Klicka här för att få lite rörelse i bilden! Du kommer till Vimeo.

Här presenteras vinnarna i skrivartävlingen för elever • 430 bidrag kom in

Det var oerhört svårt att välja ut vinnarna bland alla dessa texter. Vinnarna presenteras längre ner på sidan.

Upp till 16 vinster/presentkort delas ut, värda 300 kr/st.
Presentkortet låter dig göra din egen bok på Solentro.
Du kan göra en fotobok eller en bok med endast text.

Kategori 1 – åk 2-3 • 2-4 vinster
Kategori 2 – åk 4-5 • 2-4 vinster
Kategori 3 – åk 6-7 • 2-4 vinster
Kategori 4 – åk 8-9 • 2-4 vinster – inga deltagare

Skriv en text med max 75 ord!

Din text ska vara kort, max 75 ord.

Vilken är din upplevelse av sommarbilderna?

Inspireras av bilderna!
Skriv en text med början, mitt och slut, en ögonblicksbild eller en dikt.
Du ska skriva om vad som är det bästa med den svenska sommaren.

Gör så här:

Välj en av dessa meningar att starta texten med:
Startmening alternativ 1Det bästa med den svenska sommaren är…
Startmening alternativ 1Jag älskar den svenska sommaren…
Startmening alternativ 2: Bestäm din egen början.

Skrivartävlingen arrangeras av Författarskola.se

Jag som inbjuder till tävlingen heter Veronica Grönte, är skrivarkursledare sedan drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarlegitimation. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.  Foto: Marita Olsson
Här berättar jag lite om mig själv och vad jag vill hjälpa dig med. Se film om grundkursen – intervju från bokmässan.

Läs om hur jag kan hjälpa dig i ditt eget skrivande.
Läs om skrivarkurserna.

pennvassaren_2

Läs om min skrivhandledning, Pennvässaren/Studentlitteratur.
Har du frågor, maila mig: veronica@forfattarskola.se

Vinnarna presenteras här!

Åk 2

✏️

Det bästa med svensk sommar är att det är härligt och kul att sjunga och dansa. Jag brukar träffa mina vänner. Vi brukar bada, sjunga och dansa. Jag brukar plocka jordgubbar och blåbär. Min familj och jag brukar ha skoj. Vi brukar pyssla och spela spel och leka kurragömma. Jag och min familj brukar också titta på film och äta tårta, pizza, glass och vindruvor. Min pappa brukar ta oss till Leos lekland och till badhuset.
Natnael, Carlshöjdsskolan, Umeå

✏️

Sommaren är fin
Sommaren är skön
Sommaren är bäst
Sommaren är varm
Sommaren är kul
På sommaren kan man leka ute
På sommaren kan man äta glass
På sommaren kan man cykla
På sommaren kan man åka sparkcykel ute
På sommaren finns det fjärilar
På sommaren kan man bada
På sommaren blir det sommarlov
På sommaren kan man göra vad man vill
På sommaren växer blommor
På sommaren kan man spela fotboll, brännboll och basketboll
Meerab, Tavestaskolan,  Södertälje

Åk 3

✏️

Det som är det bästa med sommaren är att min familj kampar varje sommar. Vi cyklar, leker på lekplatser, hoppar på hoppkuddar och har det så mysigt. Mamma och pappa brukar ta det lugnt medan jag, Belle och Tristan leker och har det så roligt. En gång träffade jag en flicka. Hon och jag blev jätte bra vänner. Vi cyklade till hennes farmor och farfar. Dom hade en jättefin hund. Sen cyklade vi till mamma och pappa.
Alicia,  Ölyckeskolan, Löberöd

✏️

Den svenska sommaren är det bästa jag vet. Det är så skönt att bara andas in den varma luften samtidigt som jag känner hur fötterna gräver sig ner i den guldgula lena sanden. Jag älskar att plocka bär som man kan göra goda pajer av. Men det bästa av allt är att åka till mitt sommarställe och fira midsommar med min familj.
Jorunn, Flogstaskolan, Uppsala

