklart väljer du själv hur mycket av den fria tiden du ägnar åt ditt eget skrivande och åt rekreation. Varje kväll möts vi för att skriva korta texter, lyssna och att ge respons. Innan du anmäler dig, talas vi vid på telefon. Ring mig nu direkt: 073-9012125 eller maila mig: veronica@forfattarskola.se så kommer vi överens om när du slår mig en signal.

Vem är jag som inbjuder?

Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan 25 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002. Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med.

Vill du veta mera om dessa skrivardagar eller någon av mina övriga kurser? Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, maila mig: veronica@forfattarskola.se, så hör jag av mig.

Röster från kreativa kvinnodagar

Dessa röster kommer från maximalt nöjda deltagare.

– Jag känner mig helnöjd till kropp och själ. Arbetet utomhus var stimulerande. Roligt att se förändringen vid arbetets slut. Jag tyckte om anonymiteten. När man är anonym talar man om andra saker än det som är vardag och rutin. Tack för att du bjöd in till kreativt skrivande och tog hand om oss på ett så kärlkesfullt vis.
Eva Edin, socionom, Jönköping 

– Skrivardagarna har överträffat mina förväntningar. Kan man annat än trivas i detta paradis, med Veronica guidning och omtanke och så intressanta möten? Att vi varit anonyma inför varandra har känts skönt, både för att jag inte ska inta en roll och för att bli mer öppen. Jag uppskattar att få lära mig skriva och få en härlig lyxig semester! Bra att få jobba praktiskt med kroppen och göra nytta tillsammans. En fantastisk kombination av allt, innnehåll, mat, rörelse/arbete, skivande och människorna.
Eva Synnergren, marknadsförare, Mölnlycke 

Klicka här för att läsa fler referenser.

Allt detta får du

 1. 5 dagars vistelse i ljuvlig sjönära lantlig miljö.
 2. Eget rum eller sovstuga.
 3. God cateringmat med fokus på det vegetariska.
 4. Ledda skriv- och responssamlingar.
 5. Egen skrivtid som varvas med praktiskt utomhusarbete.
 6. Författarsamtal i grupp under 1 timme, om du vill.
 7. Enskild coachning 30 min, om du vill.
 8. Kreativitetshöjande praktiska aktiviteter inom- och utomhus knappt 3 timmar under 3 av dagarna.
 9. Textläsning med responssamtal varje kväll.
 10. Många samtal om skrivande under våra måltider.
 11. Tillgång till cyklar och kanoter.
 12. Härlig gemenskap med kvinnor som delar ditt skrivintresse.
 13. Möjlighet att vara dig själv eftersom vi möts i en slags anonymitet.

Kursavgift under 5 dagar • boka tidigt pris: 500 kr

I kursavgiften ingår skrivarsamlingar varje kväll där vi lyssnar till och samtalar om deltagarnas korta texter. Vid ett tillfälle erbjuds en ”författartimme”, ett gemensamt samtal om skrivande utifrån deltagarnas frågeställningar. Varje deltagare får 30 minuters enskilt författarsamtal med mig, om så önskas. Under måltiderna blir det ofta samtal om skrivande. Praktiskt arbete inom- och utomhus på naturtomten gör att du bearbetar ditt skrivande och får kreativa idéer inför ditt fortsatta textbyggande.

All mat under 5 dagar inkl boende i enkelrum 4 nätter • 2490 kr

Standarden i sommarparadiset är enkel och trivsam. Det finns enkelrum eller egen sovstuga för var och en. Lakan och handduk ingår. Du som anmäler dig först får välja rum först, därefter i turordning efter anmälan. Några bor i torpet där det finns toalett och dusch. Några bor i sovstuga med el men utan vatten. WiFi finns i vissa rum samt i våra gemensamma utrymmen. Det finns 2 fräscha utetoaletter samt två uteduschar varav den ena med ständigt varmvatten. Om du väljer att delta under dessa skrivardagar behöver du tycka om lantlig enkelhet. Maten är övervägande vegetarisk med inslag av fisk. En dag kan en kötträtt serveras med vegetariskt alternativ. Avgiften för mat och logi är 2490 kr och betalas separat ca en månad före kursstarten.

Varför kombinera skrivande med praktiskt arbete?

Vi kombinerar skrivande med praktiskt arbete. Du behöver alltså gilla att ta i med arbeta praktiskt utomhus och du behöver tycka om att vårstäda inomhus. Under arbetspassen får du tid att reflektera över ditt skrivande. Miljön hjälper dig att slappna av, din kreativitet spricker fram och vackra möten uppstår mellan deltagarna medan arbetet pågår.

Du är den du är

För att vi ska utveckla en kravlös gemenskap i frihet och glädje, möts vi i en slags anonymitet och berättar inte om våra privatliv för varandra. Vi berättar till exempel inte om våra arbeten, inte heller om våra familjer, barn och barnbarn eller lyxiga semesterresor. Denna överenskommelse skapar en avslappnad och trivsam stämning och en vila i samvaron. Sista dagen får alla som vill möjlighet att berätta något om sig själv.

Två rum för skrivande

I den renoverade ladan med stort ljusinsläpp möts vi på kvällen till de gemensamma skriv- och responsstunderna. Här kan du under dagen i tystnad ägna dig åt ditt eget skrivande om du inte vill sitta för dig själv i ditt rum. När solen skiner håller vi till utomhus.

Kvällsträff då vi läser texter och ger respons.

Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

Du kan paddla ut till sjön.

DSCN1208

skrivarkurs, skrivkurs, sommarskrivarkurs, dramaturgi, skriv ditt liv, Veronica Grönte

Du cyklar till badstranden i sjön Mien på mindre än fem minuter eller paddlar dit på en halvtimme.

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om kursen, platsen och boendet. Skicka ett mail så bestämmer vi en tid för ett kort samtal på telefon. veronica@forfattarskola.se
OBS! Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta eller att jag avråder dig från att anmäla dig återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 700 kr dras från summan.

Gympa eller yoga före frukost

Jag brukar höra av mig till kursdeltagarna i förväg för att fråga om det finns någon av deltagarna som vill leda morgongympa eller yoga på storbryggan före frukost. Se filmen så får du en aning om hur det kan se ut.

Flytande svenska

För att du ska kunna vara med under skrivardagarna behöver du kunna tala och skriva flytande svenska. Har du frågor om detta, kontakta mig.

Presentkort från Solentro – en bonus

När kursen är avslutad får du ett presentkort från Solentro (värde 300 kr) som grundplåt för att trycka din egen bok! Att trycka hela din egen bok eller delar av den är en bra idé innan du skickar in manuset till ett förlag. På så vis får du en uppfattning om hur boken kommer att se ut i verkligheten. Presentkortets giltighetstid är ca 2 månader och du kan använda erbjudandet till vilken typ av bok du önskar.

 

Planering • 27 april – 1 maj

Torsdag 27 april
16.00 – 16.30 Deltagarna droppar in och installerar sig i rummen.
17.00 – 17.45 Vi möts till gemensam måltid kl 17.
18.30 – 21.30 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt. Genomgång av inspirerande övning inför de egna skrivarpassen.
21.30 – Den som önskar brer sig en nattmacka.

Fredag 28 april
08.00 – 08.45 Frukost då jag berättar lite om de olika praktiska uppgifterna
09.15 – 10.15 Författartimme med samtal om skrivande – frivilligt
10.20 – 10.40 Uppdelning av olika uppgifter
10.40 – 11.00 Kaffepaus
11.00 – 13.00 Praktiskt arbete inne eller ute
13.00 – 13.45 Lunch
14.00 – 15.00 Praktiskt arbete inne eller ute
15.00 – 18.00 Eget skrivande & enskilda författarsamtal, 30 min
18.00 – 18.45 Kvällsmat
19.15 – 21.15 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.00 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Lördag & Söndag
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 10.30 Praktiskt arbete inne eller ute
10.30 – 10.50 Kaffepaus
10.50 – 13.00 Praktiskt arbete inne eller ute
13.00 – 13.45 Lunch
14.00 – 18.00 Eget skrivande & enskilda författarsamtal, 30 min
18.00 – 18.45 Kvällsmat
19.15 – 21.15 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

Måndag 1 maj
08.00 – 08.45 Frukost
09.15 – 10.15 Avslutande gemensam skriv- och samtalsträff
10.45 – 11.00 Kaffepaus
11.00 – 12.00 Packning och städning av rummen
12.15 – 13.00 Lunch
13.15 – 14.00 Utvärdering och avslutning. Alla stannar kvar till 14.00.

Övriga praktiska sysslor
Två deltagare i olika konstellationer diskar efter måltiderna. Var och en städar sitt rum före avfärd.

Så här kan du färdas till skrivardagarna

Skrivardagarna hålls på landet i Södra Småland nära sjön Mien, en av Sveriges renaste sjöar. Tingsryds kommun.

Skärmavbild 2016-07-12 kl. 08.56.06

Bil: Kör via Karlshamn, Ryd eller Urshult. Du får en utförlig vägbeskrivning.

Tåg och buss till Ryd: Välkommen kvällen före kursstarten, 26 april. När du kommer med tåg till Växjö, fortsätter du med buss 240 till Tingsryd. Du byter ev buss i Tingsryd till buss 361 mot Ryd där jag hämtar dig kl 21.40. Du betalar 400 kr för hämtning och extra natt med enkel mat som du serverar dig själv från kylen.

Tåg och buss till Tingsryd: Jag kan hämta max 2 deltagare vid busstationen i Tingsryd på kursdagen, 27 april kl 12.00. Du kommer med tåg till Växjö och fortsätter med buss 240 mot Tingsryd.

Kursstart: torsdag 27 april kl. 17:00
Kursslut: måndag 1 maj kl. 14:00

Vi talas vid innan du anmäler dig

Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om kursen, platsen och boendet. Skicka ett mail så bestämmer vi ett tid för ett kort samtal på telefon. veronica@forfattarskola.se
OBS! Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta eller att jag avråder dig från att anmäla dig återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 700 kr dras från summan.

Ordinarie pris (kursavgift): 1 500 kr (inkl. moms) Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig! Kostnad för mat och logi tillkommer med 2490 kr.
Boka-tidigt-pris (kursavgift): 500 kr (inkl. moms) Boka senast den 27 mars - spara 1000 kr! Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig! Kostnad för mat och logi tillkommer med 2490 kr.

Anmälan Kreativa kvinnodagar med praktiskt arbete, 27 april - 1 maj 2023

Pris:

Biljettyp Pris Platser
Boka-tidigt-pris (kursavgift)
Boka senast den 27 mars - spara 1000 kr! Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig! Kostnad för mat och logi tillkommer med 2490 kr.
500 kr

Deltagaruppgifter

Övriga uppgifter