Boka din plats!
Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

14-18 juni 2023

Gemytliga skrivardagar för kreativa kvinnor

Unna dig 5 kreativa skrivardagar
Utvecklas genom feedback på dina texter
Få enskild skrivarcoaching

Gemytliga skrivardagar för 8 kreativa kvinnor

Inga förkunskaper i skrivande krävs

Välkommen till mitt sommarparadis i södra Småland! Inga förkunskaper krävs för dessa kreativa skrivardagar. Prova på att skriva eller utveckla ditt författarskap genom konkreta skrivövningar, enskild coaching och textsamtal tillsammans med mig och hela gruppen – max 8 deltagare.

Kreativitetshöjande aktiviteter – arbete inne och utomhus

Din egen skrivtid varvas med kreativitetshöjande aktiviteter. Det praktiska arbetet inne och ute på naturtomten, några timmar per dag, gynnar skrivarlusten, ger energi och stärker gemenskapen.

Självklart väljer du själv hur mycket av den lediga tiden du ägnar åt skrivande eller åt rekreation. Varje kväll möts vi för att skriva korta texter, lyssna och att ge respons på varandras texter. Innan du anmäler dig, talas vi vid på telefon. Pröva att ringa mig nu direkt: 073-9012125 eller maila: veronica@forfattarskola.se, så kommer vi överens om när du slår mig en signal.

Allt detta får du

 1. 5 dagars vistelse i ljuvlig strandnära lantlig miljö.
 2. Introducerande skrivövningar, karaktärsschema & skrivmall från grundkursen.
 3. Introduktion av interaktiva bildkort som stimulerar skrivflödet.
 4. Enskild coaching 30 min med mig, om du vill.
 5. Författarsamtal i grupp under 1 timme, om du vill.
 6. Egen skrivtid och/eller rekreation, ca 13 timmar.
 7. Kreativitetshöjande praktiska aktiviteter inom- och utomhus ca 2,5 timmar under de 3 mellandagarna.
 8. Skrivövningar, textläsning med responssamtal varje kväll, ca 7 timmar.
 9. Samtal om skrivande under våra måltider.
 10. Eget rum eller egen sovstuga.
 11. God cateringmat med fokus på det vegetariska.
 12. Tillgång till cyklar, kanoter och hängmattor.
 13. Härlig gemenskap med kvinnor som delar ditt skrivintresse.
 14. Möjlighet att känna dig fri från prestationskrav eftersom vi möts i en slags anonymitet.

Kursavgift ✏️ endast 500 kr (boka tidigt-pris till 24 maj)

  I kursavgiften ingår skrivarsamlingar varje kväll där vi lyssnar till och samtalar om deltagarnas korta texter. Vid ett tillfälle erbjuds en författartimme, ett gemensamt samtal om skrivande utifrån deltagarnas frågeställningar. Du får dessutom 30 minuters enskilt författarsamtal med mig, om du önskar. Under måltiderna kan vi också prata skrivande. De praktiska arbetspassen inne eller utomhus på naturtomten gör att du bearbetar din skrivprocess, får kreativa idéer och sänker kostnaden för din vistelse. Skatteverket tycker att kursupplägget låter bra.

  All mat under 5 dagar inkl boende i enkelrum 4 nätter • 2490 kr

  Standarden i sommarparadiset är enkel och trivsam. Det finns enkelrum eller egen sovstuga för var och en. Lakan och handduk ingår. Du som anmäler dig först får välja rum först, därefter i turordning efter anmälan. Några bor i torpet där det finns toalett och dusch. Några bor i sovstuga med el men utan vatten. WiFi finns i vissa rum samt i våra gemensamma utrymmen. Det finns 2 fräscha utetoaletter samt två uteduschar varav den ena med ständigt varmvatten. Om du väljer att delta under dessa skrivardagar behöver du tycka om lantlig enkelhet. Catering-maten är övervägande vegetarisk med inslag av fisk. En dag kan en kötträtt serveras med vegetariskt alternativ. Avgiften för mat och logi är 2490 kr och betalas separat ett par veckor före kursstarten.

   Berättelser eller faktatexter

   Du kan ägna tiden åt att skriva en skönlitterär text eller en faktatext. Du kanske är egen företagare och vill du arbeta med och få feedback på texter till din hemsida?

   Måste jag ha ett skrivprojekt med mig?

   Kanske kommer du till skrivardagarna utan ett påbörjat skrivprojekt. Det är oftast flera av deltagarna som gör det. Då får du några av mina skrivmallar tillsammans med ett antal interaktiva bildkort, som garanterat sätter igång dig!

   Vem är jag som inbjuder?