Åk 4

✏️

Jag låg på en klippa och åt jordgubbar. Vi var på en ö i skärgården. Det fanns flera röda hus och ett högt berg. På berget dansade min familj runt midsommarstången, men jag hade smitit undan och lagt mig på klippan. Nu stack doften av sommarblommor i näsan, solen värmde mig, fåglarna kvittrade, skratten och sångerna från berget hördes ända hit och den söta smaken av jordgubbar kändes i munnen. Jag älskar den svenska sommaren.
Kalle, Töjnaskolan, Sollentuna

✏️

Det bästa med den svenska sommaren är att man kan gå ut och känna sig fri och ha en körv i handen. Det bästa med den svenska sommaren är att man kan gå ner till sjön och bara slänga sig i vattnet. Det är soligt, ibland spöregn för den svenska sommaren går inte att styra över. Så man måste ha stövlarna framme året runt.
Mlton, Rödöns skola, Krokom

Åk 5

✏️

Jag står på stranden och tittar ut över det glittrande havet. Vinden blåser så håret svänger hit och dit. Barnen plaskar och skuttar i vattnet. Jag tar några steg fram. Vågorna bubblar när de kommer in och jag ryser till när de nuddar mina bara fötter. Det är kallt, men ändå känns det skönt. Nu är solen snart nere. Alla har gått hem men jag står fortfarande kvar på stranden och tittar ut över havet.
Jannah, Kungliga svenska balettskolan, Stockholm

✏️

Skönaste med livet är sommaren det vet vi alla. Tänk dig bada på kvällen vid solnedgången med hela familjen och alla vänner. Tänk dig åka i väg hemifrån på läger. Tänk dig att bara gå ner till stranden en dag. Tänk dig alla goda drinkar och all god mat. Tänk dig bada i små åar. Tänk dig åka ut med båten och bara ha det skönt. Tänk dig vad du kan hitta på varje dag.
Ester, Mellbystrandsskolan, Laholm

Åk 6

✏️

Äntligen känner jag mig fri, så fri att om jag skulle ta ett steg in i det gröna gräset skulle jag bara kollapsa av glädje. Jag känner solen glimra på mitt ansikte. Jag ser fiskarna leka i det sköna vattnet, dom ser nästan lika fria ut som mig. Fast sedan kommer känslan, känslan att jag aldrig kommer känna mig så fri som idag, känslan att jag aldrig kommer vara så lycklig som jag är idag.
Jona, Grycksboskolan, Falun

✏️

Jag älskar den svenska sommaren med dom varma julikvällarna. Jag älskar dom små sommarpärlorna längs kusten, där alla går med en glass i handen. Jag älskar dom uppfriskande baden i det friska havet. Jag älskar dom ögonblick när gammelgäddan nappar. Jag älskar dom blomstriga midsommarkransarna. Jag älskar dom vita sandstränderna. Jag älskar eviga friheten och jag älskar den svenska sommaren.
Isak, Sverkerskolan, Uppsala

Åk 7

✏️

Snart är sommaren här

Bären blir sötare

Träden blir grönare

Naturen blir friskare

Dagarna längre

Vattnet varmare

Kompisarna roligare

Samtalen långvariga

Skavsåren flera

Utflykterna mer våghalsiga

När den är slut kan man inte vänta tills nästa sommar
Emmie, Sverkerskolan, Uppsala

✏️

Svensk sommar….. Alla har åsikter om den, vissa tycker den är underbar, vissa tycker den är förfärlig. Andra tycker den är både bra och dålig. När sommaren vankas märker man hur mycket vi klagar i Sverige. När det är kallt och regnar vill vi att det ska bli varmt. Så fort det blir över 20 grader celsius så är det för varmt. Jag gillar sommaren men är inte främmande för att klaga över regnet.
Noah, Sverkerskolan, Uppsala