   Jag heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan 25 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Min skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser kom ut på Studentlitteratur 2002. Läs innehållsförteckningen i Pennvässaren. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan. Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med. Foto: Marita Olsson

   Vill du veta mera om dessa skrivardagar eller någon av mina övriga kurser? Jag ringer gärna upp dig för ett kostnadsfritt introduktionssamtal. Under vårt samtal bildar du dig en uppfattning om vilken av mina skrivarkurser som bäst passar dina behov. Om du önskar ett samtal innan det finns en tid att boka, maila mig: veronica@forfattarskola.se, så hör jag av mig.

   Röster från skrivardagarna

   Dessa röster kommer från maximalt nöjda deltagare.

   – Jag känner mig helnöjd till kropp och själ. Arbetet utomhus var stimulerande. Roligt att se förändringen vid arbetets slut. Jag tyckte om anonymiteten. När man är anonym talar man om andra saker än det som är vardag och rutin. Tack för att du bjöd in till kreativt skrivande och tog hand om oss på ett så kärlkesfullt vis.
   Eva Edin, socionom, Jönköping 

   – Skrivardagarna har överträffat mina förväntningar. Kan man annat än trivas i detta paradis, med Veronica guidning och omtanke och så intressanta möten? Att vi varit anonyma inför varandra har känts skönt, både för att jag inte ska inta en roll och för att bli mer öppen. Jag uppskattar att få lära mig skriva och få en härlig lyxig semester! Bra att få jobba praktiskt med kroppen och göra nytta tillsammans. En fantastisk kombination av allt, innnehåll, mat, rörelse/arbete, skivande och människorna.
   Eva Synnergren, marknadsförare, Mölnlycke 

   Klicka här för att läsa fler referenser.

   Varför kombinera skrivande med praktiskt arbete?

   Vi kombinerar skrivande med praktiskt arbete. Du behöver alltså tycka om att arbeta praktiskt utomhus. Under arbetspassen får du tid att reflektera över ditt skrivande. Miljön hjälper dig att slappna av, din kreativitet spricker fram och vackra möten uppstår mellan deltagarna medan arbetet pågår.

   Du är den du är

   För att vi ska utveckla en kravlös gemenskap i frihet och glädje, möts vi i en slags anonymitet och berättar inte om våra privatliv för varandra. Vi berättar till exempel inte om våra arbeten, inte heller om våra familjer, barn och barnbarn eller lyxiga semesterresor. Denna överenskommelse skapar en avslappnad och trivsam stämning och en vila i samvaron. Sista dagen får alla som vill möjlighet att berätta något om sig själv.

   Två rum för skrivande

   I den renoverade ladan med stort ljusinsläpp möts vi på kvällen till de gemensamma skriv- och responsstunderna. Här kan du under dagen i tystnad ägna dig åt ditt eget skrivande om du inte vill sitta för dig själv i ditt rum. När solen skiner håller vi till utomhus.

   Kvällsträff då vi läser texter och ger respons.

   Skrivarkurs, skrivkurs, Veronica Grönte

   Du kan paddla ut till sjön.

   DSCN1208

   skrivarkurs, skrivkurs, sommarskrivarkurs, dramaturgi, skriv ditt liv, Veronica Grönte

   Du cyklar till badstranden i sjön Mien på mindre än fem minuter eller paddlar dit på en halvtimme.

   Vi talas vid innan du anmäler dig

   Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om kursen, platsen och boendet. Skicka ett mail så bestämmer vi en tid för ett kort samtal på telefon. veronica@forfattarskola.se
   OBS! Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta eller att jag avråder dig från att anmäla dig återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 700 kr dras från summan.

   Gympa eller yoga före frukost

   Jag brukar höra av mig till kursdeltagarna i förväg för att fråga om det finns någon av deltagarna som vill leda morgongympa eller yoga på storbryggan före frukost. Se filmen så får du en aning om hur det kan se ut.

   Flytande svenska

   För att du ska kunna vara med under skrivardagarna behöver du kunna tala och skriva flytande svenska. Har du frågor om detta, kontakta mig.

   Presentkort från Solentro – en bonus

   När kursen är avslutad får du ett presentkort från Solentro (värde 300 kr) som grundplåt för att trycka din egen bok! Att trycka hela din egen bok eller delar av den är en bra idé innan du skickar in manuset till ett förlag. På så vis får du en uppfattning om hur boken kommer att se ut i verkligheten. Presentkortets giltighetstid är ca 2 månader och du kan använda erbjudandet till vilken typ av bok du önskar.

    

   Planering • 14-18 juni

   Onsdag 14 juni
   16.00 – 16.30 Deltagarna droppar in och installerar sig i rummen.
   17.00 – 17.45 Vi möts till gemensam måltid kl 17.
   18.30 – 21.30 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt. Genomgång av inspirerande övning inför de egna skrivarpassen.
   21.30 – Den som önskar brer sig en nattmacka.

   Torsdag 15 juni
   08.00 – 08.45 Frukost då jag berättar lite om de olika praktiska uppgifterna
   09.15 – 10.15 Författartimme med samtal om skrivande – frivilligt
   10.20 – 10.40 Uppdelning av olika uppgifter
   10.40 – 11.00 Kaffepaus
   11.00 – 13.00 Praktiskt arbete inne eller ute
   13.00 – 13.45 Lunch
   14.00 – 15.00 Praktiskt arbete inne eller ute
   15.00 – 18.00 Eget skrivande & enskilda författarsamtal, 30 min
   18.00 – 18.45 Kvällsmat
   19.15 – 21.15 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
   21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

   Fredag och lördag
   08.00 – 08.45 Frukost
   09.15 – 10.30 Praktiskt arbete inne eller ute
   10.30 – 10.50 Kaffepaus
   10.50 – 13.00 Praktiskt arbete inne eller ute
   13.00 – 13.45 Lunch
   14.00 – 18.00 Eget skrivande & enskilda författarsamtal, 30 min
   18.00 – 18.45 Kvällsmat
   19.15 – 21.15 Gemensam träff – vi samlas och kortskriver utifrån bildkort. De som vill läser en kort text som vi reflekterar kring i kärleksfull och kreativ anda. Ingen undervisning mer än träning i att ge respons på ett meningsfullt sätt.
   21.30 – den som önskar brer sig en nattmacka.

   Söndag 18 juni
   08.00 – 08.45 Frukost
   09.15 – 10.15 Avslutande gemensam skriv- och samtalsträff
   10.45 – 11.00 Kaffepaus
   11.00 – 12.00 Packning och städning av rummen
   12.15 – 13.00 Lunch
   13.15 – 14.00 Utvärdering och avslutning. Alla stannar kvar till 14.00.

   Övriga praktiska sysslor
   Två deltagare i olika konstellationer diskar efter måltiderna. Var och en städar sitt rum före avfärd.

   Så här kan du färdas till skrivardagarna

   Skrivardagarna hålls på landet i Södra Småland nära sjön Mien, en av Sveriges renaste sjöar. Tingsryds kommun.

   Skärmavbild 2016-07-12 kl. 08.56.06

   Bil: Kör via Karlshamn, Ryd eller Urshult. Du får en utförlig vägbeskrivning.

   Tåg och buss till Ryd: Välkommen kvällen före kursstarten, 9 juni. När du kommer med tåg till Växjö, fortsätter du med buss 240 till Tingsryd. Du byter ev buss i Tingsryd till buss 361 mot Ryd där jag hämtar dig kl 21.40. Du betalar 400 kr för hämtning och extra natt med enkel mat som du serverar dig själv från kylen.

   Tåg och buss till Tingsryd: Jag kan hämta max 2 deltagare vid busstationen i Tingsryd på kursdagen, 10 juni kl 12.00. Du kommer med tåg till Växjö och fortsätter med buss 240 mot Tingsryd.

   Kursstart: onsdag 14 juni kl. 17:00
   Kursslut: söndag 18 juni kl. 14:00

   Vi talas vid innan du anmäler dig

   Innan du anmäler dig talas vi vid, så att jag kan berätta mera om kursen, platsen och boendet. Skicka ett mail så bestämmer vi ett tid för ett kort samtal på telefon. veronica@forfattarskola.se
   OBS! Anmälan är giltig först efter detta samtal. Har du betalat kursen före vårt samtal och det visar sig att du avstår från att delta eller att jag avråder dig från att anmäla dig återbetalas avgiften, men en expeditionsavgift på 700 kr dras från summan.

   Kursavgift - Boka-tidigt-pris: 500 kr (inkl. moms) Boka senast den 24 maj - spara 1000 kr! Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig! Kostnad för mat och boende tillkommer med 2490 kr.
   Ordinarie pris: 1 500 kr (inkl. moms) OBS! • Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig! Kostnad för mat och boende tillkommer med 2490 kr.

   Anmälan Gemytliga skrivardagar för kreativa kvinnor, 14-18 juni 2023

   Pris:

   Biljettyp Pris Platser
   Kursavgift - Boka-tidigt-pris
   Boka senast den 24 maj - spara 1000 kr! Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig! Kostnad för mat och boende tillkommer med 2490 kr.
   500 kr

   Deltagaruppgifter

   Övriga uppgifter